Съдят дъщерята на саудитския крал заради побой, работник целувал краката й

Тя накарала свой бодигард да набие работник
Обновена: 9 юли 2019 08:37 | 9 юли 2019 08:37, Елка Василева
23
Съдят дъщерята на саудитския крал заради побой, работник целувал краката й
Снимка: архив, Reuters

В Париж днес започва процес срещу дъщерята на краля на Саудитска Арабия - Салман, обвинявана, че е накарала своя бодигард да набие работник в луксозен апартамент във френската столица, предаде Ройтерс.

Принцеса Хаса бин Салман, която е сестра на саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман, няма да присъства на делото. В съда нейният адвокат ще я представи като грижовна и скромна личност, срещу която са отправени фалшиви обвинения, че е наредила на свои бодигард да пребие работник в луксозния й апартамент на авеню Фош в Париж през септември 2016 г.

Според обвинителния акт, видян от Ройтерс, работникът, който е роден в Египет, казва се Ашраф Ейд и е правил ремонт в луксозното жилище на Хаса, е разказал на полицията, че бодигардът на принцесата е вързал ръцете му, удрял го е, ритал го е и накрая го е накарал да целува краката й.

До побоя се стигнало, след като принцесата го набедила, че той я снимал с мобилния си телефон. Бодигардът на принцесата е разследван за насилие, при което е използвано оръжие и за държане на човек затворен против волята му. На 1 октомври 2016 г. му беше отказано пускане под гаранция.

Принцеса, но бяга – защо жена на дубайския шейх направи това?

Според обвинителния акт работникът разказал на полицията, че докато бодигардът го биел, принцеса Хаса се отнесла с него като с куче и му казвала: "Ще видиш как трябва да се говори с една принцеса, как трябва да се говори с кралско семейство".

Още по темата

Принцеса Хаса, която е на 43 години, отрича да има вина. Международна заповед за арест й беше издадена през ноември 2017 г.

Адвокатът на принцесата - Еманюел Моан каза, че Хаса искала да бъде разпитана от следователи чрез видеоконферентна връзка, но искането било отхвърлено. Той каза, че наличието на заповед за арест изключвало присъствието на принцесата на съдебното заседание днес. Адвокатът на бодигарда на принцесата пък казва, че клиентът му отрича обвиненията и че принцесата му е нареждала да проявява насилие над друг човек.

Франция поддържа тесни връзки със Саудитска Арабия, но те бяха подложени на тест от решимостта на президента Еманюел Макрон да спаси иранското ядрено споразумение, на което Рияд заедно с Вашингтон се противопоставят.

Саудитското кралство семейство е имало съдебни проблеми във Франция и преди. През 2013 г. френски съд постанови запориране на френските авоари на принцеса Маха ал Судаири, съпругата на бившия вътрешен министър принц Найеф бин Абдул Азиз. Заповедта за запориране беше издадена заради неплатени сметки в луксозен хотел в размер на почти 6 милиона евро.

Това е вторият съдебен казус в Западна Европа с близкоизточна принцеса в последните седмици. Миналата седмица стана ясно, че на 30 юли съд в Лондон ще разглежда казуса за попечителството върху двете деца на принцеса Хая и съпруга й шейх Мохамед бин Рашид, който е управникът на Дубай, а също и вицепрезидент на Обединените арабски емирства и премиер на ОАЕ, припомня Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Принцеса Хая, която пък е дъщеря на покойния йордански крал Хусейн и полусестра на настоящия крал на Йордания Абдула Втори, избяга в края на юни от Дубай заедно с двете си деца. Смята се, че тя е във Великобритания, където има голямо имение в Кенсингтън, на улица Кенсингтън палас гардънс, от двете страни на която се намират едни от най-скъпите имоти в света.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Еи това *** с пари е наи лошата комбинация...
19
0
 
0
 
! Отговори
РККА преди 4 години
Е у нас електората на ГЕРБ целува ногите на Бочко и компания доброволно и без пари....
18
0
 
6
 
! Отговори
Lan преди 4 години
Ами ще ѝ се на тази някакво благородство, *** то не се купува с пари. Останала си е елементарно същество, опаковано лъскаво.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Илия Буревестниковточно този манталитет я е подлъгал. Ще я осъдят на някакво наказание, което няма да се изпълни, защото тя не е във Франция. Но все пак ще е хубав шамар за самозабравилите се. Да не забравяме и сучая с Кашоги, който е много по страшен.
16
1
 
17
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Какви принцеси, какви крале, най-обикновени тотално изостанали арабески, които ако не беше петролът щяха да пасат камилите си и да живеят в шатри.Един ден ще настъпят промени в енергетиката, и те отново ще се окажат при камилите си.Защото за друго не стават.
15
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
принцеса на 43.Тва да не е старчески дом бе?
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен14А ти знаеш ли?
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съдят дъщерята на саудитския крал...---Абе, списвачи полуграмотни, саудитският крал САМО ЕДНА дъщеря ли има, та пишете членувано "дъщеряТА"? Правилно е да се напише "Съдят ДЪЩЕРЯ на саудитския крал". Знаете ли колко жени има саудитският крал, и колко дъщери има от тях?Ами, мислете като пишете ...Знаете ли колко дъщери има саудитският крал?
12
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами нормално е. Слугите, като не слушат, трябва да бъдат поставяни н мястото си!
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живото доказателство, че на хората с власт им хлопа дъската.
10
1
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
До Анонимен 7 Ти за принцесата на Дубай не се коси! Нея няма да я отвлекат. За нея навремето пишеше, че е любимка на баща си Хюсеин. Брат и в момента е крал на Йордания. Да не мислиш, че тя сама е способна да избяга?
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7Ти неможе да си толкова наивен Щом някъв паршив журналист знае къде е принцесата и е получил информация от някъде (Било тя вярна или не ) Мислиш ли че краля ,който има не хиляди а милиони лакей вллючително и тайните служби да му слугуват не знае ..Още повече въпросното имение ,за което пишат го е купувал най вероятно той
8
6
 
4
 
! Отговори
Илия Буревестников преди 4 години
... Е и ?!?! ... Кво ?!?! .... Да не мислите , че нещо ще и направят или ще я ..... осъдят ?!?! ..... Ааааа ха ха ха ха ха ........... КОЕТО НЕ СЕ КУПУВА С ПАРИ ....... СЕ КУПУВА С МНОГО ПАРИ ............ А в САУДИТСКА АРАБИЯ ..... ПОВЯРВАЙТЕ МИ .......... ИМАТ ГИ ..... ДОСТА !!!!!! .... :) ;) :)
7
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросната принцеса ,щом е на 43 и е развила такъв манталитет представи си как се е отнасяла със хората в Саудитска Арабия където няма свободна преса и независима съдебна система ..и Всеки да си прави извода сам за себе си !
6
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия журналисти си нямат съвест - пишат предполагаемия адрес на принцеса Хая, и утре като я отвлекат в Дубай и я дрогират и заточат там, да лежи на тяхната съвест.
5
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото в байганьостан не се случват такива работи нали
4
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сега като е толко отворена, нека си седи там с камилите и да забрави да припарва повече в цивилизования свят - ние ще се погрижим за имотите й тук хехе
3
4
 
31
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Трябва да я вкарат в затвора.
2
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истанбулската конвенция?
1
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ допуснаха много голям грешка навремето когато оставиха тия да си равявяат коня след като откриха невфт. Тази държава дори не трябва да същесвтува.