Задаржан за убийство в Берлин – руски агент?

Ако информацията е вярна, нови проблеми ще възникват между ЕС и Москва
30 авг 2019 20:45, Нели Христова
136
Задаржан за убийство в Берлин – руски агент?
Снимка: Reuters

Заподозреният, който беше задържан за убийството миналата седмица на грузински гражданин в Берлин, е имал паспорт, чийто номер го свързва с руските служби за сигурност, съобщи днес германското списание "Шпигел", цитирано от Ройтерс.

"Шпигел" посочва, че разследване, направено съвместно с разследващите мрежи "Белингкет" и "Инсайдър", е показало, че името на предполагаемия убиец не може да бъде намерено никъде в руския национален паспортен регистър.
Списанието добавя, че номерът на паспорта му е свързан със звено на министерството на вътрешните работи, което в миналото е издавало документи за самоличност на агенти на службата за военно разузнаване ГРУ.

Германското министерство на вътрешните работи засега не е открито за коментар.

Германските власти не са съобщавали детайли за заподозрения, освен че е руски гражданин, а според "Шпигел" той е пътувал под името Вадим Андреевич Соколов. Миналата седмица говорител на прокуратурата заяви, че тя проучва дали е имало политически мотив за убийството.

"Шпигел" допълва, че рецепционистката в парижкия хотел, който бил посочен като адрес на заподозрения в заявлението за визата му, е казала, че никога не го е виждала.

Миналия петък Зелимхан Хангошвили, който в миналото е воювал на страната на чеченските сепаратисти срещу Москва, беше застрелян, докато минавал през парк в центъра на Берлин напът за джамията.

Ако днешната информация се потвърди, това ще създаде нови проблеми в отношенията между ЕС и Москва, които са в конфликт още отпреди това заради случая "Скрипал", отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кривата пЕшка все вЪлната й е виновна.
92
1
 
4
 
! Отговори
ЗАДЪРЖАН преди 4 години
А заглавието още няма кой да оправи.
91
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То ако не е агент. Ще си работи в колхоза. И за чужбина няма да мисли. Може ли руснак в Германия и да е свободен!!! Несвързан с службите. -Е как е отишал , как е взел виза. Ако е като турист - има срок .
90
1
 
11
 
! Отговори
Dedo преди 4 години
Голяма новина..... Всички разузнавателни служби по света имат агенти в по света и някои от тях са за мокри поръчки. Тоя просто е изтеглил късата клечка и са го гепили. Сякаш преди няколко години американските (а може и израелски да са били) агенти не изтрепаха половината ирански учени занимаващи се с атомна енергетика.
89
2
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
ЗАТВОРЕТЕ ОЧИ И СИ ПРЕДСТАВЕТЕ : " ЗЕЛЕНА МЪГЛЯВИНА... И НАДПИСИ С ГОЛЕМИ БУКВИ :... ШПИГЕЛ ; БЕЛИНКЕТ И ИНСАЙДЪР СА НЕЗАВИСИМИ И БЕЗПРИСТРАСТНИ ИЗДАНИЯ ...И ТЯХНИТЕ -И НАШИ ЦИТАТИ ... И РОЙТЕРС СЪЩО Е БЕЗПРИСТРАСТА ..." - НЕ ОТВАРЯЙТЕ ОЧИ /ЗА ИСТИНИТЕ /- И ЩЕ СТЕ ИЗЛЕКУВАНИ ОТ" ПРЕДРАСЪДСТВА" !!!
88
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
НАВСЯКЪДЕ ИМ СЕ ПРИВИЖДАТ ВСЕ РУСКИ АГЕНТИ ОТ БИВШЕТО КГБ. ДЕ ЩО СТАНЕ ПО СВЕТА ВСЕ РУСИЯ ВИНОВНА. ЯВНО СЕ ВОДИ ГОЛЯМА ПРОПАГАНДА С ЦЕЛ НАСАЖДАНЕ НА ОМРАЗА КЪМ РУСИЯ. АМИ АКО НЕ Е РУСКИ АГЕНТ????? ТОГАВА ПАК ЩЕ ГО ПРЕПИШАТ НА РУСИЯ ТО ТОВА Е ЦЕЛТА - ОГРОМНА ОМРАЗА КЪМ НЕЯ. ЩО ЛИ ЧУЖДИТЕ АГЕНТИ ИСКАТ ТОВА ДА БЪДЕ ТАКА. ИМАТ СИ ЦЕЛ.
87
3
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До ЦРУ от Германия: Пак те е хванала параноята и ръсиш г'лупости.
86
7
 
5
 
! Отговори
ЦРУ от Германия преди 4 години
Пак ги изловиха .некадърниците от бившето кгб ! Жужи ги праща по цивилизованият свят . за да трепат противницитему . Спомняме си изявление преди години на Жужи - нещо подобно " Всеки предател или отказал си от раша ще бъде убит ...повярвайте ми ...където и да се намира "! Болен кгб-ски мозък е начело в раша! .МаЙ УТЕЧЕ СП-2 . За да се спаси цивилизованият свят от североазиатските диваци трябва СТЕНА и ПЪЛНА ИЗОЛАЦИЯ ...и санкций...санкций.санкций !
85
0
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Мосад е ликвидирала по цял свят арабски терористи, а това никога не е създавало проблеми между Израел и Запада.
84
0
 
3
 
! Отговори
7 преди 4 години
Лошо Седларов, лошо!
83
0
 
13
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 4 години
задАржан значи...ами то е нормално да задАржават...не ме интерисува...аз си закусвам с двама лимонати и двама кифли и изобщо не ме пука...
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо много почнаха да умират.
81
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин да чака отговора на неговия "приятел" Кадиров !
80
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Задаржан???
79
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подлостта е в кръвта на ушанките!
78
9
 
3
 
! Отговори
Меч Арея преди 4 години
На позр Перxова Полка ... Пднма меч Арева рука.На могутнй дух, на захист нам,На погибель злим пдступним ворогам.Гримне Небо тремтить Земля,Меч Арея Русь з невол визволя.На Вкран хай пощезне враг,
77
5
 
2
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
как е другаря дичев, професора, който не прави изказване без защитата на *** цензурата, която също се бори за оцеляване, като всеки престъпник, психопат, ***- бутик на международната мафия-неплащаща данъци и нарко-картел... :-))) всички са в кюпа, дори политиците се борят за "оцеляване", както и "съдебната" им система с "потайните им служби"...и в купом ненуждни станахте... :-)))
76
4
 
5
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
крайностите, ***, неграмотен, платен от сорос неграмотен гавазин по форумите пораждат крайности... учи се по философията, предавана от другаря дичефф... :-)))
75
3
 
4
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
тодор правешки си мисли, че ме ранил право в сърдцето... :-))горкият, неграмотен турчин, който отгоре на това е и тъмносин *** с лиляви венци и ме преследва по временните форуми на бацилите, нарекли се "човечество"... и си мисли с краткия си, разплут от дрога мозък, че това ще е вечно... (смея се над педитата, които ме преследват "вечно")
74
1
 
5
 
! Отговори
Токсиколог-любител преди 4 години
""....грузинец-ислямист застрелян в Берлин на път към джамия""- ето как и двамата мустакати намигат към настоящето . И Джугашвили , и Шикелгрубер , няма да намерят покой , няма.........