Турските инвестиции у нас - близо 1 млрд. евро

Само за полугодието от съседката ни са дошли 23 млн. евро
27
Турските инвестиции у нас - близо 1 млрд. евро
Снимка: архив, Ройтерс

Близо 1 млрд. евро са турските инвестиции в България, а само за първото полугодие на 2019 г. турски компании са инвестирали 23 млн. евро у нас.

Това е заявил министърът на икономиката Емил Караниколов при откриването на Форум "България - инвестиционна среда", в който са участвали над 150 представители на турски компании.

Събитието е част от посещението на представители на Световния турски бизнес съвет (DTIK) в страната ни и бизнесмени от секторите машиностроене, транспорт и логистика, електроника, електротехника, автомобилостроене, туризъм и др., съобщиха от министерството.

Икономическият министър е подчертал предимствата на България като инвестиционна дестинация и е посочил, че в последните години се отбелязва стабилен икономически ръст, както и че страната ни е лидер в региона по финансова стабилност, макроикономическо развитие и състояние на кредитния рейтинг.

"България е сред страните с най-ниски данъчни ставки в Европа и се отличава с най-ниските оперативни разходи в ЕС", е изтъкнал той и е допълнил, че активно се работи развитието на индустриалните зони в цялата страна и инвестиране в образованието.

Съществува потенциал за привличане на инвестиции в области, в които имаме конкурентни предимства като производство на части и компоненти за водещи световни производители на автомобили, иновации, информационни технологии и телекомуникации, машиностроене, електроника и електротехника и др.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Така, така, а руските колко са? А да, те само смучат от България чрез горивата, газта, енергията. Долни типове!!!
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ай троловеЩото пич, 23 милионки евра инвестиция за полугодие е... смехория. То един тунел под Шипка му търсят 260 милиона. За няколко издънени самолета - 2 милиарда и кусур. ***, една ограда по границата мина над 200 милиона.Тъй че анадолците с техните "крупни" суми по-скоро да си трайкат.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само инвестиции, само млрд, само ала бала и що е само батак, не ми е ясно...
2
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радуйся *** народе - турците изкупиха цяла България - Земеделската земя, Болници,Къщи ,Апартаменти , Фабрики - Честито г-н Бойко Велики !
1
5
 
9
 
! Отговори
Ай тролове преди 4 години
Защо мълчите?!