Александра Начева отново на световния връх в тройния скок

Талантът ни е номер едно 1 за сезона с 14,13 м
Обновена: 21 юни 2019 23:45 | 21 юни 2019 22:56, Александър Попов
29
Александра Начева отново на световния връх в тройния скок
Снимка: Булфото, архив

Родната лекоатлетка Александра Начева отново се окичи със златен медал в тройния скок и спечели шампионата на Румъния за юноши и девойки до 20 години, който се провежда в Питещ.

17-годишната пловдивчанка постигна резултат от 14,13 метра още в първия си опит, като това е изравнено най-добро постижение за сезона при девойките, след като през месец май кубинката Леянис Перес също скочи 14,13 метра в Хавана.

Резултатът на Начева се явява и сериозна заявка за участие на световното първенство при жените, което по план ще се състои в Доха през септември. Нормативът за участие е 14,20 метра.

Миналата година талантливата лекоатлетка стана световна шампионка, след като миналата година грабна отличието с 14,18 метра във финландския гранд Тампере.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
1
 
! Отговори
Алфа мъжкар преди 4 години
Ооох как бих я поканил в мезонета си в Лозенец - нощта ще бъде дълга и страстна.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ингебригстен, Дуплантис...норвежец и швед на по 17-18 години са европейски шампиони...имаме един спорт в който на младжко състезни сме взели някакъв медал.това е прекалено малко, направо е жалко че се обръща толкова голямо внимание. спортът ни е никакъв...а резултат 14.13 е много нисък. Миналата година й беше по-висок резултата. На заблудените да им кажа че не сме спортна нация в момента и няма да бъдем скоро
3
1
 
3
 
! Отговори
Допинга преди 4 години
Скоро и тя ще изгърми за допинг-като Т.Наимова,като Ива Пранджева- която е и тренер, като Габриела Петрова. Скоро ще почнат обясненията че някои го сипал в супата или че я боляло главата,па си взела аналгин-па аналгина имал еди кво си..Жалко е само че здравето отива-отива като на Милен Добрев,В. Чолаков и други с инфаркти на 30-40 г....
2
1
 
7
 
! Отговори
kireza преди 4 години
НЯКАК СИ СЕ ОТКЪСНАХ ОТ СПОРТНИЯТ ЖИВОТ,НО Е ЧУДЕСНО ЧЕ ТОВА МОМИЧЕ Е НА ВЪРХА....НАШИЯТ СПОРТ СЕ РАЗВИВА ВЪПРЕКИ ЖЕЛАНИЯТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕЩАСТНИЦИ,КОИТО ЗНАЯТ САМО ДА КРАДАТ....
1
1
 
15
 
! Отговори
Доволно преди 4 години
Повече такива радостни новини! Имаме много добри спортисти, но нямаме бази и финансиране! Много крадци се навъдиха в управлението , както на спорта, така и в политиката, и това пречи за изява на млади таланти!