Борисов: Данъкоплатците да решат за системата ВАР

Идеята за въвеждането й у нас е на Кирил Домусчиев
15 дек 2019 13:51,
191
Борисов: Данъкоплатците да решат за системата ВАР
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министър-председателят Бойко Борисов коментира идеята на собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев системата ВАР да бъде въведена на футболните стадиони в България с паричната помощ на държавата.

Още по темата

На последното заседание на Изпълнителния комитет към Българския футболен съюз беше учредена комисия за закупуването и въвеждане в експлоатация на системата. На пресконференция след срещата Домусчиев предложи малките клубове да получат финансова помощ, за да могат да въведат ВАР и на техните стадиони, предаде bTV.

Според Борисов, за подобна крачка е нужно одобрението на голяма част от данъкоплатците. "Държавата е на всички хора. Нали затова се борихме за демокрация. Като кажеш "държавата" - това не са други хора. Това е твоята държава, твоите пари, твоите данъци. Въпросът е дали българските данъкоплатци са съгласни да дадат пари за слагане на системата ВАР по българските стадиони. Защото президентите не желаят сами да си я сложат, а искат да се наричат с гръмките думи президенти, каза Борисов след Годишния форум за устойчивост на Западните Балкани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е работа на държавата, още по малко на данъкоплатците...
127
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов: Данъкоплатците да решат за системата ВАР----------Ква ВАР, кви Тухли, бе!Викай Валяка и Давай, Асфалта!!!!!!!!
126
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има един начин да решават данъкоплатците - да се направи референдум по въпроса. Това ли иска да каже? Ама хайде тогава и другите частни въпроси така да ги решаваме.
125
2
 
26
 
! Отговори
Калашников преди 4 години
Пунта Мара се прземи и започна да мечтае.
124
2
 
21
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До Анонимен 127За самолетите и за повишението на парите за отбрана, ще се оправдава, че тези разходи се налагат от членството на страната в НАТО и ангажимента, който е поела страната ни още от времето на присъединяването ни към пакта, когато ГЕРБ не са били на власт. Още малко и ще се изкара, че е под запрещение и не може да взима сомостоятелни решения, които да са в интерес на България. Какво му пречеше да вземе 4-ри самолета, вместо осем?
123
1
 
27
 
! Отговори
123 преди 4 години
Стига цоцали от държавата за щяло и нещяло. Има си БФС - той трябва да събира членски внос и да финансира каквото трябва.
122
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"за подобна крачка е нужно одобрението на голяма част от данъкоплатците". Защо за друго не искат одобрението на голяма част от данъкоплатците, а за ВАР - "Видео асистент рефер" искат? Интересно нали?
121
0
 
27
 
! Отговори
Пача преди 4 години
В БГ.има 5милиардера и 10000 милионера.Всичко е цимент а не ВАР.
120
0
 
30
 
! Отговори
любо пенев преди 4 години
Може спокойно да си я наврете ....(нали знаете къде?) и да ......... супата!
119
0
 
8
 
! Отговори
Гневен преди 4 години
Амикой ги избра бе Анонимен?
118
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква демокрация имаме когато Борисов решава всичко еднолично...
117
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След парното в топло време, сега и "местните данъци били ниски"... ГЕРБ започва ново повсеместно скубане от всякъде...
116
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе ние футбол нямаме вар и кереч ще купуваме?Айде нема нужда !!!!
115
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Историята доказва,че обществата напредват тогава, когато на власт в тях има достатъчно умни хора,за да неутрализират активните *** и да не им позволяват да разрушат онова,което са създали умните. В регресиращите държави има същия брой глупци,но във властта се наблюдава ръст от глупави бандити,а сред останалото население на наивни простаци.Това разпределение на силите неизменно засилва разрушителните действия на глупаците и цялата страна отива по дяволитеКарло Чипола италиански икономист и историк
114
1
 
16
 
! Отговори
днес преди 4 години
Тези ЦК на ГЕРБ дърпат парите прави стадиони,спортни зали и какви ли не табла слага в София ,харчим пари яко после няма,какво да има за 2 милиона работещи,малка държава/
113
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А данъкоплатците не трябва ли да решават и за самолетите ти, за даренията за държави в Близкия Изток, за размера на разходите за НАТО, за разходите за строежи на бежански центрове...?Интересно как не ти мигва окото да пилееш милиарди без да питаш данъкоплатците си, а същевременно им даваш да решават за някаква нищожна кауза като ВАР по стадионите?
112
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бб е наркотрафикант -- гордостна избирателите от българскитеградове и села.
111
5
 
28
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
За престъпното управление на Перник , Тиквоний Банкярски плати 2 500 000 лева от нашите пари , а заради престъпните му министри МНОГО МИЛИОНИ през Страсбург .Вас пита ли ви ?
110
4
 
32
 
! Отговори
дедо поп преди 4 години
Борисов: Данъкоплатците да решат за системата ВАРВ тоя контекст то и данъкоплатците да реша за самолета *** няма да стане
109
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Га хариза два милиона лева за трибуна Моци,защо не пита данъкоплатците,га хариза два милиона лева на пайнера ,защо не попита данъкоплатците ? Истина е ,че на този футбол във БГ ВАР не ни трябва,със половин положение на мач и със тази мижава скорост на действие,това може един да снима с телефона и готово,там за 20 лева на мач