Убиецът на детето в Габрово не е психично болен, а психопат

Психопатът не го спира абсолютно нищо, заяви д-р Герев
37
Убиецът на детето в Габрово не е психично болен, а психопат
Д-р Герев. Кадър: Нова тв

Баща уби 4-годишния си син като го хвърли от мост. После заплаши да скочи и той.  Случаят е от Габрово. След 3-часови преговори, полицаите успяха да го задържат. Каква може да е причината за тази трагедия?. Коментарът е на психиатъра д-р Веселин Герев.

Още по темата
"Нелогично е човек да посегне на дете. Тук става въпрос за завършен психопат. Т.е. човек, бил в затвора, употребявал наркотици и злоупотребявал с алкохол. Това са емоционално хладни хора, които са способни на буйна импулсивна агресия. И в такива състояния стават просто изверги". Така описа трагедията в Габрово психиатърът д-р Веселин Герев пред Нова.

Както е известно, баща уби невръстния си син, след като го хвърли от виадукт край Габрово, след което заплаши да скочи и той. След преговори с полицията обаче се отказа и бе задържан.

Насилие, побои... Бащата убиец от Габрово с богата крими история

Според д-р Герев домашното насилие е проблем в почти всяко едно семейство.

„Тук не става въпрос за психично болен човек. Става въпрос за един психопат, за един дефект на характера. Когато става въпрос за деца трябва малко или много да се алармира", каза още докторът.

Той е категоричен, че такива хора са опасни във всеки един момент.

"Психопатът не го спира абсолютно нищо. Когато нещо му се откаже побеснява и има неконтролируемо поведение", заключи Веселин Герев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този оправда акушерката, която навреди на новороденото, като обясни, че страдала от бърнаут. Никой не я нарече психопат. Били много изтощени и изпепелени от 24-часовите смени и вината била на ръководството на болницата.
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Коце кмета 18Повечето социопати/психопати в България са въоръжени и това е огромен проблем за обществото!
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Авария в диспансера "България"! Докато не се обърне адекватно внимание на психичното здраве на българина подобни инциденти ще продължават да се случват. Психопатът Е Психично-Болен!!! Каква е тази класификация на този 'български' психиатър?!
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Използвали са психопат за домашно насилие за статистиката на случаите над деца,че още трябва да му се присъди подобаваща присъда според изискванията на наказателните закони в момента в сравнение с изискванията на документа от конференцията по тез въпроси ЦК и в съответствие с документите за защита на човешките права,а кой е с повече права психопата с жълта книжка или детето,че било от него,негово или въобще не от него,не негово или въобще друго случайно пресякло му пътя,че трябва да се установи
11
1
 
11
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Подобни психопати изобщо не трябва да се пускат на свобода!Заплаха са цялото общество,а не само на близките им!
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Един от най-злобно коментиращите, който ненавижда и жените изобщо, а за българките пише невъобразими гадости, неколкократно е подчертавал, че майка му не е българка.Затова си мисля, че подобни писания са дело на чуждоетнични. Живеят в България, знаят български език, но пишат срещу България и българите.
9
1
 
7
 
! Отговори
..ситуации,при които преди 4 години
някой се оказва в мъчително неудобно положение, а този и..з..род наблюдава с наслада.Колегите страняха от него, приятелка нямаше.Знаехме, че е разведен без деца и че майка му, след като овдовяла, се стараела да го ожени.После чух, че бившата му жена обяснявала странностите на характера му с това, че като малък боледувал от тежка форма на менингит и едва го спасили чрез терапия, състояща се от вкарване на въздух под черепа. Не знам какво означава това, дали наистина уврежда и какво точно уврежда
8
1
 
8
 
! Отговори
..че става въпрос за преди 4 години
наша съвсем млада колежка. Направи ми впечатление, че останалите се смутиха, някои даже изказаха недоверие. Онзи, присмехулно процеждайки думите, заобяснява, че "малката гъска" си въобразила, че е срещнала любовта.После си изградих мнение и за момичето - скромно, свястно, израсна като добър и работлив специалист. Онзи не вършеше нищо, беше под силна протекция, но когато се пенсионира покровителят му се наложи да напусне. Дотогава неколкократно станах свидетел как създава ситуации, в които някой
7
2
 
4
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
До 7Виж коментар 3!!!!!Това е днес. бг
6
1
 
7
 
! Отговори
Не само побеснява преди 4 години
Не мога да забравя нещо, което след време си обясних с психопатия.Малко след като за първи път постъпих на работа, попаднах на чисто мъжки разговор между млади колеги. Забавляваха се, като разказваха истории с жени от войниклъка си или от случайни приключения с леки момичета. И изведнъж един от тях - интелигентен, от семейство с добро положение, започна бавно, високо и с някаква извратена наслада да разказва как е протекла любовната му нощ с Еди-коя-си. Тогава не знаех, че става въпрос за наша
5
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо толкова много злобни хора има в коментарите под която и да е статия? Защо е тази омраза към всичко българско? Имам чувството, че ту са събрали турци, сърби, македонци, гърци и какви ли не и леят омраза срещу нас.Как може от една трагедия да изкарвате политически въпрос? Откaчалници е имало и ще има. Пита се, тоя защо не е там където трябва да бъде, а не да изкаравате всички българи такива като него.
4
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствената разлика между този и министъра убиец с моторната шейна, е че единият ще го разследват и осъдят, а другият стана банкер.
3
8
 
7
 
! Отговори
Дилара преди 4 години
Така е като зимате стока от шанаджии..пробутват ви секви шитове и после що изперквате!!!Зимайте само от точни и проверени ора!!
2
30
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е нужно да се подчертава че е психопат, защото диагнозата българин също включва и психопатията!
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Т.е. този човек е продукт на неправилно възпитание.