Лавров: Параноя! Русия не стои зад разговора Тръмп-Зеленски

Не чета чужди писма, каза той в централата на ООН
28 сеп 2019 09:30, Анисия Иванова
22
Лавров: Параноя! Русия не стои зад разговора Тръмп-Зеленски
Снимка: БТА

Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че полемиката около телефонния разговор между американския президент Доналд Тръмп и украинския му колега Володимир Зеленски е прекомерна, и отрече страната му да е замесена в случая, предаде Ройтерс.

"Това е параноя", каза Лавров на пресконференция в централата на ООН в Ню Йорк по повод твърдението на председателката на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ Нанси Пелоси, че Русия стои скандала.
В интервю вчера Пелоси спомена за възможна руска роля в аферата. "Между другото, аз мисля, че Русия има пръст в това", заяви тя пред телевизия Ем Ес Ен Би Си.

Още по темата

Лавров призова Съединените щати да не публикуват стенограмите на телефонните разговори на президента Доналд Тръмп с руския му колега Владимир Путин, предаде Франс прес.

"Майка ми, когато ме отгледа, ме научи, че е неуместно да чета писмата на другите, които не са адресирани до мен", каза той.

Руският външен министър разкритикува остро публикуването на стенограмата на разговора Тръмп-Зеленски, като се аргументира, че на такова високо равнище е необходима "известна степен на поверителност".

По-рано, в речта си на годишната сесия на Общото събрание на ООН, Лавров разкритикува остро Запада, предаде Асошиейтед прес.

"За Запада е трудно да приеме, че неговата вековна доминация в световните дела отслабва", заяви руският външен министър. Той обвини "водещите западни страни", че "се опитват да възпрепятстват развитието на един полицентричен свят" и "да наложат на другите стандарти на поведение, основани на тесногръдо западно тълкуване на либерализма".

Под "Запад" руските официални лица обикновено имат предвид Съединените щати и техните традиционни съюзници в Европа, отбелязва АП.

Лавров каза още, че западните страни, че манипулират своите граждани, разпространяват фалшива информация и не позволяват на журналистите да си вършат работата - все обвинения, които Западът отдавна отправя срещу Русия, а преди това - и срещу Съветския съюз.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Пелози е изпращяла ряпа като Тръмп. Но поне се отървахме от Вещицата
17
0
 
4
 
! Отговори
Параноя отвсякъде преди 4 години
Интересно как Русия може да бъде замесена в разговор между Тръмп и президента на Украйна Зеленски?А за това, че не е добра практика да се публикуват разговори от такова ниво без съгласието на участниците, си е съвсем вярно. Но от американците всичко може да се очаква.
16
1
 
1
 
! Отговори
TOP SECRET преди 4 години
Русия не стои зад манипулативното "освобождение" само малко Пропаганда както винаги за не много грамотните хора лесни за Хипнотизиране
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТРЕПНЕМ ДА ДОЙДЕ 2020Г.НАБЛИЖАВА АСТЕРОИД ЗЕМЯТА!!!!!КЪДЕ ЛИ ЩЕ ПАДНЕ?
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 12А ти, самият, сигурен ли си, че знаеш какво пиеш?
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕВРЕЙСКА ПАРАНОЯ
12
2
 
12
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Запада бълва змии и гущери защото е ясно, че полека лека изтока си взима своето. Колкото до това, че руснаците нечетяли чужди писма е малко смешно. Всеки който може го прави друг въпрос е, че краварите изпадат в истерия, че все Русия им е виновна.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие не сте добре, ето ***.и
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Аз съм сигурен че се радват, че Русия се завърна като военна сила, все пак трябва да продават оръжия.Има едни ястреби във Вашигтон, на които само Русия им е в главата.
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демо(кратите)ните в САЩ ,мило и драго дават за да изкарат Президента Тръмп,агент на Русия,но забравят,че който гроб копае другиму,сам пада в него.Очертава се кампанията за президент в САЩ,да е много по-мръснa от тази и в БГ-то за кметове и общ.съветници.Лошото е,че това засяга не само САЩ ами и целия свят а последиците са непоправими и загубите невъостановими.Светът тотално полудява покрай лудите в САЩ.Стремежа на демо(кратите)ните в САЩ да надделеят над разума ще е пагубен за останалия свят.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия, двамцата, да не би да са използвали руски GSM-оператор за по евтинко, та да обвиняват Русия за разгласяване на "поверителна" информация???
7
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Под "Запад" руснаците обикновено имат предвид Съединените щати и техните слуги и васали, популярно наричащи себе си "златен милиард", но от едно известно време останали вече 500 млн. души. Другите 500 млн. са обслужващ персонал на слугите и васалите - такива, които с радост са съгласни да преместят на своя територия взривяващи се оръжейни заводи и замърсяващи околната среда производства.
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На англоамериканците все Русия им виновна и им пречи на демокрацията да я разнасят по света.Преди пък беше Съветският съюз. Тях все нещо и някой им пречи като във вица за кривата ракета.Дежурните мантри, нищо ново.
5
4
 
20
 
! Отговори
F преди 4 години
Даже и някой да пръдне на Запад, пак Русия виновна!!! Абе я си гледайте в своите паници и не бъркайте в чуждите!
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Aбе тия крaвaри с кaквo се дрoгирaт бе, нямa стрaнa детo дa не сa рaзбъркaли някoй скaндaл или войнa.
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Между другото, аз мисля, че Русия има пръст в това"--------------------------И това го твърди не някой любител на конспиративни теории, а председателката на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ.Путин пишел текста на бай Дончо и Зе.
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тръмп ще е първия президент удостоен със званието "лауреат на златната малинка"!
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Укрaинците сa хaкнaли избoрите нa Тръмп купили сa си мoбилни кaрти нa руски oперaтoри и със тях сa ги хaкнaли някъде до грaницaтa с Русия зa дa прихвaнaт руски мобилен сигнaл. Тръм е укрaински шпионин.