Китай не иска да доминатор в света

САЩ трябва да споделят със света най-новите технологии
22 ное 2019 18:30,
13
Китай не иска да доминатор в света
Снимка: Reuters

Китай не се стреми да стане най-доминиращата държава в света вместо САЩ, а само иска да заеме достойно място на международната арена. Това заяви днес президентът на Китай Си Цзинпин, цитиран от ТАСС.

Още по темата

"Не се каним да заемем нечие място, а се стремим само да си върнем дължимата ни достойна позиция", посочи китайският лидер, чието изказване бе излъчено по централната телевизия на Китай, пише БТА.

Китай "никога няма да се върне в полуколониалното и полуфеодалното минало", допълни Си.
Китайската мечта е великото възраждане на нашата страна и в никакъв случай не е хегемонистична мечта, резюмира президентът. Китай ще води уверена политика за увеличаване на степента на отвореност въпреки нарастващите трудности и препятствия.

"За 40 години политика на реформи и отвореност ние придобихме увереност в собствените си сили. Това е път, по който ние непременно ще вървим напред. Колкото повече препятствия се изправят пред нас и прегради, издигани от когото и да било, толкова по-упорито ще ги преодоляваме, увеличавайки степента на отвореност на КНР към външния свят", каза още Си.

САЩ трябва да споделят със света най-новите технологии, а не да ги крият, каза още китайският президент.

"Инновациите са жизненоважен въпрос в съвременния свят и техните плодове трябва да бъдат достъпни в глобални мащаби. Не бива да се крият като съкровище в пещера. Напоследък между Китай и САЩ има разногласия, засягащи сътрудничеството в иновативната сфера. Най-главното е да постигнем взаимно разбирателство по пътя на диалога", посочи китайският президент.

Китайските и американските власти трябва да избягват грешни оценки и се нуждаят от укрепване на взаимното разбирателство при уреждане на въпроси от стратегическо значение, допълни Си Цзинпин, който се срещна днес с бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
3
 
! Отговори
25007 преди 4 години
Имам късмета да работя с една от тях. Копира най-нагло цели документи и имейли и просто слага отдолу своето име все едно го е измислила. Показателно за цялата им култура.
12
5
 
5
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
хахаха какви технологии от бледоликите бе... те ракета не могат да изстрелят в космоса... технологии как се ограбва цял един народ ли? Това може... но не на Китай, защото те точно това прилагат в Африка, а и не само там.
11
1
 
10
 
! Отговори
Не иска да доминатор преди 4 години
Заглавието е писано на чист майчин.
10
12
 
12
 
! Отговори
Ме преди 4 години
Баси наглеца, да споделят технологии... Нещо стана трудно да ги крадете ли???
9
4
 
7
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Тази държава която владее най-новите технологии доминира и не виждам как сами ще решат да си отрежат клона на който седят.
8
6
 
10
 
! Отговори
хахаха преди 4 години
На китайците им хареса само за 10 години от колела, да се качат на електромобили и всички да имат умни телефони...сега ще търсят пещерата на Али Баба...
7
6
 
10
 
! Отговори
Бен Шалом Бернанке преди 4 години
САЩ трябва да споделят със света най-новите технологии, а не да ги крият, каза още китайският президент.НЕ, Китай е Длъжен са ги Краде, за да Доказва, колко Велик е Комунизъмът!
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тато"Китяй не иска да доминатор в света"Саммо Гугъл преводач може учил тях по български! На който научил Гугъл друг тях не може така научи!
5
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да ги споделят, за могат дръпнатите да ги копират безплатно. *** безплатното май отече :-)
4
0
 
11
 
! Отговори
До Тато преди 4 години
Ако няма правописна грешка в заглавието не се допуска до нета.
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Същото правеха и фашистите като САЩ, разработваха разни неща и ги криеха от света. САЩ първо трябва да покажат на целия свят какво става в Зона-51. Да поканят Русия и Китай да се види дали не се канят да изнасят фашизъм от секретните си бази.
2
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай подръжава на нацистка Германия.
1
1
 
20
 
! Отговори
Тато преди 4 години
"Китяй не иска да доминатор в света" - почти разбрахме ж,урн,аля,та какво се опитаха да кажат още със заглавието.