Предлагат товарни контейнери в Амстердам като... апартаменти

Британец си резервирал "стая" за 134 евро
17 май 2019 18:46, Елка Василева
12
Предлагат товарни контейнери в Амстердам като... апартаменти
Кадър: YouTube

Неизвестни собственици са паркирали незаконно товарни контейнери на две улици в Амстердам и ги рекламират онлайн като места за ваканционно настаняване. Това съобщиха местните медии, цитирани от ДПА.

Икономичните апартаменти не са били обявени като контейнери в регистъра на плaтформата Airbnb според информация на в."Алгемен дагблад". Властите в града са изтеглили един от контейнерите.

"Невероятно е, че хората злоупотребяват с града по този начин", цитира вестникът думите на представителя на източния район на Амстердам Рик Вермин.

Местната телевизия АТ5 съобщи, че британски турист си е резервирал един от двата товарни контейнера за 134 евро (150 долара) на нощ. Той заяви пред телевизията, че не е повярвал на очите си, когато е пристигнал. Отворил е вратата и е погледнал вътре, заключил вратата и отишъл в хотел. Парите са му били възстановени от Airbnb .

По-рано тази година Амстердам въведе правила, за да ограничи даването на жилища под наем за ваканционния период, като постанови ограничение от 30 дни годишно за даване под наем на частни жилища, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
нашия ИТ клош ползва къде къде по-мизерно жилище под моста харбър бридж.
8
1
 
4
 
! Отговори
хъша преди 4 години
До Анонимен 7 сложи си очила за да видиш че е контейнермного успешно пригодено за живеене но е контейнеросновното му приложение е за превоз на товари но западняците са измислили много практично решение за какво друго може да се използваако не е контейнер какво друго име има за тва нещо си?
7
1
 
2
 
! Отговори
панчо преди 4 години
До Анонимен 4да имат доста по добри решения от нас за всяко нещо да живеят те и ние да намажем покрай тях
6
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идиотска статия !!!Това не са контейнери бе абдалиии!!!Това са временни жилища за работници (предимно строителни) и са много разпространени в Западна Европа.Законни са и се произвеждат с цел обитаване от хора.Климатизирани са и отговарят на всички евростандарти.70% от българите живеят в кочини които са в пъти по-зле от тези метални жилища.Аман от първосигнални джурналя.
5
5
 
9
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Цв. Цв да си вземе такива за 8-мия и 9-тия апартамент, сигурно с промоция ще му дават.После да замени 8 и 9-ти за друг, по-малък.
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да живее евроатлантизма и демокрацията.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А вие къде искате в Шерътън ли ?
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В какво ли няма да набутат плебеите, че дори го рекламират чрез новините...
1
1
 
19
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
контейнерите са много добро и евтино и бързо решение за настаняване на емигранти или хора от малцинствата противоземетръсни не разрушими са и почти невъзможно да се продадат за жилязу