Кърджали ще се сдобие с 14 нови линейки

Районът има множество места с труднодостъпен терен
28 юни 2019 07:42,
7
Кърджали ще се сдобие с 14 нови линейки
Снимка: Монитор

"Град Кърджали и областта ще получат общо 14 нови линейки, които ще бъдат доставени по линия на големия проект за модернизация на спешната помощ в страната. Първата линейка тип Б вече е в Спешния център в града, втората – тип С се очаква през средата на месец юли". Това заяви министър Кирил Ананиев при посещението си в областния град.

Още по темата

Той присъства на представянето на две високотехнологични линейки, с които ще разполага Центърът за спешна медицинска помощ в града. Санитарните автомобили са закупени по проект „Получаване на спешна/ ежедневна медицинска помощ чрез насърчаване на иновациите в трансграничния регион Гърция-България”, пише Монитор.

"Това е район с труднодостъпни места, а с новите линейки ще се осигури здравна грижа за всеки пациент. Линейки с такъв тип оборудване няма на други места у нас", посочи министър Ананиев. Той коментира, че основен момент в проекта за трансгранично сътрудничество е повишаването капацитета на здравните специалисти от двете страни на границата, обмяна на опит, както и намаляване на негативните ефекти от пътно-транспортните произшествия и инцидентите в пограничните региони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
лекар преди 4 години
И в Кърджали,както и навсякъде в България никой вече не иска да учи медицина.Така,че примирете се доктори няма да има.Годишно завършват 400,от тях 280 заминават директно за чужбина.Остават 120.За да има достатъчно трябват 1000 нови годишно.Засега работят на по 2 или 3 места(мизерията ги принуждава).След 5 години никъде в България няма да видим български лекари.Тази професия ще остане в историята!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ни трябват линейки в Кърджали, доктори ни трябват... Броят се на пръсти способните лекари, за най - елементарни проблеми тичаме до Пловдив, и да ни се наложи да отидем в Бърза помощ все едно никъде не сме отишли, там доктори няма
3
0
 
6
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 4 години
Бързат герберите,че на есен идват избори. Само този факт показва невидимата връзка между ГЕРБ и ДПС. Чудя се,защо нито един журанлист не попита лидерът на ДПС защо Пеевски стана толкова активен и върви след него като охрана? Защо беше на второ място,а не отиде в ЕС? Това не е ли гавра с избирателите им?
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следва Разград и Търговище о после няма коалиция между ГЕРБ и ДПС.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре вместо 14 линейки да бяхме купили 2 резерви вътрешни гуми за ф16, заедно с прилежащите им капачки. Кви са тея линейки сега, кому са нужни