Ставри Калинов за Нотр Дам: Тази трагедия е предупреждение!

Светът отдавна е започнал да гори, убеден е скулпторът
Обновена: 17 апр 2019 16:09 | 17 апр 2019 16:07, Анисия Иванова
33

Милиони думи на скръб и съпричастие от целия свят продължават да заливат Франция. Нотр Дам в пламъци - картина, която разтърси писатели, политици, религиозни лидери. За начина, по който преживява случилото се в сърцето на Париж, в "България сутрин" говори скулпторът Ставри Калинов.

"Светът отдавна е започнал да гори. Тази трагедия е предупреждение за човечеството да внимава", сподели той пред Bulgaria ON AIR и призна, че когато е разбрал за пожара, са му потекли сълзи.

"Начинът, което се е случило всичко, е като едно произведение на изкуството - запалва се, гори и пада най-високата част като застрелян човек, застрелян дух", каза още скулпторът.

Относно предложението на Бойко Борисов и България да помогне на Франция, Калинов изрази мнение, че това е най-нормалната реакция, която премиерът е можел да направи. Той допълни, че в държавата ни има много добри реставратори, които биха били полезни.

Това че няма жертви е чудо само по себе си, заключи скулпторът. "Църквата е пазител на човека и е запазила нито един дух да не бъде взет", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още нещо да ни каже тази журналистка за пожара в Ротердам ?
4
4
 
52
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Преекспонираха се нещата яко. Това беше просто един инцидент, нищо повече. То не бяха терористи, божие наказание и куп други глупости. Сега този пък - света горял. Всеки се чуди какво да каже, че да изглежда интересен.
3
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айдее още един се разревал, много милостиви хора имало тука бре!Ревът за една сграда от която към франсетата, ще потекът милиарди евра и долари!
2
3
 
62
 
! Отговори
Airborne преди 5 години
Не изпитвам скръб към страна, която е искала да ни ликвидира след ПСВ, а сега целенасочено се самоубива. От десетилетия Франция приема всякакви хора, бежанци и т.н. От години хората им казват, че това няма да доведе до нищо добро, но арогантните жабари се смяха и си мислиха, че мюсюлманите ще са им покорна прислуга вовеки. Логичното се случва, не съм изненадан. Макрон си живее в измислен свят, плюе по тези които не приемат мигранти, зокато Жабария гори и е раздирана от протести и атентати.
1
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си плати Франция квоти за парникови емисии заради изгорялата катедрала