Президентът на КТ "Подкрепа": ДДС-то трябва да изчезне

"В момента издръжката на държавата през данъци е от най-бедните хора"
17 юни 2019 21:56, Екип на Bulgaria On Air
36

3805 гледания   |  Още видео
След предложението на премиера Бойко Борисов и ГЕРБ партийната субсидия да бъде намалена от 11 лева на един лев, ДПС излезе с още по-радикална инициатива - 0 лева партийна субсидия и американски модел на финансиране. Депутатите решиха партиите и коалициите да върнат и полученото в повече държавно финансиране до края на 2020 година.
Още по темата

"Много се забавлявам с такъв тип предложения. Това, което сега те говорят, ние го говорихме преди 3 години. Тогава те отказаха нашето предложение за намаляване на данъците. Поне започна да се говори за тези неща", посочи президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов пред Bulgaria ON AIR.

Според него ако твърдим, че има пазарна икономика, при намаляване цените на стоките, те трябва да паднат и за крайния потребител. По думите му тази идея за намаляване на ДДС-то на хранителни прудукти, лекарства и книги, е смислена.

"Най-лесният начин една идея да бъде задълго погребана, е да дойде от опозицията, колкото и да е добра", каза обаче президентът на КТ "Подкрепа".

Той е на мнение, че начин за администриране на този данък може да бъде намерен, защото вече е намерен и всички други оправдания за технически проблеми не са верни.

Гостът в студиото на "Денят ON AIR" допълни, че ДДС-то въобще трябва да изчезне като данък. Според него няма нищо по-несправедливо от косвения данък.

"В момента издръжката на държавата през данъци е от най-бедните хора", отбеляза Манолов. И допълни, че в България данъчноосигурителното облагане е агресивно.


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ДДС-то е най-справедливия данък. Колкото и да се пишеш на социално слаб, а излизаш с две торби от супера, всички в семейството имат коли, шириш се на 100 и едиколко си квадрата ще платиш данъка. Ходиш и до тоалетната с колата, пушиш по 2 кутии цигари на ден, пиеш по една каса бира или бутилка твърд алкохол на ден и т.н. Не кой колко декларира, а кой колко харчи трябва да се облага. Та ДДС-то си е повече от добър данък. Просто някои индививиди да не го "дърпат".
30
3
 
2
 
! Отговори
Референдум за ддс преди 9 месеца
Абсолютно е прав. Това е най тъпия безмислен корумпиран и несправедлив данък, сравним с ДЖЕЗИЕТО И Т.Н. Няко внасят, по желание, други не, някои теглят други не, ! Пълен нон сенс. Ще внасяш за са теглиш, ами защо трябва да се внася изобщо, само предпоставки за измами и корупция. Не знам кой го е измислил но трябва са го съдят за ОПГ! Данъците са за да св внасят и връшат към хората пре услуги! Къф е тоя данък не за всички ама не и всички теглят! махаме го и го заместваме с 10 пр на всички стоки
29
0
 
4
 
! Отговори
Работещ залудо преди 9 месеца
Значи аз като взимам 2000 лева и плащам 200 лв Данък общ доход, и 360 лв ДДС върху изхарчените от мен 1800 лева ощетявам, тоя, който работи за 600 лв, плаща ДОД 60 лв, и плаща 108 лв ДДС на държавата. Но пък с моите пари му се плащат детски, на които аз нямам право, социални и енергийни помощи. ЕВАХТИ МАЛOУМНИКА е тоя.
28
0
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 месеца
ДА ТЕЗИ С НИСКИТЕ ДОХОДИ ПЪЛНЯТ ХАЗНАТА С ДАНЪЦИ А ПРЕСТЪПНИТЕ ОЛИГАРХИЧНИ КРЪГОВЕ Я ИЗПРАЗВАТ КАТО ТЕГЛЯТ ДДС ОТ НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ СДЕЛКИ И ТО С МИЛИОНИ. ЕФЕКТ НИКАКЪВ. САМО БОГАТИТЕ СТАВАТ ПО БОГАТИ А БЕДНИТЕ ПО БЕДНИ.
27
0
 
1
 
! Отговори
fact преди 9 месеца
До Анонимен
*** мама му!
Ти, "капиталът" чел ле си? А богат ли си? Щот таз "книга" е САМО ЕДНО, ЕДИНСТВЕНО НЕЩО: РЪКОВОДСТВО ЗА ПЕЧЕЛЕНЕ НА ПАРИ. ЧЕТЕМ СИ Я, РАБОТИ ЗА МЕН.....И ДНЕС.
26
0
 
