Привикват турския посланик в Париж заради обиди на Ердоган

Президентът заявил: Макрон е в "състояние на мозъчна смърт"
29 ное 2019 20:57, Красимир Ангелов
70
Привикват турския посланик в Париж заради обиди на Ердоган
Снимка: Reuters

Посланикът на Турция във Франция ще бъде повикан във френското външно министерство, за да даде обяснение за изявления на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който заяви, че френският президент Еманюел Макрон е в "състояние на мозъчна смърт", предаде АФП, като се позовава на съобщение на френското президентство.

Това не е изявление, това са обиди. Посланикът ще бъде повикан в министерството, за да даде обяснения за това, посочи френското президентство.

Ердоган реагира остро днес на коментари на френския президент Емануел Макрон срещу турската операция "Извор на мира" в Северна Сирия, насочена срещу сирийската кюрдска милиция Сили за защита на народа,

“Френският президент казва, че НАТО е в мозъчна смърт. Уважаеми Макрон, виж, обръщам се от Турция, ще го кажа и в НАТО, първо ти провери твоята собствена мозъчна смърт”, заяви Ердоган на церемония в Истанбул, критикувайки изказване на Макрон, че Турция не трябва да очаква подкрепа от НАТО за своята военна операция в Северна Сирия.

Ердоган визира също изказване на Макрон по-рано този месец в интервю за сп. "Икономист", в което френският президент бе заявил, че НАТО е в "мозъчна смърт", припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Афинитета към пищни титли е запазена марка на азиатската душа.
9
7
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
критикувайки изказване на Макрон, че Турция не трябва да очаква подкрепа от НАТО за своята военна операция в Северна Сирия.Ми тя, Турция не е съгласувала тази си операция с НАТО, нито е била нападната. Абсолютно на своя глава. Така че е редно НАТО да не се намесва.
8
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган е грузинец мюсюлманин.Както и Мустафа Кемал не е бил турчин.
7
15
 
14
 
! Отговори
Гьобелс преди 4 години
Алцхаймер Ердоган мисли, че може да купува руско оръжие и да е в НАТО. Макрон е прав. Какво общо има богата и културна Франция с Турция. Какви общи ценности или цели имат. Никакви.
6
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Франция е ядрена държава и има повече военна мощ от Турция. Може на бройки да са по-малко, но са по-съвременни. В момента Европа разчита на Франция. Германия не се представи на ниво до тук. Не иска евро армия, а да сме зависими, докато Франция ми хареса, че иска нрзависимс армия. Толкова страни 27, най-силния икономически континент, а зависим.
5
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 1526 та година великият султан на Османската империя , Сюлейман Първи изпраща писмо до френския крал Франсоа което започва така ,, Аз, султанът на султаните.Този който поставя короните на владетелите . Сянката на Бог върху земята. Владетел на Средиземно мореИ накрая България би шута на евтината ви империйка през 1912 г.
4
10
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
До Анонимен 1:Нерде Сюлейман Великолепни,нерде Реджеп Ердоганя;все едно от небето до...земята разлика.Славата на Османската империя е с 400 годишна...давност и Реджеп трудно ше я повтори.
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Предпочитам легалните мигранти от Гвинея и Кот д'Ивоар пред нелегалните украински или български банди, каза френският президент в интервю за крайнодясното списание Valeurs Actuelles.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С изказването си Макрон направи хубава услуга на Путин.
1
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 1526 та година великият султан на Османската империя , Сюлейман Първи изпраща писмо до френския крал Франсоа което започва така ,, Аз, султанът на султаните.Този който поставя короните на владетелите . Сянката на Бог върху земята. Владетел на Средиземно море и Черно море и Румелия и Анатолия, Караман и Ром и провинция Дулкадир и Диярбекир и Кюрдистан и Азербайджан и Аджем и Дамаск и Алепо, Египет и Мека, Медина и Йерусалим и цялата арабска земя и Йемен и много други страни. Аз съм внук на султан Баязид Хан, син на султан Селим Хан съм Султан Сюлейман. А ти си просто Франческо (Franço