Пожар на борда на подводница уби 14 руски матроси

Апаратът се намира във военноморската база в Североморск, Мурманска област
2 юли 2019 17:58,
154
Пожар на борда на подводница уби 14 руски матроси
Снимка: БТА

Четиринайсет руски военни моряци подводничари са загинали при пожар на борда на дълбоководен спускаем апарат в териториалните води на Русия. Това съобщи днес министерството на отбраната в Москва, цитирано от ТАСС и РИА "Новости".

Според съобщението инцидентът е станал вчера, докато екипажът е извършвал батиметрични изследвания в рамките на "изучаване на придънното пространство на Световния океан в интерес на Военноморския флот на Русия". Благодарение на "самоотвержените действия" на моряците пожарът е бил потушен, но те са загинали вследствие на отравяне от изпаренията при горенето.

Понастоящем дълбоководният апарат се намира в руската военноморска база в Североморск, Мурманска област. Разследването се ръководи от главнокомандващия на ВМФ на Русия, съобщи министерството.

Западните агенции цитират ТАСС и РИА и припомнят, че през август 2000 г. руската подводница "Курск", задвижвана с ядрена енергия, потъна в Баренцово море след две експлозии на борда. Тогава загинаха всички 118 моряци на борда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
7
 
10
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
: Да, жалко за момчетата. Но накрая все стигаме до "краставицата".Така е когато се мери с двоен аршин! Какво са виновни матросите, че са управлявани от сатрап?
12
2
 
9
 
! Отговори
До 11 и 12 преди 4 години
,,Професори" ,батиметрията е наука за релефа на водните басейни-морета,реки,езера и т.н.Не показвайте неграмотноста и примитивизма си защото сте смешни.Простият човек винаги осъжда ,оплюва всичко което е извън тесния му кръгозор. А ,,журналята" всички ги виждаме
11
27
 
15
 
! Отговори
Руснак преди 4 години
До Вкрая няа краищатаНе карах нито една кола, произвеждана в България. Няма при България и подводници. Няма авиация. Няма нищо. Помисли за това, преди да пишеш гл уп ости с притиснато дупе към дивана. Загинали хора. Лека им пръст!
10
16
 
23
 
! Отговори
Вкрая няа краищата преди 4 години
Карал съм Лада знам и строшените Москвичи, телевизорите им --- руската техника си остава лесна за подръжка но дава дефекти--ефтинджос, а при тях човешкия фактор не е на пхърво място,важно е победата...и калашниците им същите *** ,относително здрав с голяма пробивна сила, ама на точна групова стрелба влиза само първия патрон...другото в облаците...
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БАТИМЕТРИЧНИ, журналята пак не знае за какво пише :))
8
1
 
9
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Гледна точка: Да, жалко за момчетата. Но накрая все стигаме до "краставицата".
7
8
 
30
 
! Отговори
Боби преди 4 години
Хорица пропускате нещо много важно В тези апарати се поддържа специална атмосфера с много Хелии и кислород ПОД ВИСОКО НАЛЯГАНЕ. Това се прави да се намали структурното натоварване на подводницата и да може по-дълго време екипажа да се намира под водата. Но най-малката искра в тази атмосфера може да предизвика ЗВЕРСКИ пожар. На всичкото отгоре апарата не може спешно да изплува защото рязката смяна на налягането ще убие екипажаЕкипажа се е отровил докато е изравнявал налягането.Да почиват в Мир
6
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин обеща на всички руснаци "Рай", ама не каза дали поединично или всички вкупом !Западният либерален модел си отива, но сталинския в Русия остава.Мир на душите им.
5
16
 
29
 
! Отговори
Бог да ги прости! преди 4 години
Не бъдете като руските *** които се радват на смърта на всеки чужд!
4
2
 
30
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Все пак Бог да прибере душите им на по-светло и красиво място!
3
14
 
14
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Жалко за момчетата!Така е жалко, но жалко и за мигрантите който бягайки от авторитарни режими са намерили смъртта си!
2
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президентът едва ли ще даде интервю или изявление по повода!Но за С-400,С-500 и нови ракети....може
1
28
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Краят на либералният модел дойде, ама края на руския Гулаг още не !