Търговец ще плати 7 100 лв. глоба за продажба на ментета

Мамил е туристите на Слънчев бряг
9 сеп 2019 18:25,
7
Търговец ще плати 7 100 лв. глоба за продажба на ментета
Снимка: архив "Булфото"

Ямболски търговец ще трябва да плати 7100 лв. глоба за това, че е продавал маркови стоки-менте в Слънчев бряг. Решението на Бургаския апелативен съд  е окончателно, съобщават от пресцентъра на институцията.

Още по темата

Изненадващо: Появиха се ментета на металните двулевки

Санкцията представлява равностойността на имуществената облага, с която частното дружество би се обогатило в резултат на извършено от неговия управител – М. М., престъпление против интелектуалната собственост, уточняват магистрати.

Срещу управителката е образувано наказателно дело, което на първа инстанция я признава за виновна и я осъжда на пробация за това, че на 3 август,  2016 г.,  в търговски обект в Слънчев бряг,  като управител е реализирала продажба на стоки с  регистрирани търговски марки без съгласието на притежателите на изключителните права върху тях.

За продажба са били предлагани общо 143 артикула - колани, чанти, обувки и портмонета, означени с наименованието на  известни модни марки.  Репликите били на стойност  7100 лв. и на обща стойност 46 240 лева като оригинали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Щял да плати - с фалшиви маратонки за 7100 лв...
4
3
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
И МОИТЕ МАРАТОНКИ СА НАЙК И ТО С ОРИГИНАЛНО ИМЕ И СА САМО ЗА 40 КИНТА :DИМАШЕ ЦЯЛ ФИЛМ КАК ТОВА Е БИЗНЕС В КИТАЙ !!! АЗ ЛИЧНО СЪМ ДОВОЛЕН И НА ЧАСОВНИКА МИ ПИШЕ РОЛЕКС И ТО С ОРИГИНАЛНО ИМЕ :DИ МАРАТОНКИТЕ СА СЪЩИТЕ КАТО ОРИГИНАЛА КОЙТО СИГУРНО Е 140 ЛЕВА :DИЗВОДА Е ЩЕ ПРОДЪЛЖА ДА КУПУВАМ ОРИГИНАЛНИ МЕНТЕТА И ДА СВАЛЯМ ФИЛМИ ОРИГИНАЛИ БЕЗ ДА ПЛАЩАМ АВТОРСКИ ПРАВА :D
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едва ли ги е мамил. Продавал е стоките вероятно на силно занижена цена, далеч от цената на оригинален артикул. За клиента е било ясно по цената ,че не купува оригинал, а реплика.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То дали са истински или фалшиви, има значение само за производителя. Видях един, тип батка, с тениска с огромен надпис Гучи в... трамвая. Независимо от истинността на тениската, облеклия я можеш да го четеш като отворена книга. И е смешно. Такива фирми печелят основно не от богатите, а от бедните, като продават илюзии. Шанел на практика е производител на слънчеви очила, а Луи Витон продават най-много от най-малката си и следователно най-евтина чантичка. Богатите са само за реклама, имидж.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А па я си мислих, че всяка втора кифла със силиконови джуки и балкони носи Гучи, Смучи и тям подобни. Жалко, горките 100 процентови ментета...