Япония възобнови лова на китове – 227 ще бъдат избити

31-годишната пауза приключи
1 юли 2019 12:40,
79
Япония възобнови лова на китове – 227 ще бъдат избити
Снимка: Pixabay

Япония официално поднови днес китоловството с търговска цел след 31-годишна пауза и планира да улови 227 кита през тази година, съобщи правителството, цитирано от ДПА.

Още по темата

Норвегия спира лова на китове

Японските китоловни кораби бяха готови да отплават днес сутринта, ден след като страната официално напусна Международната комисия по китолов, обяви агенцията по рибарство в Страната на изгряващото слънце, пише БТА.

Оттеглянето стана факт, след като комисията отхвърли предложението на Токио да възобнови през септември търговския улов на китове, за които се твърди, че са в изобилие.

Междувременно Япония съобщи, че ще спре китоловството в Антарктика на фона на международното порицание.

Японската китоловна флотилия се върна през март от последното си пътуване, след като улови 333 малки ивичести китове в Южния океан за "научни цели".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това никак не е хубаво! китовете са оцелели толкова векове, те ги избиват за минути. със сигурност китовете не са толко много, ако така се действа срещу тях скоро няма да ги има! и защо, заради някаква човешка глупост. това се отнася и за други редки животни. не знаем тях как да опазим, как ше опазим тогава себе си?!
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДА ВИ ГО НАЧУКАМ В РАДИОАКТИВНИТЕ ***, СКАПАНИ ЯПОНЦИ! БОЙКОТ НА СТОКИТЕ ВИ!!! НЕКАДЪРНИЦИТЕ ДОПУСНАХА ФУКУШИМА ДА НАДМИНЕ ЧЕРНОБИЛ, ЩОТО СЕГАШНИТЕ ЯПОНЦИ НЯМАТ МНОГО ОБЩО С ЯПОНЦИТЕ ПО ВРЕМЕТО НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА! ДВА ДЕНА ДА НЕ МОГАТ ДА НАМЕРЯТ КЛАПАНИТЕ И ДА ИЗПУСНАТ ВОДОРОДА, НЕКАДЪРНИ ПАЛЯЧОВЦИ!!! ***!!!
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Японците са лакоми варвари!
60
2
 
13
 
! Отговори
saki преди 4 години
И как ги убиват тия китове? Животното агонизира в страшни болки ,много дълго време. Садизъм.
59
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Родените преди 80та са умствено изостанали от режима. Липи си и в политиката, и в спорта, и в бизнеса, и в образованието. Просто не ставате.
58
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***!
57
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом за едни не важат едни международни закони, то за други няма да важат други. Всичко е в реда на нещата.
56
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До А деКитове не се хранят с планктон , а с крил и рибни пасажи от дребни рибки като сардини и т.н.
55
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По- опасно нещо за планетата от човека няма. Нито китове, нито отровни влечуги, нито извънземни...нищо не е по-вредно от него.
54
4
 
7
 
! Отговори
Ганю Балкански преди 4 години
Япония решава да лови китове - това какво общо има с външната политика на СК и вътрешната на Турция, Русия и Китай???
53
4
 
8
 
! Отговори
Ганю Балкански преди 4 години
Северна Корея размахва атомни оръжия - родените след 1980 даже не знаят къде е Северна Корея, а старите не пишат в ИнтернетКитай затваря милиони мюсюлмани - точно пък българите не сме се загрижили за мюсюлманите, освен помаците деПутин и Ердоган репресират - Путин е президент на Русия, тя е родина на слоновете, българският слон е най-добрият приятел на руския слон. Турския слон не ни е приятел, но докато се разбира с руския, няма да се караме с него
52
10
 
0
 
! Отговори
А де преди 4 години
До АнонименКитовете ядат планктон, което е фотосинтезиращ биоорганизъм, не риба. Но все пак,*** you whareuuu, and *** you dorphinuuu! Ако не бяха взривили атомните бомби тези морски бозайници нямаше да берат ядове, но уви
51
6
 
18
 
! Отговори
Убийци на китове преди 4 години
Китовете са бозайници като нас, хората - раждат марки и се хранят с мляко от майката, докато пораснат.Японските стоки са с бар-код 450...459 и 490...499 в магазините, особено за електроника гледайте производителя.
50
8
 
5
 
! Отговори
Добре платен в рубли преди 4 години
Из драмите на *** Балкански:-Северна Корея размахва атомни оръжия,заплашва да бомби половината си съседи-суверенна държава,не ги закачайте;-Китай затваря милиони мюсюлмани в "поправителни" концентрационни лагери-те си защитават вътрешния суверенитет,не пипаме;-Путин и Ердоган опресират,гонят без съд и присъда опозиция,медии,десиденти-с твърда ръка трябва да се действа,евала пичове;-Япония решава да лови китове,че са в свръхпопулация-нови атомни бомбардировки срещу тия изверги...Логика 0
49
7
 
14
 
! Отговори
Ами преди 4 години
Телефонът ми е Сони Експерия, но следващият със сигурност няма да бъде японски, от днес никакви японски стоки, бойкот на всички стоки с бар-код 45 и 49 са убийците!
48
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като цяло са прави. Значи Кит изяжда хиляди тонове риба, за да прави равновесието в океана. До тук добре. Обаче хората вече са новите китове, хиляди тонове риба се вадят всеки ден, за да ви на тъпчат задницитее и реално човека прави баланса. Не е нужно да има толкова китове, защото тази храна е нужна на човека. Това е, няма нищо сложно в цялата ситуация. Когато видят, че китовете стават много ги намалят и това е.
47
6
 
15
 
! Отговори
Тц тц тц преди 4 години
На тия май са им малко две ядрени бомби, ако ги тряснат още две, може да поумнеят малко!
46
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук едни екоталибани превъртяха от злоба към японците заради някакви китове - тотално скъксаха лентата зелените сектанти. Сега очаквам някой от тях да се самовзриви пред японското посолство.
45
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иде ми да тръгна на лов за китоловни кораби... Из.чадия жълти... Ще бойкотирам стоките им!
44
22
 
8
 
! Отговори
Един преди 4 години
Никога не съм ял кит. Бих опитал.