Още 194 души задържани при протести в Москва

Сред тях е и лидерката от опозицията Любов Собол
3 авг 2019 17:35, Нели Христова
57
Още 194 души задържани при протести в Москва
Снимка: Reuters

Още 194 души са били задържани от руската полиция по време на опозиционен протест в центъра на Москва. Сред тях е и водещата фигура Любов Собол. Тя е арестувана докато отивала към митинга срещу изключването на независими и опозиционни кандидати от изборите за общински съвет на Москва, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Към 14:30 ч московско време полицията и Росгвардия (руската национална гвардия) са задържали 30 души в центъра на Москва за участие в наразрешен протест, в който общо са се включили около 350 души, съобщи пресслужбата на московското Главно управление на руското министерство на вътрешните работи, цитирана от ТАСС.

Собол, която е сред недопуснатите до участие в изборите кандидати, е била задържана днес в центъра на Москва и отведена с полицейски микробус.

На Пушкиновия площад, сборния пункт, от който трябваше да тръгне протестното шествие, полицията влезе в сблъсък с разпокъсаното множество, стоящо под преваляващия на дъжд, и задържа десетки. На друг площад по планирания маршрут на протеста, полицейски части за борба с безредици с шлемове, подредени в гъст строй, разпръскваха хората.

Опитът за митинг бива организиран седмица, след като полицията задържа около 1400 протестиращи и би някои от тях с палки, отбелязва Асошиейтед прес.

Въпреки многократните предупреждения, че полицията ще предприеме активни мерки срещу евентуален протест днес, активистите си бяха поставили за цел да организират шествие, което да измине около 4 км по така наречения "Булеварден пръстен" ("Бульварное кольцо"), който обгражда центъра на Москва и е популярно място за разходки в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
0
 
! Отговори
vale_karo преди 4 години
До АнонименТа значи ако в България 10% покриват страховитите тестове на МЕНСА ,само 2% ще станат членове.А останалите 8% какво ще ги правим?Ами ако те са русофили?
37
6
 
0
 
! Отговори
юбералес преди 4 години
До РускаяРусия - страна на господари и роби. Неспособни за наука и напредък. Езикът и писмеността им - старобългарски, историта им крадена от Украйна, технологиите - крадени от Германия. До края на 19в. елитът им говори на френски и смята руския език за долен и просташки селски диалект.
36
1
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Така се предотвратява всеки опит за майдан.Браво.
35
1
 
4
 
! Отговори
АК-47 преди 4 години
Протестът не разрешен. Какво очаквате, да ги галят с перце ли? И в Англия, и в Германия, и във Франция не ги галят с перце, нали, когато нямат разрешение. Действа си полицията по правилата.
34
3
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ , ИРАН И ТУРЦИЯ СА ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ!!!САМО В СЕВЕРНА КОРЕЯ И САУДИТСКА АРАБИЯ РЕЖИМИТЕ СА ПО-ЛОШИ ТАМ ИМА ДИРЕКТНА СМЪРТ ЗА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ИЛИ ТРУДОВ ЛАГЕР ДОЖИВОТ!
33
4
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ВЪВ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ВСИЧКИ ПРОТЕСТИ СА ЗАБРАНЕНИ СЪС ЗАКОН!!! ВЪВ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НЯМА ЗАКОННИ ПРОТЕСТИ ИЛИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ОБЯВЕНИ ПРОТЕСТИ КАКТО Е В ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ!
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
39 Гледам си забравил държавата управлявана от ***.
31
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До35. Така е. Тука е малка демоКратчица. Ще го арестуват но без бой по гъба.
30
2
 
4
 
! Отговори
10 преди 4 години
Милиони са излели америкнците този път !Като в Украйна !Но Украйна няма Сибир !
29
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излезте и тук да " протестирате" незаконно.Пък да видим Бойкофилската полиция.Дали няма да ви арестува!!!-:)
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Струва ми се че тази мала протестна група е нормално за Москва. Никога не съм бил в държавата им. Но това което виждам , че всичко е на работа с пагон и пенсионери от военизирани институции. Така , че тия недоволни са или работещи във воени столове по подръжката, разни непривлекателни професии.
27
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: РускаяХибридната война на Путин е обречена на провал.Да не мислите че някой се връзва?Особено такива откровени ксенофобски изказвания на иначе уж приятелския и братски руски народ?Хитлер се е изказвал по-ласкаво за евреите навремето отколкото тролът с псевдоним "Руская" за българите.Тролът даже не е руснак а българин. Защо ли?Ми защото има правописна грешка: Пише се "Русская".Но ние българите си имаме поговорка: На лъжата краката са къси!!!
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До14. И колко време трябва за да се оправят. И как ще стане, сато власта се плаши от 200 души протестиращи. Значи власта пипа от рано. А е тръгнал някой самостоятелно без Колектива. Получава удар по гърба. Така ли ще се оправят ???
25
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Инакомислието в Русия е забранено, не се толерира.
24
6
 
7
 
! Отговори
До29 преди 4 години
Давай смело удрииии,сега е време да споменеш как Путин пие кръв от сукалчета!Откъде ви намират такива обли?
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дааа, не са изпълнили плана.
22
11
 
6
 
! Отговори
Руская преди 4 години
Няма по-долен и мрсен народ от български.Всичко в българи е гадно и пртивно - история проституттска и помярска.Фолклорът - цгански и вулгарен.Традициите - варврски.Манталитет - ориенталски.Морал и ценности - никакви.
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Капка в морето.
20
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето ги,бре!Ето ги!Новите борци на Русия за платено образование,здравеопазване по американски тип,отворен,разграден пазар,чистене на население с икономическа емиграция,радетели за банани и африканска чума...........Е,някъде номерът мина,другаде вече им виждат попарата,каквато я надробиха в цял свят и наложиха малко по-крути мерки!
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Организацията на Навални еобвинена в пране на американскидолари. С това се занимава тозибележит руски опозиционер.