Пешеходец загина, блъснат на булевард в Русе

Оттам минава трафикът за Румъния, забранен е за пресичане
Обновена: 6 юли 2019 13:16 | 6 юли 2019 13:07, Анисия Иванова
8
Пешеходец загина, блъснат на булевард в Русе

47-годишен пешеходец загина на булевард "България" в Русе. Това съобщи говорителят на областната дирекция на полицията в града Даниела Малчева.

Произшествието е станало към 21,30 часа снощи. Първи пристигнал екипът на Центъра за спешна медицинска помощ, който само констатирал смъртта на мъжа.

Дежурна оперативна група на МВР е извършила оглед на мястото на инцидента. Изяснено е, че пешеходецът е пресичал булеварда и е бил блъснат от лек автомобил "Фиат Пунто", управляван от 25-годишен водач. Младият шофьор е дал проба за алкохол, която е отрицателна, съобщава БТА.

По булевард "България" минава целият трафик от и за Румъния. Забранено е преминаването на пешеходци, но въпреки това много хора не се съобразяват и пресичат. По подобни инциденти на международното шосе са загинали и други пешеходци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой грижа ли го е за подлезите, знаете ли в какво състояние са? Докога ще се обвиняваме и избиваме един друг, докато държавниците нехаят. Булевардът е част от националната пътна мрежа, пътят се ремонтира многократно, подлезите - неПешеходците нямат избор - или с опас ност за живота под земята, или над нея.
5
1
 
9
 
! Отговори
Държава Лайнария преди 4 години
Българските шофьори са от най родолюбивите на планетата. Дават повече газ за да не се мъчи пешеходеца.
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той повече няма да прави така.
3
3
 
13
 
! Отговори
шофьор до гуру преди 4 години
Въпросния светофар работи, но се включва на ръка от желаещи да пресичат пешеходци, така че, поглеждай го. Пресичащите по тоя булевард пешеходци, не отстъпват по лудост на преминаващите от там шофьори. Пред камиона ми, веднъж премина млада майка (не римлянка), с 5-6, годишно дете, като , на това отгоре, го буташе пред себе си, ..., Безценно!
2
0
 
15
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 4 години
Булевард България в Русе е градоустройствено малоумие. Замислен някога като околовръстен път, днес разделя града на две приблизително равни части - по население и площ. В продължение на няколко километра от двете му страни са плътно жилищни квартали. Обратно на общото впечатление, подлезите май са общо 2 и има 3 развързани кръстовища където можеш да пресечеш с други рискове за ПТП, но пак не непосредствено през булеварда. Май има и един пешеходен надлез, забравил съм вече.
1
1
 
14
 
! Отговори
guru преди 4 години
В четвъртък бях в Русе. Неработещ за главния път светофар и работещ такъв за второстепенния път. Едвам се отървахме от катастрофа. В последатвие забелязах, че още два светофара не работят за главния път. Да вземат да се стегнат.