Терористът в Лондон е Усман Хан - на 28 г., осъждан

Бил е освободен от затвора преди година
30 ное 2019 08:50, Александър Попов
50
Терористът в Лондон е Усман Хан - на 28 г., осъждан
Снимка: Reuters

Лондонската полиция потвърди самоличността на убития от полицаите нападател. Атаката е дело на 28-годишния Усман Хан, живеещ в Стафордшър, съобщава Ройтерс.

По данни на в. "Таймс" през 2012 г. той е бил осъден за престъпление, свързано с ислямския тероризъм. Хан е бил освободен от затвора година преди нападението, след като приел да носи гривна, позволяваща да бъде проследен.

Още по темата

Генералният секретар на Интерпол Юрген Щок заяви, че организацията е готова да предостави на британските власти всякаква помощ свързана с терористичното нападение в Лондон, предаде БТА.

Щок заяви снощи в Туитър, че мисли за жертвите на атентата и съчувства на семействата им. Генералният секретар на Интерпол изрази признателност "за бързите действия на тези, които реагираха първи и за смелостта, проявена от представители на обществеността".

По-рано Скотланд ярд потвърди, че при вчерашното нападение на Лондонския мост са загинали двама души освен извършителя.

В интервю преди вечерното заседание на кризисния комитет "Кобра" на британското правителство премиерът Борис Джонсън определи като грешка факта, че "опасни престъпници могат да излизат предсрочно от затвора".

"Трябва да се откажем от този навик и да налагаме подходящите присъди на опасни престъпници, особено на терористи", добави премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: Лондонубититероризъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами прави са Турция и Либия,всички държави имат икономически морски територии
13
1
 
24
 
! Отговори
Йово преди 4 години
"Атаката е дело на 28-годишния Усман Хан". Някой въобще усъмни ли се че няма да е бил някой с имена Усман, Осман, Мохамет, Мемет и някакви такива екзотично арабски имена.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Либия и Турция подписали как да делят това което не е тяхно.Голям праз!Нотариусът САЩ какво мисли по въпроса?А Израел?Да не се получи като с един кораб с помощи за Газа?
11
0
 
44
 
! Отговори
Saki преди 4 години
За англичаните тъмен ислямист от колониите ,да заколи някой центъра на Лондон е романтика и приключение, но българин да работи в Англия и да има някакви претенции ...това вече ги дразни много и изпадат в ярост и гняв.
10
2
 
6
 
! Отговори
на листото дръжката преди 4 години
До Юнал ДжемиловЗдрасти,зайко,рупаш ли,рупаш ли!?:)
9
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами Ердоган им каза право и точно терористите дето ги създадохте ще дойде ден ще се обърнат срещу вас и и да искате и да не искате ще се репретрират в страните на които са граждани
8
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция е втория по сила член на нато ако купят и самолети от Русия на практика ще закрият нато, Европа както виждате е болна иго знае, още мигранти от Турция ще я ликвидират, няма оправия, няма правилен ход, кой се опазил, опазил
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Юнал:Пиши грамотно.В една дума-две грешки:-)Ужас!Затова ли ви приемаха в университети с предимство и ви даваха дипломи по милост!Или твоята Алма Матер си остана КЕЧ?Все пак доносите на български си ги писал ,нали?Паметник ще има - и ще е с дарения от самите български мюсюлмани като бшагодарност ,че строго но справедливо са ги цивилизовали.
6
5
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААСМЕШНИКО!!НА НОРМАЛНИТЕ ХОРА НЕ ИМ ПУКА НИТО ЗА ТУРЦИЯ НИТО ЗА ЛИБИЯ ! И ДВЕТЕ МОГАТ ДА БЪДАТ СМАЗАНИ С ЕДИН ПЛЕСНИК ОТ ЕС!
5
1
 
20
 
! Отговори
До атлантиците преди 4 години
Мълчат сега атлантиците, на Сорос феновете, на Меркел и правилно да си спомним с добро за Европа от преди мигрантите, опасния ислям и еднополовите бракове, парите не могат ги спасят от тая зараза, даже Русия не може, да говорят ся за заплати, то добре, че тея заплати не са като техните и при нас иначе и нас щяха да заразят с тая новата чума
4
0
 
8
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До хахаааоааТо голям съюз:)))
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възхитителното е ,че българските мюсюлмани не правят такива неща.Вече.След време ще има паметник на офицерите от Държавна сигурност.
2
0
 
13
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Простите и кресливите как ще коментират ;) ???
1
2
 
22
 
! Отговори
Чудно преди 4 години
А пък аз си мислех, че е някой будист!