Как 5G ще направи живота ни по-лесен и добър

6G мрежата вече е в проект
1 юли 2019 19:00, Нели Христова
41
Как 5G ще направи живота ни по-лесен и добър
Снимка: архив Reuters

Целият свят говори за 5G - новата мобилна мрежа, която е на път да промени правилата на играта. Тя няма да е просто по-бърза, но и ще доведе до финиширане на изобретения, които да ни помогнат във всекидневния живот. Близо 100 хил. души се събраха на конференцията в Барселона, за да обсъдят как мрежата ще улесни съществуването ни, като най-напред започнем с автономните автомобили.

Както за 5G, така и за автономните автомобили се говори много през последните години. За сега те са само проект, но с новата мрежа много бързо могат да се превърнат и в реалност.

Според инудстрията 5G е 100 пъти по бърза от 4G мрежата, което означава, че множество устройства ще могат да се включат едновременно в нея. Това ще позволи на автомобилите да обменят информация помежду си в реално време - ще знаят кога някоя кола променя платното си или натиска спирачки. Трафикът ще стане по-лесно управляем.

Но предимствата не свършват тук - макар че бе обвинена, че води до преждевременната смърт на много птици, оказва се, че 5G мрежата ще има положителен отпечатък върху околната среда. Според експертите, тя ще помогне да бъде спасена популацията на пчелите и ще повиши запасите от храна.

Кошерите са ценни и за това те трябва да бъдат поддържани. 5G мрежата ще позволи системата от сензори на  Bee Corp да сработи напълно. Тя има за цел да следи температурата, влажността, движението и местоположението на кошера и да формира обща картина на здравето му.

Макар и 5G още да не пусната, учените вече работя по 6G мрежата, която, разбира се, ще е много по-добра. Годината на нейното пускане е 2030 година, като ще позволи на хората да захвърлят телефоните си и да започнат сами да се свързват с инфраструктурата. Предвижда се нявсякъде да има умни повърхности с електроника в тях, както и умни очила, за да можете да имате устройства навсякъде

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Преди 2 години преди 4 години
от БАН-аджия - IT специалист, научих, че в лабораторни условия вече се разработва и 6G мрежата.
34
4
 
12
 
! Отговори
Додо преди 4 години
5G e поредния проект на Новия Световен Ред на масоноюдеите за пълен контрол, подчинение и смазване на света във вида му, в който го познаваме! Богъ Съ Нами!
33
6
 
17
 
! Отговори
(^-^) преди 4 години
Колкото 3G промени нещо.. толкова и 5G ще..
32
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ще е края на цивилизацията, поне в този вид. Интензитета на 5Г ще доведе до неконтолируеми мутации. Все ми е тая. На 42 г. съм и деца нямам. Цялата глупост трябва все някога да свърши.
31
0
 
10
 
! Отговори
Да преди 4 години
Ще лекува болести и ще възкресява мъртвите. Ай стига ве.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще спреме да ядеме от две хапки на ден ще напълняваме и няма да има по стари от 60г
29
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво ревете, че щяли да ви облъчат с 5G, та вие по същата логика вече сте облъчени от сателитната телевизия. Аман от фейк нюзъри фейсбукари дето чели ама недоразбрали.
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ща изпукясаме от рак като кучета..
27
1
 
6
 
! Отговори
Мечо Пух преди 4 години
За 10G комисията за далекосъобщения ще раздава части от радио-активния спектър, защото честоти в другите спектри няма да има свободни.
26
1
 
9
 
! Отговори
цу преди 4 години
Работата в случаят е - всяко зло за зло.
25
0
 
25
 
! Отговори
ГОГО преди 4 години
До АнонименШъ цъфнем ,като пуканки в микровълнова!!!!.....
24
0
 
10
 
! Отговори
х преди 4 години
Значи всички заминаваме в Брюксел или Израел. Там се грижат по-хубаво за хората.
23
1
 
5
 
! Отговори
пепи преди 4 години
От тия 100000 в Барселонa,надали и 100 знаят какво представлява 5G
22
8
 
10
 
! Отговори
стефчо преди 4 години
Стига сте дрънкали глупости,това е нейонизиращо ел.магнитно лъчение с мощност много по-малка даже от видимата светлина. Половин час на слънце ви облъчва хиляди пъти повече ,но не ревете нали?
21
3
 
9
 
! Отговори
Ф преди 4 години
Кой разреши поставянето на 5G предавател в София?
20
4
 
30
 
! Отговори
х преди 4 години
Не искаме 5G! Махайте апаратурата!
19
0
 
30
 
! Отговори
дедо преди 4 години
Ако не се появи скоро 5g аз не знам как ще живея.
18
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гнусна пропаганда. 5Г ще е началото на дигиталния феодализъм, от който дори и продажните "журналисти" няма да могат да избягат.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дрънканици!Дори сега няма 100% покритие на 4G,те правели вече 6!!Живея в един от големите градове на БГ,на километър от центъра започва да играе обхвата,напуснеш ли града,на около 50км.вече почти нямаш обхват!
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
17, не бъркай йонизиращата с микровълновата (затопляща) радиация.