6
 
! Отговори
fact преди 9 месеца
що бе? нека си стои.
Българите ИЗЧЕЗВАТ! ДДС-ТО САМО ШЕ СИ УМРЕ.
25
0
 
4
 
! Отговори
Joko преди 9 месеца
Вместо да се премахва ДДС-то попитайте Доганя, Гела, Маринелчето.... как от едни босяци станаха милиардери ?
24
0
 
1
 
! Отговори
до всички преди 9 месеца
Няма значение колко е ДДС, Основното е : спазване на законите, предвидимост , никаква корупция, сигурност за инвеститорите и действаща съдебна система. Сами знаете , че има държави с по-голямо ДДС и с по-малко ДДС --но при тези държави няма : Боко Тиквата, Доган хидроинженера, Болен Сидеров, Курнелия Нинова-на която демокрацията много и отне ,но и донесе Техноимпекс, шкембе войводата Каракачанката. Демократична България.
23
4
 
2
 
! Отговори
Хм! преди 9 месеца
Да си представим, че се премахне ДДС, който е 33% от всички приходи на държавата, то тогава тя ще е принудена да вдигне други данъци за да функционира. Ще вдигне данъка на богатите. Добре. Тогава те за да не фалират, ще свият производството и ще уволнят излишните мунчовци. Накрая пак същите мунчовци, които сега искат отмяна на ДДС, ще вият от глад.

Айде, да не пипаме добре работещата система, за да угодим на банда популисти!
22
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ДДС-то си е напълно законен данък, приет със закон от българското НС през, забележете! януари, 1989 г.

ДДС представлява 1/3 от всички приходи в държавната хазна. Премахването му ще блокира държавата и за да се компенсира този колапс, ще трябва да ви вдигнат други данъци, а цените няма да помръднат и със стотинка, бъдете уверени в това. В крайна сметка, ще напълните джобовете на омразните ви бизнесмени, а за пътища, училища и т.н. няма да има пари.

Не се бута това, което работи.
21
4
 
7
 
! Отговори
Ликвидират Българите преди 9 месеца
ДДС е НАГЛО ПРЕСТЪПЕН НЕЗАКОНЕН данък. Искайте видеозаписи на глаСуване на закона в Народното събрнаие НЯМА КВОРУМ>
НАгли престъпници на власт менкащи доказано престъпни групировки маскирнаи като партии вкл БСП ДПС и ГЕРБ ограбват десетки хиляди милиони годишно от народа и ги перат през партиини фирмички.
20
2
 
5
 
! Отговори
ЦИНИК преди 9 месеца
Абе през команизма,тровеха хората с ДДТ,Сега демократите,го тровят с ДДС.
19
3
 
2
 
! Отговори
до 17 преди 9 месеца
Много сме. А ти явно си затворко щом неможеш една прилична заплата да докараш та да плащаш повече данъци. :)
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Президентът на КТ Подкрепа е известно герберче. Много внимава да не бутне властта. Веднага потушава всички протести. Вече синдикатите и това герберче протестират срещу опозицията.
17
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Намаляването на цените на стоките ще доведе до увеличено търсене, до увеличаване на цените и дори до опашки и недостиг на стоки, опашки. Ще ни направят Венецуела тези депесери и гербери.
Чака ни венецуелски глад, другари господа.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Гербав лакей.
15
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хахаха не мога да повярвам че има такива тъпaци. Аз харча 2000лв за храна гориво и услуги, демек плащам 400лв ДДС, на заплатата ми удържат около 250лв данъци без осигуровките демек 650лв на месец. На минималната заплата данъка е около 50лв, и ако цялата се харчи за стоки и услуги 120лв ДДС демек 170лв данъци на месец. На година съответно аз давам около 7800лв данъци, а този на минималната около 2040лв. Кой вкарва повече пари??Да не смятаме осигуровките че ще е още по зле. Та кои издържа държават
14
1
 
5
 
! Отговори
Ами преди 9 месеца
Да станат богати,защо са бедни?Богатството е относителна категория!Едни са богати с пари,други с къщи и палати, някои с деца!А ние сме държава на сирамахомилите!Някаде са щастливи и с 2долара на ден,въпрос на възприятие!
13
0
 
5
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 9 месеца
1500 лева минимална заплата до края на годината .Иначе всички вън : ГЕРБ местни избори- ***, КТ Подкрепа - какут
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
и да падне пак цените ще си са същите все пак сме у Бг