Украйна отмени парада заради високата му цена

Спестените пари ще са за премии за военните
10 юли 2019 08:22, Елка Василева
60
Украйна отмени парада заради високата му цена
Снимка: архив, Reuters

Украинският президент Володимир Зеленски отмени традиционния военен парад по случай Деня на независимостта на 24 август заради високата му цена.

Във видеобръщение на страницата си във Facebook той обяви, че спестените "300 милиона гривни ще бъдат платени като премии на военните", предаде ТАСС.

„Искам да споделя с вас новата ни идея. Обикновено на 24 август, в Деня на независимостта на Украйна у нас има военен парад - помпозен и скъп. Според мен тази година вместо за парад ще е по-добре да отделим тези пари на нашите герои, нашите военни, така че решихме да заделим 300 милиона гривни (около 11,5 млн. долара) за всички наши военнослужещи“, каза президентът.

Зеленски отбеляза, че на 24 август Киев ще чества героите и ще празнува Деня на независимостта, "но в нов формат".

Миналата година Украйна отбеляза 27-та годишнина на независимостта си с най-мащабния за последните години парад, пише БТА. В него участваха 4500 военни и представители на различни силови структури, 250 единици техника, както и авиация.

Каква сума е била похарчена за парада министерството на отбраната не каза. Според украинския политолог Руслан Бортник обаче Киев е похарчил 40 млн. долара за военен парад през 2011 г., а той бил по-скромен от миналогодишния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато един бивш клоyн стане президент, държавата му неминуемо се превръща в цирк, а в какво се превръща територията 10 години коландрисвана от бивш пажарникар?
15
2
 
11
 
! Отговори
до 13 преди 4 години
По добре с хляб и сол, отколкото със съседа на масата!
14
2
 
4
 
! Отговори
до 11 преди 4 години
Е, де!? Точно това иска да покаже - че не ги уважава и колкото и да рапортуват ще ги уволни и замени с нови кадри! Ако не се съзнаят овреме и с братска помощ спретнат нов Майдан!
13
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Зеленски.
12
5
 
6
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
Като не искаш да си част от Велика Русия, ставаш васал на великите САЩ.Не разбрах Украйна ли е решила или САЩ?Нал бяха много велики украинците, джевелинчета, ала бала.Па немат центове за парад.Къде е великата Украинска армия с героите Бандера, Шухевич, великите патриоти - неонацита що не пуснат некой лев, или знаят само да убиват жени, деца и старци?5 милиарда получиха нацитата от САЩ и се стискат за парад?Чакам да обяват война на Русия.Порошко да отвори чоколадена фабрика в Македония.
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зеленски изпълнява обещанията си.
10
7
 
3
 
! Отговори
до 10 преди 4 години
И на мен първото впечатление е същото, но след като се запознах с обстоятелствата виждам и разбирам, че облеклото и намеренията му са в синхрон! Просто човекът произхожда от съвсем друг бранш и явно не е фен на военните работи! Парадите - в Кремал! И тук интелигенцията презира униформените и счита, че е нарушение на демократичните и права да те спира и проверява някакъв полицай, а военният да получава по голяма заплата от теп! Министър на МВР адвокат не обича униформените - Е. Йорданов, Миков!
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато един бивш клоyн стане президент, държавата му неминуемо се превръща в цирк.
8
8
 
8
 
! Отговори
Упс! преди 4 години
След грандиозния парад на Червения площад руский солдат се прибира у дома. Жена му го посреща тържествено с хляб и сол. И без това няма друго за вечеря.
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що за главнокомандващ е това? Може ли с такива дрехи на клошар да се явиш пред подчинените си генерали? Тоя ще порусначи Украйна, помнете ми думата.
6
2
 
8
 
! Отговори
Хм! преди 4 години
И у нас трябва да спрем да парадираме на гол тумбак с чифте пищови. Това не впечатлява даже и децата. Унизително е.
5
6
 
2
 
! Отговори
Комици преди 4 години
Голям смях руски комици и псевдо Питър Македонски.Искам да преименувам моят роден град Виница на Източна Македония, може ли, защото сме били под александрийско владение.Заев: може, може, историята ни свързва.Порошко: аз съм наследник на Македонски, може да ме наричате Питър Македонски.Нали знаете не е важно как гласуват в Меке, а кой брои.Заев: знам, знам.Порошко: привлечете радикалите, обещайте им земя, флаг, автономия.Заев:имам нужда от такъв човек.Порко: сега шви дам СтолтенбергСМЯХ
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умен човек. Парадите са като пир по време на чyма. Зрелищата не засищат глада. Предизвикват предимно раздразнение у гладния.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РуменРадев, говориш глупости.
2
4
 
6
 
! Отговори
пожелание преди 4 години
Поканете Путин ,и той без пари ще ви направи парада !!
1
12
 
0
 
! Отговори
Румен преди 4 години
Украйна с парад и без парад ще влезе в ЕС и НАТО. И руснаците ще влезат , но малко по късно.