Германски медии искат Меркел да обясни състоянието си

"Една болест може да се превърне в политически проблем", пишат те
11 юли 2019 14:50, Нели Христова
41
Германски медии искат Меркел да обясни състоянието си
Снимки: Reuters

Три пъти за един месец камерите заснеха как германската канцлерка Ангела Меркел получи видим за всички тремор на публично място. След всеки нов случай, тя и близките до нея обясняват, че е добре и хората няма за какво да се притесняват. Но наистина ли е така?

Още по темата

Германският вестник "Кьолнер Щат Анцайгер" призова Меркел да обясни публично дали има здравословен проблем и на какво се дължи състоянието й. 

"На политиците не е забранено да се разболяват - те имат правото да се възстановяват и лекуват от изцеждащата енергията им отговорна работа. Една болест обаче се превръща в политически проблем, ако не може повече да се гарантира, че (политиците) са в състояние да изпълняват своите задължения с цялата си енергия", пише германското издание.

"Много вероятно е в случая с Меркел да няма основания за безпокойство. Възможно е нейното треперене да е периодично и ограничено до моменти, когато тя стои изправена. Но може и да не е така. Канцлерката ще постъпи добре със самата себе си, ако прояви инициатива и обясни тези опасения. В противен случай тя няма да има свободата да стои настрана от този дебат", подчертава "Кьолнер Щат Анцайгер".

За първи път Меркел бе забелязана да получава тремор по време на посещението в Берлин на украинския премиер Володимир Залински. Тогава, малко след случая, на пресконференция канцлерката обясни, че "процесът на възстановяване все още не е приключил, но има прогрес." "Ще трябва да живея с това за малко, но съм много добре, няма нужда да се притеснявате", добави тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
-- преди 4 години
Това не е Паркинсон и не е нищо сериозно - проблем с температурната регулация води до толкова кратки неконтролируеми тремори на цялото тяло. Оставете я, и без това слиза от власт...
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така свършват всички като нея. Ще дойде друг, но за 1 000 000 и нещо ислямци ще трябват години за да ги изчистят. Не виждам добро бъдеще за германистан...
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо не я попитаха,защо им докара навлеците окупатори,наречени "бежанци" и "мигранти"?Седяха на полозите си и кракоплякаха одобрително - нали мутЕрата им го прави ,козируват и не мислят!Хептен,като нашите "медии",дето си чупят краката да превъзнасят Тиквун Първи Великий!
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой нормален човек се интересуваот настоящето и бъдещето на меркел?Няма такива. Що за хора са журналистите?Отговаряйте си сами.
28
0
 
4
 
! Отговори
Свети Петър преди 4 години
Време и е да ми идва на гости!Вилкомен майне либе гестен!
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жената все пак остана на крака и на място! Има воля в нея.
26
0
 
3
 
! Отговори
До лекар преди 4 години
Демек, докторе, луда крава. Нали такова е масово известното наименование.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да се разтрепериш та да пукнеш, продажна мумия.Зиген хайлен, майнен камфен, айнен цвайненАдолфо Итлеро беше прав! Добър човек, не бе сторил нищо нередно!
24
0
 
0
 
! Отговори
Циник до глъмака преди 4 години
Китчице мека... Не се напъвай толкова... Че токувиж си се оцапало
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците и Хитлер така го бяха разтреперили
22
0
 
12
 
! Отговори
Ira преди 4 години
Преди години се подиграваха на Брежнев...
21
0
 
1
 
! Отговори
Циник до глъмака преди 4 години
Хубаво е... Че си учиш името... Такива ***... Сте навсякъде
20
2
 
0
 
! Отговори
до Циник преди 4 години
тотшлагаргумент... Умееш ги тея работи, изтънчен както винаги.Айде бегай обратно във фокус.де да попиваш какво пишат немците и да ни пускаш дайджести. Тръпнем в очакване.
19
0
 
3
 
! Отговори
Циник до глъмак 17 преди 4 години
Няма да го намериш в списъка на баровете за хомосексуални неолиберали... Нали там се осведомяваш
18
0
 
12
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Е , не е лесно да си признае: Обладана съм от демони , защото служа на злото..."
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сталинизъм.
16
6
 
1
 
! Отговори
до Циник преди 4 години
"След Мурксул - ще останат афроарабскоромски руини.""Последствията от беззаконията и ще имат необратими последствия..."Това от разширеното издание на Нострадамус е? Не съм го чел...
15
0
 
3
 
! Отговори
до 11 от лекар преди 4 години
сериала се казва Boss, не знам какво заглавие са избрали на български и се разказва за кмета на Чикаго болен от Деменция с Телца на Леви. Това е заболяване между Алцхаймер и Паркинсон - в смисъл наблюдава се прогресираща тежка деменция като при Алцхаймер, но има формиране на Телца на Леви в мозъка като при Паркинсон. Може и това да е, но според мен е Якоб-Кройцфелд, който е заразен и най-вероятно е умишлино инфектирана.
14
1
 
13
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Бабата е надула шкембето, има високо кръвно и начало на Паркинсон. Желанието да бъде на власт при нея е по-силно от разума да си отдъхне от 3 десетилетия активна политическа дейност и едно десетилетие като активистка на "свободната немска младеж", техния комсомол. Всички кадри на Ерик Хонекер са дялан камък и работят на високи обороти, докато започнат да се изпускат на публично място. Меркел е последното отмъщение на Ерик Хонекер. Wir schaffen das!
13
11
 
16
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Силно се надявам - ако има господ - да я накаже за това което причини на Европа."Отмъщението на Хонекер" причини повече злини на Европа от фюрера. Германия след Фюрера за 30 години се събуди по-силна от всякога... След Мурксул - ще останат афроарабскоромски руини. Последствията от беззаконията и ще имат необратими последствия... Пълчищата диваци дойдоха да останат и да се множат!