Пранди доволен: Хубава победа, нивото ни още не е високо

Селекционерът похвали момчетата след успеха над САЩ
29 юни 2019 09:50, Красимир Ангелов
4
Пранди доволен: Хубава победа, нивото ни още не е високо
Снимка: Булфото

Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Силвано Пранди изрази своето задоволство от победата над САЩ с 3:1 гейма в Лигата на нациите. Италианецът отчете, че неговият отбор е успял да направи повече контраатаки от американците, което по принцип е характерна черта за играта на съперника.

Опитният специалист не беше докрай доволен от видяното и наблегна на факта, че за първи път България играе в този състав от началото на турнира.

Отнесохме САЩ с 3:1 в Лигата на нациите

"Със сигурност сме доволни от тази победа, но трябва да отбележим факта, че не сме на достатъчно високо ниво. Това е напълно обяснимо, тъй като отборът, който излезе тази вечер, е напълно нов спрямо този, който игра в срещите до момента. Видяха се и хубави неща, но тепърва ще изграждаме ниво", коментира Пранди пред камерата на MAX SPORT 1.

"САЩ направиха доста грешки на сервис, но го отдавам на факта, че искаха да ни затруднят. С повече риск искаха да ни поставят под напрежение. За мен най-важното по статистиката от мача е, че сме направили повече контраатаки от тях. Това говори, че сме извадили повече топки в защита", анализира спецът.

"Не бих казал, че може да спечелиш мач само с един елемент. Става дума за комбинация от елементи. Трябва да се подобри нашето съотношение между посрещане и атака, което продължава да бъде ниско – под 50 процента. Ако в следващите мачове то достигне и премине 60 процента, това би било стъпка напред", убеден е Професора.

Какво още каза Силвано Пранди четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пранди е отличен специалист. Най-хубав волейбол последните 20 години сме играли при него, при предишния му престой. Ето, че и сега от нищо прави нещо. Страхотен специалист е, а и човек също!
3
0
 
5
 
! Отговори
тТт преди 4 години
БФВ, да оставете Пранди да работи поне 2 години!!! Вижда се, че отново той ви налага младите в отбора. Друга тема е, че отдолу (т.е. от следващото поколение) не идва нищо качествено като игра... За възможности, ще разберем след 2 години макс.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво по принцип. Но САЩ са били без 8 основни играчи.
1
1
 
0
 
! Отговори
ко речи преди 4 години
Къде ги отнесохме?