Ще отпаднат ли визите за поляци, ако купят изтребители от САЩ?

Полша дава заявка за 35 броя от модерните самолети F-35
Обновена: 13 юни 2019 14:29 | 13 юни 2019 14:25,
42
Ще отпаднат ли визите за поляци, ако купят изтребители от САЩ?
Снимка: Reuters

 До 90 дни ще се реши дали ще отпаднат американските визи за поляците, обяви президентът на САЩ Доналд Тръмп на съвместна пресконференция в Белия дом с полския държавен глава Анджей Дуда.

Това стана ясно, след като излезе информацията, че Полша е поискала да купи 35 броя от модерните самолети F-35.

F-35 е едноместен реактивен, многоцелеви стелт изтребител от пето поколение, разработен от американската компания Lockheed Martin в три варианта.

Изтребителят е продукт на най-скъпата оръжейна програма в историята ($1.3 трилиона).

Тръм подчерта, че с включването на Варшава в специална програма за борба с престъпността, е направена важна крачка към отпадането на визите за поляци, предаде Bulgaria ON AIR

Съединените щати ще изпратят още 1000 военни в Полша, съобщи Тръмп.

Униформените ще са от американския контингент в Германия. Двамата лидери подписаха съвместна декларация, с която потвърждават сътрудничеството си в сферата на отбраната.                                      

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: ПолшаДоналд ТръмпF-35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полша е същата мизерия като България, във всички източноевропейски страни е мизерия след идването на демокрацията. Някои са малко по добре от България, но всички са пъти по зле от западна Европа.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще отпаднат ли визите за поляци, ако купят изтребители от САЩ?--------Луд умора няма!, само пот!!!!!-))))Политическото ръководство/елит на Полша явно се състои от пароидални маняци, само дето още не са започнали да скачат от прозорците на високите здания с вик "Руснаците идат"!!!!-))))псВместо 35 "дръндуледа" Фу-35, можеха да закупят 24 самолета F-18E/F Super Hornet!А, за разлига от фу-35, Хорнета е доказал се през годините истински боец!
11
2
 
12
 
! Отговори
Елсо преди 4 години
Що да не отпаднат, нищо лошо. На българина пък, ще отпаднат визит за Масква, няма лошо. Всяка жаба да си знае гъола.
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До gfdТо пък заритал да ходи някой в Америка. Само джендари.истинските хора искат във Венецуела, Куба и Северна Корея да ходят.
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия дето подкокоросват хората за война с Русия първи ще избягат зад океана да си харчат милионите/милиардите откраднати от народа. Не знам какъв акъл трябва да имаш за да искаш война с Русия. Общественото мнение много ми напомня за това през 1938. Лесна война и лесни победи - когато започнат да хвърчат ядрените ракети ще си казваме колко сме били т*пи, че не сме озаптили тези откачалки навреме.
8
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: gfdКазано с други думи: Всяка държава си гони интереса, само България гони интереса на СССР/Русия!!!
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам защо някои хора си мислят, че БГ може да се сравнява с Полша, която е сред най-големите европейски държави с БВП е около 10 пъти по-голям от българския. По този показател след нея са и държави като Швеция, Белгия, Аржентина и т.н.
6
0
 
9
 
! Отговори
gfd преди 4 години
Ееее хубаво е че и за нас паднаха визите ъъъъ чакай не са, още хората ходят да се редят и да ти казват вие няма да получите виза защото така. Браво на поляците така се прави купуваме но искаме визите да паднат всеки си гони интереса. Ние също ъъъъъ пак се обърках само ние си гониме хората от държавата
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полша нали е членка на ЕС като Бългаирия, а САЩ имат договор за безвизов режим с ЕС, защо не го спазват за Полша и България?
4
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По важно е ние да въведем визи и да изгоним поробителите от България, заедно с ЧЕЗ и ЕВН.Трябва национална политика с ясна програма и цели, наказание и конфискация за крадците и мутрите . Тогава ще тръгнат нещата на добре.
3
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако купят изтребители от САЩ за да отпаднат визите. Първо поляците са прекарани и второ това на всички езици се нарича изнудване и популизъм.
2
28
 
23
 
! Отговори
Пеньо Груев преди 4 години
Ами ще купятF35 щото са мъже, a не ***. А на нас какво ново да ни продадат американците, след като още на другия ден ще поканим съветските другари да погледнат покупката.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добронамерено. Виждам, че се колебаете - правилното е изтребител, а не изСтребител.Така пише под снимката.