Радев след последния КСНС: Няма политическа воля за борба с корупцията!

Имам само един апартамент, отсече президентът
19 апр 2019 22:33,
310
Радев след последния КСНС: Няма политическа воля за борба с корупцията!
Снимка: БТА

Скандалът "Апартаментгейт" рефлектира пряко върху доверието у политиците, уронва и нашия престиж, заяви президентът Румен Радев.

Той посочи, че има само едно жилище - в столичния кв. "Редута" и подчерта, че е придобито преди старта на политическата му кариера.

"Да, придобил съм жилище от фонда на Министерство на отбраната в Пловдив, като полковник командир на авиобазата. Няма нищо общо МО и забогатяването с власт", отсече президентът пред БНТ.

Румен Радев заяви, че управляващите трябва да отговорят как са придобити средствата за закупуване на луксозни апартаменти.

Още по темата

"Апартаментгейт" трябва да има своите последствия, настоя президентът.

"Това е вододел, дали ще останем общество, тънещо в разгул или ще поемем по пътя на правова държава", каза президентът.

Всичко е публично и видно, описано точно в имотната ми декларация, посочи още президентът и допълни, че от началото на прехода е работел като летец.
 
Последният КСНС постигна нещо много важно – липсата на политическа воля за реална борба с корупцията, посочи президентът.

"Участниците на КСНС направиха доста, за да го обезмислят, свиках 3 съвета на тема „Отбрана“, настоявах да се реализират проектите за модернизация, заяви Радев. По думите му са се постигнали много добри решения, пълен консенсус, който обаче се е разпаднал още на излизане от президентството.

"Последният съвет постигна нещо много важно – липсата на политическа воля за реална борба с корупцията. Опитите за политизация на този проблем. КСНС показа краха на т. нар. антикорупционен модел. Партиите вместо да се чистят сами, те ревностно бранят тези хора. Дори ги изкарват някакви морални герои. Остават на значими постове в партиите, а правителството се отказа от повече оставки, защото те вече прехвърлят критичната маса. НС абдикира от отговорността си да контролира и да се изкаже по отношение на КПКОНПИ“, допълни той.

Според него има разлика между оставките – едните са доброволни, а за другите може би не е така.

"Управляващите създадоха закон и орган, които да ги прикриват и оневиняват. В момента управляващото мнозинство избира председателя на Антикорупционната комисия. Искам да разсея внушението, че съм настоявал аз да избирам ръководството на Комисията. Винаги и тогава, и сега продължавам да настоявам, че трябва да има институционален баланс при този избор, както и при „тримата големи“. Целенасочено бяха унищожени моите квоти.

На практика управляващите напълно капсулираха контрола върху този орган единствено при себе си.

"Резултатите, както обичат да казват, са видими", каза още Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
10
 
7
 
! Отговори
до Goddess Rhea преди 5 години
Къде плащат толкова много, че и аз да викам за Герб...
104
5
 
2
 
! Отговори
Тя и Деси преди 5 години
Написала в профила си че страхливеца е много близо.Иначе щял да бъде предател, ама бил много страхлив.Вече гледа жената към нови хоризонти.
103
9
 
8
 
! Отговори
Goddess Rhеa преди 5 години
БСП е анти-европейска, руска, престъпна банда !Никой не трябва да гласува за тях.Не трябва да разболяваме Европейския Парламент с вируса "Решетников".Русия воюва с Европа, а БСП е оръжието на Путин...........Благословена Подкрепа за ГЕРБ , СДС, Обединени Земеделци - БЗНСи ПП "Никола Петков"Единна Евро-Атлантическа Коалиция !- НИКАКВО ГЛАСУВАНЕ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ РАШИСТИ -++ ++++ ++Свещена богиня, тройна хеката Θεά Ῥέα, олимпийска Рея и Афродитафиникска богиня, и богиня на Картаген, Астарта,Свещена богиня на Горен Египет, ХатхортСвещена бог
102
8
 
6
 
! Отговори
Goddess Rhеa преди 5 години
Всички до един от листата на БСП са хора на Москва. С изключение може би на Сергей Станишев, който е човек на Киев.Всички до един са троянски коне на Путин и са евроскептици. Те ще работят за разпада на Европейския Съюз. БСП вече е опасна не само за България, но и за Европа като цяло.Ще допуснем ли това?БСП трябва да бъде извадена от политическия живот на България и да понесе отговорност за всичките си престъпления против Човечеството. Този път без никаква милост.БСП е анти-европейска, руска, престъпна банда !Никой не трябва да гласува за тях.Не трябва да разболяваме Европейски
101
9
 
4
 
! Отговори
Goddess Rhеa преди 5 години
Приятели миряни,Слабо е да се каже, че съм отвратена, от онова, което каза руското недоразумение по телевизията днес ...... слабо е...НЕ ПРЕВРЪЩАЙТЕ ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ в РЕШЕТНА *** на ОФШОРНИ *** крадлис яхти, техноимфлекси и рокли с ципове... цинични близачи на альошини близалки...опоскали с червените куфарчета ... живота на шест поколенияот Вас зависи............Всички до един от листата на БСП са хора на Москва. С изключение може би на Сергей Станишев, който е човек на Киев.Всички до един са троянски коне на Путин и са евроскептици. Те ще работят за разпада
100
9
 
