Путин забрани на руските авиокомпании да летят до Грузия

Хиляди протестираха в столицата Тбилиси за втора вечер
22 юни 2019 08:02, Анисия Иванова
170
Путин забрани на руските авиокомпании да летят до Грузия
Снимка: БТА

Президентът Владимир Путин подписа указ, с който забранява на руските авиокомпании да летят до Грузия от 8 юли, предадоха Франс прес и Ройтерс.

"От 8 юли 2019 г. на руските авиокомпании временно се забранява да извършват полети от територията на Руската федерация към територията на Грузия", се казва в указа, публикуван на сайта на Кремъл. Освен това се препоръчва на туроператорските агенции да прекратят пътуванията до Грузия от Русия, посочва Ройтерс.

Забраната за полетите от Русия до Грузия ще остане в сила, докато ситуацията със сигурността на руските граждани в тази страна не бъде поставена под контрол, заяви пред ТАСС прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.

"Ситуацията в Грузия трябва да се нормализира и да изчезне и най-малката заплаха за нашите граждани, преди това решение да може да бъде преразгледано от президента", каза Песков.

Хиляди се събраха отново по улиците на грузинската столица Тбилиси за втора вечер на протести в отговор на призив на лидери на опозицията да продължат демонстрациите пред парламента на страната, съобщи ДПА.

Снощи протестите премиха мирно за разлика от четвъртък вечер, когато бяха ранени 240 души, включително 80 полицейски служители. Броят на демонстрантите тази вечер се оценява на около 10 хиляди, приблизително колкото и вчера.

Председателят на грузинския парламент Иракли Кобахидзе подаде оставка вчера, след като тя му беше поискана от демонстрантите. Опозиционни лидери обаче поискаха на протеста предсрочни парламентарни избори и оставката на вътрешния министър Гиорги Гахария заради насилието от страна на полицията на вчерашния протест.

Протестите бяха предизвикани от визита на руска делегация, при която се твърди, че член на руската Дума е заел председателското място на среща в пленарната зала, посветена на религиозни и политически въпроси, и е направил обръщение на руски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 100И трите прибалтийски републики имат по-висок БВП на глава от населението от русия.В Естония е около два пъти по-голям.
85
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
грузинците през 2008 останаха излъгани от НАТО, които им обещаха помощ и т.н.Те направиха провокацията, но на НАТО не им стисна да се намесяткакто и при Крим, никой не тръгна да си върне Крим, нито великата украинска армия, нито американците...
84
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 97прав си, Прибалтика при СССР живееха прекрасно, имаха си всичко, сега и трите републики са гола вода, трагедия за народите им(както и при нас), населението е в Европа, също мият дупета и слагат клизми...
83
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до добре 97Понеже си плиткоумен да ти обясня - русия е като една амеба на която не и стига въображението за друго освен да поглъща съседни държави и народи.За справка - чуваши,чеченци, башкити , осети , якути , калмики и т.н.Не се спират и пред война за да си задоволят лакомията. За това и всичките им съседи са им врагове.А че запазвенато на суверенитета минава през някои икономически ограничения спор няма. Явно с русия се прави бизнес само с оръжия на масата.
82
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофобите трябва да бъдат изкарванина светло и после ...
81
10
 
20
 
! Отговори
до добре преди 4 години
Добре ,че сме в НАТО та Русия не смее да си пъха мръсната гага в България-------Кому си нужен???На Европа???Неее!На РФ???Не!!!Бг е нужна единствено на НАТО като територия и плацдарм срещу Рф и при един хипотетичен въоръжен конфликт с РФ, Бг се превръща в мишена!Днес, дори най-яростните русофобски държави - Литва, Латвия, Естония и дори Полша търсят икономически контакти с Русия, щото санкциите удрят здраво и без това по слабата икономика особено на трите прибалтийски държави!
80
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До hahaТолкова си ненаясно за какво става дума ,че не знам жалко ли е или смешно.Дано ти пратят някоя по-млада рускиня за награда за усърдното тролене. Въпреки ,че не знам дали жена би те погледнала.
79
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Надявам се Путин бързо да ги нагъне.
78
2
 
13
 
! Отговори
haha преди 4 години
До Добре , добреМоже да си луд, може да си пиян може да си дрогиран но едно е заключението - не разбираш дори за какво става въпрос. Среща на представители от ортодокса, организирана от Грузия... Грузия е страната която кани представителите на страните участнички.
77
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди 2 години грузинското правителство умоляваше руския президент да свали визите за грузинци, финансовите и икономически санкции наложени на Грузия след войната през 2008г.Грузинците не можеха да живеят и работят в РФ и да изпращат парични преводи на близките си.Никой, освен РФ преди войната, не купуваше селскостопанската им продукция и вино...Никакъв туризъм и доходи...Днес, богата в миналото Соц. Грузия е развалина, с най-ниски доходи и ниво на живот от всички бивши съветски републики
76
17
 
9
 
! Отговори
Добре , добре преди 4 години
Добре ,че сме в НАТО та Русия не смее да си пъха мръсната гага в България ,чак толкова.
75
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Остана ли в света държава която на не се подиграва и да не подритва България.
74
2
 
9
 
! Отговори
haha преди 4 години
До привет от ГерманияПрочети нещо бе ***.чо после пиши небивалиците си. Руснака е представител на Русия в Международната Оротдокс Асамблея. Тая асамблея има годишни срещи и сега срещата е в Грузия. 25 страни участват в асамблеята влючително България, Гърция, Чехия, Естония, Финландия. А сега се питай какво общо има ортодокса и религията с политиката и кой се опитва да прави политика с това.
73
13
 
5
 
! Отговори
Остана ли? преди 4 години
Остана ли съседна на русия държава ,която да не мрази руснаците?Дори Беларус не понася русия.Само българските копейкаджии си мислят ,че с гръмогласност ще променят факта ,че русия е злобна гадна държава.
72
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Конгресът на САЩ реши България да закупи осем 50 годишни американски самолете. Цената която трябва да плати България ще бъде съобщена на българското правителство.
71
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за сухопътната граница не е ли забранил коли с руска регистрация да преминават в Грузия? По принцип Външно министерство може да съветва гражданите да не пътуват в определени страни, ама *** направо забранява полетите. Руска демокрация :)
70
15
 
10
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Владимир Илич Путин ще направи много хубаво ,ако забрани на руските авиолинии да летят в Европа ! Забелязвате ли ,че масовите протести в Грузия възникват след визита на руска делегация в страната?! Руснаците кой знае какво са се опитали да заповядат на местните власти и обществото е реагирало за да попречи на рубладжийската власт в Грузия ! За да се събудят европейците имаме нужда от няколко руски визити и след това да се вдигнем на протест , така с Божията помощ може да се отдалечим от диваците
69
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Настъпващият отказ от долара.
68
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
русията се обгради със смъртни врагове...
67
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Америка си харчи парите да плаща на най неграмотните в България да стават *** на форумите. Жалки същества.