Хибридната война: Разгадаха главната опасност от С-400

Москва забива клин между САЩ и техните партньори
19 юни 2019 10:30, Елка Василева
148
Хибридната война: Разгадаха главната опасност от С-400
Снимка: архив, Reuters

Силата и опасността от С-400 не се състои в някакви уникални характеристики на зенитно-ракетната система, която досега не е проверена в бой, а в нейния стратегически потенциал.

Продавайки зенитно-ракетни системи в цял свят, Русия разширява влиянието си и възпира САЩ, които са принудени да охладят отношенията си със страните, пожелали да купят С-400. Достатъчно е да си спомним историята с Турция и самолетите F-35, пише Утро.ру.

Сега след Китай, Турция и Индия потенциални купувачи на зенитно-ракетния комплекс станаха и Саудитска Арабия и Катар. Те са традиционни купувачи на американско оръжие, но С-400 разбърква картите. Усещането е, че в света настъпва модата на руските зенитно-ракетни системи и всички се стараят да са в крак.

RealClearDefens вижда в продажбите на С-400 елементи на т.нар. хибридна война, в която Русия според Запада преуспява.

Ердоган доволен: Турция ще получи С-400 "много скоро"

Първо, Русия печели добри пари от продажбите на зенитно-ракетните системи. Това е добре за руската икономика, отслабена от санкциите и падането на цените на петрола.

Второ, Москва продава високотехнологичен продукт, а не суровина. Продажбите на комплексите вдигат престижа на Русия. Сега на всички им става ясно, че дори и да не е свръхдържава като СССР, Русия продължава да доставя оръжие, което може да бъде опасно за американските самолети и ракети.

Още по темата

Трето, Русия автоматично укрепва връзките си с купувачите на С-400. Руските зенитчици са обучавали китайски, турски военни. Ремонтът също ще се осъществява с участието на руски специалисти.

И накрая, Русия направи от С-400 оръжие в хибридната война, която експертът Адам Кабат формулира по следния начин: „Продължение на външната политика, която използва комбинация от твърда сила и /или „подривни инструменти“ за постигане на стратегически цели“.

Такъв инструмент стана и ЗРК С-400, който подкопа партньорството на САЩ и Турция в НАТО. В резултат се провали сделката за F-35, а в лагера на НАТО скоро ще заработи радарът „Ворчуна“ /С-400 по класификацията на НАТО/.

Освен това, докато Турция построи своите изтребители пето поколение, които засега съществуват само като макети, ще й потрябват нови и те може да се окажат руските Су-35С. А това ще е още една победа за Москва, заключава руското издание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
11
 
15
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
русия има влияние само върху изостанали държави като Турция , Венецуела и Сев. Корея.По-добре да се стои далеч от русия.----значиии... където искаш там стой. ние предпочитаме да стоим далече от ТЕБЕ !
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва и ние да вземем някоя и друга батарея.
11
11
 
19
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
руснаците са ненадминати в тежкото машиностроение и прозводството на оръжия. Неслучайно големите държави, които не бръснат мириканците за с*лива - си купуват руски "***" пред супер напредналите мирикански технологии.
10
12
 
13
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
Да ви разкажа за съветските прахосмукачки . През 1950 година КПСС взема курс за подобряване живота на трудещите се . На научни екипи са поставени задачи за конструиране на битова техника . Научният екип занимаващ се с прахосмукачките , 5 години конструира . Накрая намират открадната от Германия документация на прахосмукачките " Електролукс " производство 1930 година и през 1959 година по съветската търговска мрежа се появавя прахосмукачката " Ракета " едно към едно копирана от Електролукс 1930 година . Че за тази Ракета , се чакаше с талон даден от профсъюза от 6 месеца , до 1 година ..
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е пробвана в детайли на американски самолети - сега ще я пробват и ще и знаят възможностите и проблемите. Голям праз.
8
7
 
22
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
всеки среднограмотен техничесаки мъж или жена, ако си направи труда да прочете ще види че С-400 са ненадминати в момента. Самата статия е препис на поредния либерален *** като Гардиан и прочие. Какви пари трупа Русия,допреди 1-2 години тя беше единствения оператор на 400-та, пазеше я за себе си, а продаваше 300-цата. Напреднала технология,превъзхожда американските ***, това ги е страх американците- че ще се създаде прецедент-държавите да купуват каквото имат нужда а не задължително от тях
7
27
 
5
 
! Отговори
влияние преди 4 години
русия има влияние само върху изостанали държави като Турция , Венецуела и Сев. Корея.По-добре да се стои далеч от русия.
6
6
 
26
 
! Отговори
факт преди 4 години
САЩ с рекет и натиск карат държавите да купуват скъпото,старо и не ефективно оръжие,дори и те признават че някой Руски оръжия са по добри и евтини.
5
2
 
28
 
! Отговори
майна преди 4 години
До Свещен Гущер''Хаджи'' не е турско. Хаджии са българи отишли на поклонение в Ерусалим. Идва от гръцкото ''хагия'' - ''свети'' ''свещен'', след което влиза и в арабския език като ''хадж''. Побесняваш ли като чуеш за хаджи Димитър.
4
5
 
25
 
! Отговори
цирк преди 4 години
До къде е стигнал страха и паниката в САЩ,в пресата се публикува документ на белия дом че САЩ са готови да плащат на страните за да не купуват Руското оръжие!!!
3
3
 
13
 
! Отговори
мазепа преди 4 години
И за С -300 четяхме подобни глупости.
2
30
 
6
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
Ми щом видя човек с името да е турено Хаджи....побеснявам и го нарочвам за народен враг и тюркофил :) А пък за русофилите дето си турят разни рушнашки имена и фамилии хем побеснявам като бик на червено. Всичко руско трябва да се премахне от БГ,да се направят претърсвания по домовете и да се конфискуват ВЕФ-овете и руските прахосмукачки Ракета и Уралец и да бъдат изгорени на клада защото са проводник на русофилщината в БГ
1
13
 
22
 
! Отговори
Знае преди 4 години
се че Владимир Владимирович е винаги с няколко хода пред противниците си. Просто не са му в категорията!