6
 
! Отговори
Циник до 147 преди 5 години
Такива като този .. най-много ги презирам!Избягало при "лошите капиталисти" да цоца....ама иначе ***!Отврат ми са!
99
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко... 20 години навън... и все същия цъpвул
98
4
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
До *** до 139do 142....haaa chetesh ...chetsh....!!! Cheti !!! Naukata e slantse ..a znanieto e prozorets kam sveta !!! A dano ti svetne i na teb ...ama nadali ...
97
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен до Циник преди 5 години
Моме как да ти кажа че аз живея от 20 год. в чужбина и се махнах заради комунистите. Като ти казвам че страдаш от раздвоение и психично разстройство вече съм абсорютно сигурен. Медузо когато усетя че имаш някакви наченки, за развитие на мозъчни клетки в теб ще продължа да комуникирам. Аз имам няколко часа разлика от България отивам да релаксирам. А ти *** ли си Гледна точка ли си, или там като се представяш в този сай ти пожелавам приятно тролене.
96
3
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
До Циникdo 140....Tse Ka....GERB,BSP,DPS,i vsichki ostanali sa mi detsa !!! Nesmei da zloslovish !!! Mai shte ti obiasniavame ..politikata na Partiata Karmilnitsa !!!
95
3
 
0
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
До *** до 134...do 136....za Tsetska Tsa...li govorish ?!?? Komunisti..rabfak...
94
3
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
До *** до 133do 135...kato istinski "matrial"...ot gotinia ..deto stave za GERB...eto ,che mojesh I na latinitsa da se opraviash.kazah ti che si gotov za " Molitveni zakuski "...daje moje I kopcheta za rakaveli da ti dadat (Bonus) ...bez pari !!! Ei taka za razkosh .Abe ti I da ne si uchitel po fizichesko sashto?!?? Nivoto ti e zavidno...napomniash mi na niakogo...Kak si s turskoto " prisastvie " po vremeto po koeto sa prisastvali po nashite zemi ?!??
93
5
 
3
 
! Отговори
ОФШОРКИ РАДЕВ преди 5 години
ЗАЩО Г-Н ПРЕЗИДЕНТ НЕ СПОМЕНА "ПАНАМСКИТЕ ОФШОРКИ"?ТАМ "ЗАРИТА СОБАКА" Г-Н РАДЕВ-"МНОГО СОБАК БОЛЬГАРСКЫХ""ОСЬМЕЛЫТЕСЬ И РАЗРОЙТЕ"ТА РАБОТИТЕ НЕ СТАВАТ ПО ТОЗИ НАЧИН:КОЙТО КАЗВА "А"ТРЯБВА ДА СТИГНЕ И ДО "Я"КОЛКОТО И ДА Е СТРАШНОСМЕЛЕЕ РАДЕВ СМЕЛЕЕ !КРАЙНО ВРЕМЕ Е ЗА СЕРИОЗЕН РАЗГОВОР ПО ВЪПРОСАИ ПО ОЩЕ ТВЪРДЕ МНОГО ДРУГИ ТАКИВА
92
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен до Циника преди 5 години
Безсилието кара човек да псува и да лъже. Медузо в тебе има толкова злоба че няма как да отговаря на ръста който си заевил. Най злобни са дребните хора, мисля че червен е ануса ти от много използване. Нали ти казах че медузата няма нито една мозъчна клетка но въпреки всичко е преживяла 600 милиона год. така че и за теб има надежда.
91
3
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
do 126...otgovariash na absoliutno vsichki iziskvania da se izdignesh v ierarhiata na GERB ! Daje toku vij ..pochnali da te kaniat na "molitveni zakuski " ...
90
3
 
5
 
! Отговори
БСП не иска преди 5 години
Ами те нали затова БСП искат да свалят ГЕРБ.Щото ги награбиха и по един по един започнаха да ги вкарват в затвора.
89
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен до Циник преди 5 години
Абе аз ти казах че страдаш от психично разстройство, ходи се лекувай. Какво да ти кажа имаш нужда от лекар, дребно нищожно човече, дребно на ръст и дребно по душа. Значи щом не одобряваме ГЕРБ сме каскети, ало медузо, аз напуснах България защото бях отвратен от управляващите и най вече от БСП. Понеже си медуза ще ти го кажа не харесвам ГЕРБ там 85% са комунисти. Не харесвам ГЕРБ защото извършват геноцид над Българите. Медузата живее повече от 600 милиона год. и няма никакъв мозък. *** медуза.
88
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е президента! В България се изгради култ към "оправни" момчета,морала се ззагърби и всичко бяга за изгода.Чиновник ли си-добре,от глад няма да умреш,а ако си държавен служител-до 7 коляно цялата рода ще е добре. Направо като в Индия. Но не и в Европа.А и в Русия корупцията е кошмарна.Нали уж не искате да сте като тях,но май дивото зове ли зове...Затвор и конфискация без право да заемат отговорен пост.Това е.
87
2
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Днеска хапнахме сьомгова пастърва в гората ...пийнах повече биричка..Браво, прави си кефа и да не ти пука!
86
5
 
8
 
! Отговори
ьзц преди 5 години
г-н президент продължавайте да мачкате лицемерните гербери