Официално: УЕФА ни обвини в расизъм, разследва и Англия

Разследването срещу България е по четири точки
Обновена: 15 окт 2019 20:03 | 15 окт 2019 20:00, Веселина Йорданова
106
Официално: УЕФА ни обвини в расизъм, разследва и Англия
Снимка: БТА

От УЕФА официално повдигнаха обвинения срещу България след евроквалификацията с Англия в София, завършила с тежка домакинска загуба с 0:6.

Двубоят на "Васил Левски" обаче бе спиран на два пъти заради расизъм от родните фенове.

Още по темата
Сега европейската централа започва разследване срещу България по четири точки, предаде bTV.

Първата е за "расистко поведение" по член 14 от Дисциплинарния правилник на УЕФА. Втората за "хвърлени предмети" по член 16, а третата за "прекъсване на националния химн". Последната точка е за "повторения на големия екран" по член 42 от Правилника за сигурност и защита.

Съперникът също ще бъде разследван - заради прекъсване на националния химн и недостатъчен брой британски стюарди.

Междувременно президентът на УЕФА Александър Чеферин призова правителствата на европейските страни да започнат по-активна борба с расизма, за да не се допускат повече сцени като тези на "Васил Левски" снощи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още по темата: футболУЕФАрасизъмбфс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
15
 
! Отговори
честно преди 4 години
Вкараха ни 6 гола тия англичани. Публиката,ако не може да ги напсува както си иска за какво е платила билет да иде на стадиона? Само на майка не е интересно,по-добре е да му кажеш Не*Г*ър. Иначе съм против чупенето и горенето на седалки,ако е до псуване да си псуват както искат феновете,само да не причиняват материални щети по стадиона. Англичаните също освиркаха нашия химн,значи и те са расисти.
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помагаме на Борис за Брекзита. Пак сме в голямта игра. Никой не иска да стои при нас. Всяка империя която ни е превзела е загубила.
51
1
 
8
 
! Отговори
= преди 4 години
Да ни извадят за следващото СВЕТОВНО първенство -2020 и това е.Като не могат да се разберат с шепа ....... ,то оставка на Б Михайлов -автомат,оставка на Балъков -автоматично и той да я "хвърли"...да се прочисти из комитет на БФС,да се сложат камери и бройчиците да се подвет под нак отговорност ... .21 век сме,а някои си мислят ,че могат всичко да правят.
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само не разбрах дали робите могат да бъдат расисти? Расовото учение е измилсено в Англия и приложено на практика в Германия- все развити страни.
49
2
 
7
 
! Отговори
Повтарям преди 4 години
Расистките изцепления бяха провокация да се злепостави България и да се даде аргумент за Брекзит заради нечовеците от Балкана. Опен йор айс!
48
10
 
10
 
! Отговори
Националсоциалист преди 4 години
Обичам ХИТЛЕР .. той е най големия приятел на България.. време е да се направи една нова операция БЛИТЦ и този път Лондон да бъде изравнен със земята а цялата ш.ибана Англия да потъне в океана а н.егрите ще хи издавим в темза
47
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В белите страни расизъм няма.
46
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Черните в нашия отбор никой не ги освирква защото никога не сме били расисти на практика. Всичко от публиката беше насочено към лицемерните и безочливи англичани със световна практика в расизма. Да си хапнат от собствената си отрова.
45
1
 
10
 
! Отговори
Зъбльо преди 4 години
Хората няма какво да ядат, тия един мач не могат да изиграят без прекъсвания.
44
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За сметка на това никой от публиката не насочи подвикванията си към Пашов. Никой не го правеше и когато Вагнер беше национал. Защото всички знаят, че Агнлия барабар с *** си ни е враг и винаги е била.
43
3
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЗАБРАНЕНИ СА ВСЯКАКВИ НЕЦЕНЗУРНИ ЗНАЦИ ОТ ПРИСЪСТВАЩИТЕ НА СТАДИОНА ПО АДРЕС НА ФУТБОЛИСТИТЕ!!!
42
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Робовладелската и завоевателска политика на Англия създаде расизма и го практикуваха с векове до насита, а сега тръгнали да поучават останалите да не бъдели расисти ахаххахаАко можеха да се погледнат отстрани никога нямше да посмеят да си отворят мръсните устенца на тема расизъм.
41
1
 
13
 
! Отговори
Халилуяяя преди 4 години
Сън да заспи вечен сън.
40
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обвинява ни в расизъм,държавата,която е изградила световна робовладелска империя,която е извършвала зверства,като разстрела на сипаите в Индия,навързани в редица пред оръдията,държавата,ЗАБЕЛЕЖЕТЕ,Е СЪЗДАЛА ПЪРВИТЕ КОНЦЛАГЕРИ В СВЕТА ПО ВРЕМЕ НА АНГЛОБУРСКАТА ВОЙНА(не,не са,както ви внушават първи руските,нито пък германските концлагери,а ингилизките),нация,създала отрочето си САЩ,изтребило милиони индианци,ЧРЕЗ МАСОВА БАКТЕРИОЛОГИЧНА ВОЙНА!!!Ето,това е "невинната" и лицемерна ингилизия!!
39
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Британците са басси здравата нация! На Слънчака колко мeнте изпиха и колко прах за пране изшмъркаха и още нема псувисали...
38
1
 
1
 
! Отговори
до 47 преди 4 години
Но е много по известен.
37
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Английското лицемерие лъсна още същата вечер със заглавието на Сън (Лъвовете 6, животните 0). Показаха си истинското лице и колко по-хубаво, че го направиха във вестник, известен по цял свят. Така всички ще им видят грозната двулична същност.
36
4
 
3
 
! Отговори
Рускиня преди 4 години
Може да намерите в Хамстер, вижте ще ви хареса, веднага ще дойдете.
35
2
 
7
 
! Отговори
Маркс преди 4 години
Футболът е опиум за народа.Трябва да се изкорени, за да прогресира човечеството.
34
6
 
2
 
! Отговори
Рускиня преди 4 години
За допълнителни екстри се заплаща 50 лири. Включва целувки, милувки и без. За садо-мазо се доплаща 100 лири.