Путин забрани на руските авиокомпании да летят до Грузия

Хиляди протестираха в столицата Тбилиси за втора вечер
22 юни 2019 08:02, Анисия Иванова
170
Путин забрани на руските авиокомпании да летят до Грузия
Снимка: БТА

Президентът Владимир Путин подписа указ, с който забранява на руските авиокомпании да летят до Грузия от 8 юли, предадоха Франс прес и Ройтерс.

"От 8 юли 2019 г. на руските авиокомпании временно се забранява да извършват полети от територията на Руската федерация към територията на Грузия", се казва в указа, публикуван на сайта на Кремъл. Освен това се препоръчва на туроператорските агенции да прекратят пътуванията до Грузия от Русия, посочва Ройтерс.

Забраната за полетите от Русия до Грузия ще остане в сила, докато ситуацията със сигурността на руските граждани в тази страна не бъде поставена под контрол, заяви пред ТАСС прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.

"Ситуацията в Грузия трябва да се нормализира и да изчезне и най-малката заплаха за нашите граждани, преди това решение да може да бъде преразгледано от президента", каза Песков.

Хиляди се събраха отново по улиците на грузинската столица Тбилиси за втора вечер на протести в отговор на призив на лидери на опозицията да продължат демонстрациите пред парламента на страната, съобщи ДПА.

Снощи протестите премиха мирно за разлика от четвъртък вечер, когато бяха ранени 240 души, включително 80 полицейски служители. Броят на демонстрантите тази вечер се оценява на около 10 хиляди, приблизително колкото и вчера.

Председателят на грузинския парламент Иракли Кобахидзе подаде оставка вчера, след като тя му беше поискана от демонстрантите. Опозиционни лидери обаче поискаха на протеста предсрочни парламентарни избори и оставката на вътрешния министър Гиорги Гахария заради насилието от страна на полицията на вчерашния протест.

Протестите бяха предизвикани от визита на руска делегация, при която се твърди, че член на руската Дума е заел председателското място на среща в пленарната зала, посветена на религиозни и политически въпроси, и е направил обръщение на руски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами те грузинците им свалиха вече на руснаците едно Ту-22 М3 ...............може и пак......
125
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин защитава интересите си. Ако някой от калибъра на Грузия беше направил подобно нещо срещу САЩ, вече по улиците му щеше да цари американска демокрация. И глад.
124
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ембаргото ще го спазва Русия. Като имаш предвид, че 90% от износа на Грузия е за Русия, много се моля да имаш достатъчно в главата за да знаеш какво ще им се случи на икономиката. Дори и 30% от износа дим за е за Русия, пак ще е много зле. Русия не е като САЩ да кара всички останали да спазват ембарго наложено от тях. Русия и сама си е достатъчна - виж балтийските тигри от свръх скоростно развиващи се икономики как се превърнаха в свръхскоростно западащи.
123
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин става все по смешен.
122
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кой ще спазва това търговско ембарго? И как ще се аргументира това търговско ембарго пред света? Защото група хора протестирали срещу руското влияние в страната ли? Какво трябва да направи грузинското правителство - да си избие част от гражданите, защото не харесват Путин? Я си признай, че това с търговското ембарго го измисли в момент на еуфория!
121
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има забрана за полети на грузински авиокомпании над Русия. Руснаците спират да продават почивки в Грузия и спират полетите си натам. По изказване на руски политици следващата стъпка е търговско ембарго. А това ще докара Грузия до ситуация, значително по - лоша от тази в Куба. A на Куба БВП - то е 1,5 пъти по - голямо от България, между другото и ги считат за отчаяни бедняци... Ще станат по - зле и от украинците ба Сталин сънародниците...
120
5
 
3
 
! Отговори
а преди 4 години
Путин тия месеци празнува покрай гей парада, не му се сърдете.
119
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом бият руснаците, те повече няма да идват в Грузия, как населението ще печели пари? Къде прочете да са набили някой руснак? Грузинците се карат по между си, а Путин прави резки движения без връзка с реалността.
118
1
 
9
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До ЩирлицМного бъркаш, комсомолец. Мейдана беше през 1989, когато хората които съм отхранил, ми го спретнаха. Отказаха се от НРБ, прекръстха партията, откраднаха 2 милиарда долара от БНБ и станаха социал-демократи!
117
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин в екшън!Ще ги разкатае културно и любезно!
116
6
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Поредният опит за майдан.И ние го преживяхме този сценарий 1997г.
115
5
 
16
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Тези шушуминги съвсем скоро ще пукнат от глад. На път е пълната забрана на внос на грузински продукти в Русия. Без Русия Грузия е обречена на нищета!
114
3
 
15
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Тъжно е да се вижда как чужди интереси доминират над малките държави. За съжаление фалшивите обещания са красива приказка която никога не се сбъдва. С тези фалшиви обещания живеем и ние!Когато народите на отделните държави се научат да мислят прагматично, тогава ще просперират. Когато стане ясно, че търговията и добрите отношения са най-добри със съседите. Всички региони си имат свои традиционни пазари, които са незаменими! За жалост корупцията често е по-силна!
113
9
 
6
 
! Отговори
мазепа преди 4 години
До анонименГрузинците протестират затова че председателя на парламента е приел руски депутати, въпреки че 1/5 от територията на Грузия е окупирана от руски войски. А грузинците в Русия според руската википедия са били през 2002г. - 197 хил. през 2010г. - 157 хил. Средната заплата в Грузия догонва тази в Русия, затова и броя на грузинците в Русия ще намалява.
112
5
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Не знам за какво протестират в Тбилиси една шепа хора.Бях 2008г. на работа в Русия по точно в Карелия.Там имаше много грузинци на работа имаха грузински ресторант където имаше ястия от агнешко и овчо месо руснаците нямаха такива ястия.От грузинците знам,че в Русия работят над 3 милиона грузинци и пращат парите в Грузия.Колко грузинци работят в ЕС или други държави те в грузия имат много малко производство и то е зеленчуко производство и къде могат да го продават само в Русия.
111
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На никой не му се занимава със руснаци,всеки иска да се развива без да го занимават със легенди за братя
110
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Член на руската Дума не е седнал сам на този стол, някой от грузинците му го е посочил. Грузия няма никакви природни богатства, никакви суровини, никакво производство. Тя се храни от руския туризм. Щом бият руснаците, те повече няма да идват в Грузия, как населението ще печели пари?
109
5
 
14
 
! Отговори
РККА преди 4 години
Те грузинците преди десетина години си внушиха по времето на Саакашвили че са велика сила,то не бяха щатски консултанти то не бяха военни паради.Рипнаха към Осетия ,разстеляха селяците в няколко деревя...и кат ги подкараха лубута...даже си спомням същия този Саакашвили как се скри под една джипка щом чу да прелита руски самолет ..има го в тубата качено журналята не могат да го настигнат.
108
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ясно.Казал си точно каквото се очаква от кухоглав русофил (каквито са всичките).Само на бой и войни искате и само от бой разбирате.
107
12
 
13
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Колко голяма *** трябва да си за да защитаваш чужда държава враг на България, незачитаща елементарни морални и правни норми?