Руски самолет навлезе в южнокорейското въздушно пространство

Южнокорейски изтребители се вдигнали и дали предупредителни изстрели
23 юли 2019 07:18,
66
Руски самолет навлезе в южнокорейското въздушно пространство
Снимка: Архив, Reuters

Южнокорейски военни са дали предупредителни изстрели срещу руски военен самолет, навлязъл в южнокорейското въздушно пространство днес, предаде Асошиейтед прес, като цитира министерството на отбраната в Сеул.

За първи път руски военен самолет нарушава южнокорейското въздушно пространство, заявил служител от министерството.

Първоначално три руски военни самолета нарушили въздушната зона за идентификация над морето до източния бряг на Южна Корея, преди един от тях да навлезе в южнокорейското въздушно пространство, посочи министерството на отбраната в Сеул. Тогава южнокорейски изтребители се вдигнали и дали предупредителни изстрели.

Руският самолет напуснал района, но след това се върнал и нарушил за втори път южнокорейското въздушно пространство по-късно днес. В отговор южнокорейски изтребители отново дали предупредителни изстрели.

Трите руски самолета нарушили южнокорейската въздушна зона за идентификация заедно с три китайски военни самолета. Не е известно дали двете страни са направили това умишлено, каза южнокорейският служител.

Министерството на отбраната в Сеул се готви да извика представители на руското и на китайското посолство по-късно днес, за да изрази официален протест, добавя АП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 48 Инцидента е станал на източната граница на Ю.Корея,тоест на Японско море!Нали не мислиш че цялото море е на корейците?Ю.Корея има право да упражнява своя суверенитет само на 24морски мили от брега!Няма такова понятие в международните договори ,като ,,зона за опознаване",,,зона на отговорност" към някоя държава!
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 42Ти откъде знаеш? Моментално дай линк или те обявявам за нагъл лъжец! На снимката е архивен кадър от Ройтърс, в който има два F-16. Това днесаджии слагат по навик - тяхно правило е снимката да е от Ройтърс и да е неподходяща. Стил! А те не подскачай, няма южнокорейски самолет, който може да се закача с руски изтребител, камо ли дадава "предупредителни изстрели"! При корейците харакирито не е познато!
46
6
 
3
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
Дрогаре, станалото, станало.Само един въпрос - какво дири съветски, пардон, руски самальот край границите на Южна Корея при условие, че двете държави нямат обща граница?Дрогаре, някой да има идея?
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки, който е бил в казармата разбира, че тук са написани невероятни неща.
44
4
 
8
 
! Отговори
Мо преди 4 години
Четете и други източници! Според Мин. на отбраната на Русия самолетите не са нарушили ЮК въздушно пространство, а още по-малко са стреляли по тях, защото ако бяха стреляли щеше да има незабавен фатален отговор. Стреляш ли, другите няма как да разберат, че е било "предупредително" и си заминаваш. Борбата с фалшивите новини къде е :D
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 43Стига бомбардировачът да не се казва Ту-160М, Ту-22, Су-34!...Totenkopf, на корейчетата им се живее още, не искат да стават тотен копфове!
42
9
 
7
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Трябвало е направо да го свалят, само така се говори с тъпите руски балалайки.
41
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Между другото точно Ф16 са ги прихванали и изгонили
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имитирането на държавен дълг в размер на Още 6,8% от бвп за 2019 си е Факт както и вторичната ипотека в Западна банка на петролния осигурителен фонд Официялно по Росстат тъй че на икономистите на Путин ли да вярва човек или на рая описан от Олгинската вата ...
39
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Южните Кореци имат здрави нерви Покрай Ким ама нищо не е вечно руснака е достатъчно нагъл и като нищо някой ще му върне със същото И ...здравей груз 200 Ясно е че нещата в русия не вървят добре (петролния осигорителен фонд бе Ипотекиран в западна банка... )и се Търси откланяне на вниманието с глупости и перчене на вън ...
38
10
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Дай боже когато си напазаруваме F-16 и ние да посрещаме "братушките" навлезли неправомерно във въздушното ни пространство с "приятелски" салюти ... !!!
37
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не са го свалили? Имат пълното право особено, когато втори път го нарушават. Започнете да им сваляте самолетите на всякъде и ще им мине мерака да се правят на велики. Вижте турците, колко бързо ги отказаха. Кратко и ясно.
36
7
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Рушняка няма да миряса, на него природата му е такава, поне докато някое Айше не го изненада изотзад ... А може би "братушките" са просто зле с навигацията и не могат да разберат къде свършва Сибир и кога са напуснали ограждението на ко.чината си ... !!!
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи и когато ти навлязат в пространството, не може да ги свалиш?
34
18
 
12
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До АнонименЕ дааа ама руснаците имат достатъчно начини да отучат другите да стрелят Та си е доста страшно да се пробва някой да стреля по тях
33
6
 
13
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 4 години
Тва са учения най-обикновени за по младите пилоти. Руснаците го правят постоянно и в Британското въздушно пространство. Британците го знаят много добре, но са длъжни да реагират и пращат учещите се пилоти да практикуват прихващане на вражески самолет....
32
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само със злодейства се занимават тези руснаци.
31
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия не си поплюват, сега предупредителни, после... като Ердоган. Не може постоянно да правиш провокации по цял свят.
30
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както каза дъщерята на руския олиграх: "На всякъде е по-добре от Рашка" :)
29
8
 
15
 
! Отговори
Za nas преди 4 години
Много *** коментари