Сблъсъци между израелски сили и мюсюлмански вярващи

В Израел честват завладяването на Стария град на Ерусалим през 1967 г.
2 юни 2019 16:19, Анисия Иванова
55
Сблъсъци между израелски сили и мюсюлмански вярващи
Снимка: БТА

Израелската полиция съобщи, че силите за сигурност са влезли в сблъсъци с мюсюлмански богомолци на едно от свещените места и за мюсюлмани, и за евреите в Ерусалим, предаде Асошиейтед прес.

Говорителят на полицията Мики Розенфелд каза, че палестинците са хвърляли камъни и столове по силите за сигурност днес, когато е празничен ден за Израел, който чества завладяването на Стария град на Ерусалим по време на арабско-израелската война през 1967 година.

До инцидента се е стигнало, след като израелци са посетили оспорваното място, известно сред евреите като Храмовия хълм, а сред мюсюлманите - като Благородното светилище.

Напрежението се изостри в Деня на Ерусалим (Ал Кудс) - празник на солидарност с палестинската кауза, който тази година съвпада с края на Рамазана.

Преди два дни полицията съобщи, че палестинец е намушкал двама израелци в Стария град на Ерусалим, преди да бъде убит.

Израелците ще участват днес в годишна демонстрация в Стария град, а полицията е в пълна бойна готовност, за да предотврати насилие. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
9
 
! Отговори
Ристу преди 4 години
Това само религиозните хора могат да го направят - да се бият заради въображаемите си приятели.
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мохамед бил сънувал че лети на крилат кон над Йерусалим и си го е заплюл за негов. Кракът му никога не е стъпвал там.Така, че никакви свети места на мюсюлмчни в Йерусалим няма, а както винаги нашествия и завладяване на чужди свети места.
26
1
 
11
 
! Отговори
поредният, преди 4 години
Вечният спор между първи братовчеди...докато свят светува.
25
6
 
14
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Само братята евреи умеят да се справят със мюсулманската напаст. Не им цепят басма за нищо. как вдигнат глава и братята евреи ги цапардосват по *** кратуни.Браво братя евреи - затова Израел ще е велик и ще пребъде.
24
13
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
А Ердоган направи въздушен десант и им взе Иракските възвишения в Северен Ирак - блокира пътя на кюрдите и Израел и САЩ реват като карпатски мечки :))))ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААААААА
23
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дето има такава нация ами е там от 10хил. Год преди новата ера. Браво на Израел не остава брадатите дс е мачкат . Не като тука големите мъже на всяка улица джамия.
22
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чембърлей е създателя на новия Израел.
21
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма такава нация.такъв народ-евреи.Измислена история за правене на пари,както "ало" измамници.Те са араби,семити,мръсни и мързеливи,манталитета им прилича на ромски.Живеят за сметка на други народи,.а все ревът,че ги мразят за нищо.Исползват ги за своите цели политици от много страни,понеже тези племена морал и достоинство нямат,за тях на първо място са изгода и пари...Нямат искуство,литература,попадат в добра среда-приспособяватсе,не обичат никой.Просто не им обръщайте внимание.
20
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност знаеш ли какво... Като толкова много хвалиш Израел и евреите и разказваш колко било красиво и спокойно там, взвми да изгледаш един филм, който се казва "Обетована земя". Филмът ще се изненадаш първо, че е правен от ЕВРЕИ, на които им е дошло до гуша от собствената им страна в която всичко е пропито от омраза и корупция и как хората дори в наши дни там се търгуват като роби. Евреите си купуват роби. За забавления.
19
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напротив, обърнал съм внимание как имат лошо строителство и абсолютна безвкусица. Инфраструктурата е лоша, мешана скара. Не дават в палестинските региони да влиза механизация и им спират водата. Затова е зле в много палестински региони. А понеже на общия фон на хората съм запознат с всякакви технологии, явно ТИ не си запознат и не знаеш, че почти нищо не са измислили. Процъфтява търговията с органи обаче, богати евреи от света ходят за да се сдобият примерно с бъбрек на отвлечено нееврейско дете
18
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами в такъв случай явно или не си обърнал внимание на цялостната им инфраструктура, а става ясно, и че не си запознат с технологиите, които са разработили и продали на различни страни. А точно за армията и полицията мога да кажа, че си останал с грешно впечатление. Палестинците иначе си ходят на работа при евреите, нали??? Изобщо палестинските територии са неподдържани- мръсни, с недостроени сгради, нечистени улици от години, изобщо се чудиш как живеят там. Информирай се повече!
17
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Абе вие първо идете в Израел, па тогава говорете" ---Taм е работата, че сме ходили в Израел. Опааа, исках да кажа Палестина. Обърках се малко, щото само така се нарича навсякъде от проcтолюдието. И трябва да ти кажа, че НИЩО общо няма с европейските държави. И навсякъде пълно с наглеци и армията постоянно провокира с физиономии, които да ти кажат, че щом си чужденец, значи не си желан. Недружелюбни са. И много миpишат. Единствени нормални бяха палестинците там. Особено като влезеш в Уест Банк
16
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе вие първо идете в Израел, па тогава говорете какво е и какво не е: където са еврейски територии, си личи, че е по-напред от някои европейски държави. Където са палестинците... по-зле е и от ромска махала!!!
15
3
 
4
 
! Отговори
Thx преди 4 години
Ние подкрепяме всичко, което е за Мир. Тези общности са най-добрите. На дявола е този, който ги разделя.Мирвам
14
4
 
10
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Ау, цъ цъ цъ, ами ние сега сме объркани, хем евреи-хазари, хем мохамедани, ...ние кои подкрепяме така, че хем да покажем колко политкоректни сме, хем да се харесаме на Брюксел, хем да подчертаем колко гадни и зли са белите мъже -християни!? Дали да не помолим за помощ Еврокомисар Габриел?!
13
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво, какво??? Израел било готина държава??? Пфффхххууууухахафхахах!!!Изплюх си сандвича от смях като го прочетох това!
12
23
 
3
 
! Отговори
Франкофон преди 4 години
Всъщност Франция и Евреите са номер едно.Там е бъдещето.Французите са скрити евреи и това го знае всеки.Франция е свято място за евреите.
11
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Но за съжаление арабите превръщат тези райони в огромни..."Името Палестина на някои езици в региона се казва Филистин, Филистим, Филистина, т.н.Названието идва от т.нар. филистинци, които са тракийско племе. В миналото хората в Египет и Близкия изток са водили войни с т.нар. "морски народи", в това число критяни, народи от островите на днешна Гърция (тогава не се е наричало Гърция) и траки. Легендата за Давид и Голиат е от там. Голиат е бил тракийски цар. А Давид не е сигурно какъв е бил.
10
3
 
13
 
! Отговори
Стоф преди 4 години
Религиозното умопомръчение е симптом на масовото видиотяване.
9
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ората строили и градили цивилизации. Дошъл Чаршаф и почнал да руши съграденото. Така е било в Батак и в Стара Згора, така беше и в Беслан, Ню Йорк, Мадрид и Париж . Това е същината ИМ.