Трагедия! Руски боксьор почина от травмите след мач

Максим Дадашев записа 14 мача, като постигна 13 победи
24 юли 2019 10:24, Красимир Ангелов
83
Трагедия! Руски боксьор почина от травмите след мач
Снимка: Gol.bg

Руският боксьор Максим Дадашев е починал в САЩ в резултат от травмите, които получи в главата по време на мач на 20 юли, съобщи ТАСС, позовавайки се на хора от отбора му.

"Максим почина. Сърцето му не издържа", написа човек от щаба на младия руснак.

В събота през нощта руснакът се боксира в Оксън Хил (щата Мериленд) в боксова гала-вечер срещу Субриел Матиас (Пуерто Рико) за званието задължителен претендент за титлата в категория полусредна (до 63,5 кг) във версия Международна боксова федерация (IBF).

В 11-ия рунд на мача Дадашев допусна много удари да попаднат в главата и тялото му, състоянието му определено не изглеждаше добро и треньорите поискаха срещата да бъде прекратена, опасявайки се за здравето на спортиста.

След като слиза от ринга, на руския боксьор му става зле, губи сили да стои на краката си, а след това е загубил и съзнание. Транспортиран е по най-бързия начин в болница, където е установен оток на мозъка. Въпреки усилията на лекарите 28-годишният спортист е починал.

Дадашев има 14 мача на професионалния ринг, като е записал 13 победи и има едно поражение. В аматьорския бокс е медалист от руското първенство.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
4
 
! Отговори
Елена преди 4 години
Починал е от Субдурални и Епидурални хематоми в мозъка водещи до разкъсвания и незабавна смърт.Като удряте някой в главата се молете да не почине шанса е 99% мозъка е кат желе удряйки може да се спука в/у всичко в черепа.Виждала съм майки биещи децата си в главата с тежки шамари м/у 30-250кг и кръв от ушитеУдара уврежда лошо мозъка а в Ядрено магнитен ясно личат тежки черепно мозъчни травми и лизии.Водели са деца в безсъзнание с нарушени зенични реакции увредени стволови рефлекси декоординация.
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Максим почина. Сърцето му не издържа"След половин час блъскане в главата и кръвоизлив в мозъка, само сърцето ще да не е издържало... Голям виц.
57
2
 
2
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До Анонимен 36Много сте ми странни хората с такова виждане. 4овешкият живот или животът на тялото е средно 80 години в смисъл.... как издигате на култ нещо което умира и се скапва толкова бързо.. и ако имаш култ към живота каква е логиката да създадеш нещо което ще живее окло 80 години средно...не схващам наистина
56
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До Анонимен 22Man, по4инал е от кръвен съсирек в мозъка в следствие на удари в главата и ако се разровиш из статистиката има около 5оо такива слу4ая в професионалния бокс...
55
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спорт, в който има смъртни случаи трябва да претърпи промени или да се забрани. Неприемливо е да рискуваш живота си за забавление на публиката, това не е древният Рим все пак.
54
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ми е ясно, как може и съдии и двата щаба да допуснат това. То се вижда когато единият боксьор е гроги, че трябва да се прекрати. Каските би трябвало да са задължителни в този спорт. Абсолютно задължителни.
53
1
 
32
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Този спорт заедно с каратето трябва да бъдат изключени от олимпийските спортове ! Не знам какъв акъл имат в главите си тези от олимпийския комитет , но спортове в които целта е да удряш противника в главата трябва да се забранят ! При футбола също има ритане в краката ,но целта е да ритнеш топката ,а ритането в каката се отчита като нарушение , докато в бокса и каратето ударите в главата са цел !
52
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви Олимпийски игри Варварино.Боксът и ММА в които са разрешени брутални удари в главата при втрорият дори при паднал съперник това са най Maлоyмните спортове ,които на познати на човека които на 100% осакатяват. Мохамед Али се пoпикaвaше заради алцхаймер и увреден мозък много преди да започне да трепери.Това очаква всеки настоящ понасящ травми и удари във главата.Доривъв футбола има негативни проучвания на игра с глава ,коятоводидо перманентно увреждане на мозъка.
51
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, кога ще им дойде Акъла на боксьорските федерации, - аматьрски и професионални - че спортистите боксьри трябва Задължително!!! да носят предпазни шлемове!!!А, на последък и боксьрските ръкавици в професионалния бокс са доста "по-твърди".Помня случай преди години, когато младеж в една от спорните ни секции по бокс пострада много тежко (превърна се в инвалид) и повярвайте, подобни случаи са доста.
50
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не от удари, а от зобене.
49
6
 
9
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Това се случва постоянно. Риск на професията. Както и с миньорите, например.Ама този е руснак, трябва да го отбележи нашата преса.
48
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко за момчето!
47
6
 
15
 
! Отговори
гиги преди 4 години
Това новина ли е?Професионален бокс - това е малко над обикновения бой , бият се без каски.Въпреки , че футболът е далеч, далеч по-варварски спорт. Боксьорът почина звучи ***, по-добре е да се използва - загина.Все пак това е професионален бокс, публиката там е само една идея над публиката при незаконните боеве до смърт, боевете с кучета, с петли и други кървави 'зрелища'.Публиката иска това - хляб и зрелища. Оше от Римско време.
46
26
 
4
 
! Отговори
До 40 преди 4 години
Кой казва, че бокса е пошла работа? Ти розовата пеперудка - не са сериозни тези неща. Бокса е много древен спорт, още древните египтяни са се провеждали подобни юмручни борби, бокса е неизменна част още от древните олимпийски игри, и не бокса е бил джентълменски спорт в Англия, това са били мъжки двубои, с точно определени правила. А гладиаторите - те са били най-популярните хора в древен Рим, те са били звезди от най-висок ранг, които всъщност много рядко са загивали на арената.
45
1
 
6
 
! Отговори
БОРГ преди 4 години
*** СПОРТ...
44
15
 
3
 
! Отговори
До 45 преди 4 години
И защо пък кучетата трябва да се бият съзнателно? Свин ята съзнателно ли се превръща в бекон? Това им работата да се бият, същото е и с боксьорите, те се подготвят с години и това се изхранват. Света не е розов, не е идеален, трябва да правиш жертви, да положиш усилия, да рискуваш, това е реалност, природа в чист вид, оцелява само най-присобимия. Но разбира се, истината не понася на хипи сектата, която си въобразява, че света може да бъде розов и всички да са доволни.
43
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бат СашоДа, защото кучето не го прави съзнателно и по негово желание, а от малко е отглеждано с цел боеве. А, човекът го прави не само съзнателно, а и за пари. Това е един от най-гадните спортове и всички участващи го правят съзнателно!
42
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин обеща на народа си Рай,момчето вече е на по-хубаво място
41
5
 
25
 
! Отговори
БайКольо преди 4 години
Докато има парапитеци да се млатят и други сеирджии да наричат това спорт, през дедовия ми е дали ***
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 39 Исках да ти кажа, че и с каска можеш да умреш. Вероятността е много малко но съществува. Иначе да си чувал в последните години някой боксьор в тежка категория да е умирал вследствие удари по главата му? А на какви брутални нокаути сме били свидетели, но не умряха, даже след една седмица се съвземаха и започваха да тренират пак.Това си е било малшанс с руснака. Едва ли не го изкарахте че на годината по няколко смъртни случая има като този от удари в главата в бокса.