Тръмп въвежда 5% мито за всички стоки от Мексико

Тарифите ще се увеличават, докато има проблем с нелегалната имиграция
31 май 2019 07:22, Анисия Иванова
28
Тръмп въвежда 5% мито за всички стоки от Мексико
Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че на 10 юни ще наложи 5-процентно мито върху всички стоки, идващи от Мексико, предаде Ройтерс.

"Митническите тарифи постепенно ще се увеличават, докато проблемът с нелегалната имиграция не бъде разрешен", написа Тръмп в Туитър.

Президентът обяви мярката след като по-рано вчера каза пред журналисти, че планира "голямо изявление", което ще е най-голямото досега по въпроса за границата, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп обвинява мексиканското правителство, че не прави достатъчно, за да овладее притока на централноамерикански мигранти, които търсят в САЩ убежище от държави като Салвадор, Хондурас, Гватемала. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
които търсят в САЩ убежище от държави като Салвадор, Хондурас, Гватемала.Салвадор, Хондурас, Гватемала, Венецуела и Куба са най-големите приятели на Русия в западното полукълбо.
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименМексиканската бира и без това не става за пиене. И като стане 10.50 ще си купуват америкаска или еропейска , цената на които в момената е под $10 са стек. Такаче американеца печели 2 неща : по- качествена бира и работни места в американски фабрики за бира. Гениално просто нали?
2
11
 
8
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Нали не се смяташ за по-умен и успял от Тръмп? Човекът знае какво прави, истински бизнесмен е.
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупост Една бира ако струва 10 долара бирата заради митото ше стане 10.50И тия 50 цента ще дойдат от джоба на обикновенния американец Какъв very stable genius само