Две ракети улучили повредения ирански танкер

От два резервоара изтича петрол, няма пострадали хора
11 окт 2019 11:26, Елка Василева
20
Две ракети улучили повредения ирански танкер
Снимка: архив, Reuters

Иранският петролен танкер, подпален край бреговете на Саудитска Арабия, е бил улучен от две ракети, предаде Асошиейтед прес, цитирайки държавната иранска новинарска агенция ИРНА.

Агенцията цитира изявление на иранската национална петролна компания, собственик на танкера, според което корабът е бил нападнат рано призори.

Още по темата
Двата взрива са се случили в 5:00 и 5:20 местно време, предаде ТАСС, цитирайки агенция Тасним. Повредени са два петролни резервоара на танкера, от които изтича петрол. Няма пострадали членове на екипажа.

Говорител на намиращия се в района Пети американски флот потвърди, че знае за случая, но отказа коментар, отбелязва АП, цитирана от БТА.

Според агенция ИРНА танкерът е повреден и екипажът се опитва да овладее ситуацията.

Този кораб за последно е включил устройствата си за проследяване през август, близо до град Бандар Абас, отбелязва АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: ракетиирански танкер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има доста противоречива информация. Уж удареният танкер е "Сабити", но той е на ход и плава не към Суец, а обратно към Иран, вероятно празен под баласт. Към Суец натоварен плава "Синопа", с който преди време имаше подобнлен инцидент. Сигурно ще има по-конкретни новини.
15
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Боби1. И така ... по три месеца2. Минаването през Суецкия канал не е "незаконно". Може би имаше предвид "незабелязано", но освен ако не знаеш къде е бил през времето което не е бил следен, си е чиста загуба на време да обясняваш това3. САЩ осъществяват контрол, тъй че това че ООН няма да спре такъв танкер няма никакво значение. И пак това неадекватно "незаконно"4. Съвсем се обърка. Иран са тези, които сега ще обвиняват
14
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е работа на краварите. Затова и не коментират. Какво да коментират да кажат че са пуснали две ракетки от далечно разстояни е ли. Които са им яли попарата на краварите знаят за какво става въпрос.
13
4
 
40
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Кораба е от месеци с изклющени устройства за проследяване. Демек, кара петрол от Иран за Асад, а?"Ето поредния Чукча ПИСАТЕЛ не МИСЛИТЕЛ1. Танкерите изключват тракерите си преминавайки покрай Сомалия и Иемен ясно защо2. Кара петрол за Асад - и как ще мине незаконно суетския канал?3. Асад е под санкции на САЩ но не и на ООН така че преминаването дори не е незаконно.4. В Червено море няма Ирански, нито Сомалийски, нито Йеменски кораби - кой ще обвинят САЩ сега?
12
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сорс..оидЦ, ц, толкова напъни да се правиш на оригинален, а има къде къде по-логично обяснение. Танкера е правил контрабанда и заради това са му били изключени системите за проследяване. Само да видим за къде е била стоката и ще разберем кой е виновен и защо. Е, сега вече ще се прибере "у дома" така че за никъде няма да пътува скоро
11
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кораба е от месеци с изклющени устройства за проследяване. Демек, кара петрол от Иран за Асад, а? Двойна грешка. Затова - две ракети. Очакваме бунтовници от Йемен да думнат нещо на Саудистка Арабия. Скоро.
10
4
 
49
 
! Отговори
Сорс..оид преди 4 години
Русия е виновна....и най вече Путин ! хакнали са софтуера на кораба....отровили са капитана с "..Новичок.."анексирали са кораба...подкрепили са бунт на предната част на кораба наричан "Донбас" ...поради езикови проблеми между членовете на екипажа....медийно са изманипулирали ракетата идваща от Сирия....това е !!!!Путин е Виновен и Русия
9
3
 
34
 
! Отговори
Куха лейка преди 4 години
До:8. Над Нас БЪЛГАРИТЕ от години се налага Геноцид, От малки алчни,бедни Душевно но добре обезпечени КРАДЦИ... Една част може да сте получили, но има семена които те първа ще дават плод.... Ти КЪРЛЕЖ който пишеш на Кирилица би ли се самоопределил от каква етническа група принадлежиш???? Моля.
8
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8А ти какво правиш тука при българите и ЕС отивай си във вашите ислямски държави може и да забраменееш там опитите продължават.
7
3
 
33
 
! Отговори
селянин преди 4 години
вай вай что случиласможет бит какая танкерная бойна
6
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там принцовете се борят за власт и са в немилост пред баща си всеки принц може да поръча някой или нещо надявайки се персите да убият баща им и да се освободят от хотела дето им е за затвор. Никога не ходете в СА на екскурзия, най-вмиpиaанaта дупка на света независимо, че имат много пари.
5
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Саудитското кралско семейство е слуга на евреите и Америка затова трябва да бъдат унищожени
4
10
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Религията на мира. Исляма е остро психическо увреждане със дълбоки умствени последици подкрепени от дълготрайна шизoфрения.
3
3
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега САЩ кой ще обвинят за тия ракети?Пак ли Иран?
2
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой е атакувал кораба и защо го прави?
1
3
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пострадали хора може и да няма, но щети от разлива със сигурност ще има. А те нямат националност, партийна принадлежност и религия...