Грета Тунберг в претъпкан влак, прибира се

16-годишната екоактивистка седи на пода със струпан до нея багаж
Обновена: 15 дек 2019 20:13 | 15 дек 2019 20:13, Веселина Йорданова
222
Грета Тунберг в претъпкан влак, прибира се
Снимка: БТА

Младата шведска природозащитничка Грета Тунберг публикува в Туитър своя снимка, на която седи на пода на германски влак със струпан до нея багаж. Снимката предизвика порой от онлайн коментари за германските железници, предаде Асошиейтед прес.

Тунберг пусна съобщението в социалната мрежа късно снощи с коментар: "пътуване в претъпкани влакове през Германия. И най-накрая на път за вкъщи!".

Някои потребители на Туитър съчувстват на 16-годишната екоактивистка, че не си е намерила място във влака за дългото пътуване към дома от Мадрид, където тя бе на конференцията на ООН за климата. Други й пожелават безпроблемно прибиране след месеците пътуване с влакове и кораби по различни събития, посветени на климата в Европа и САЩ.

Тунберг не пътува със самолети, тъй като се смятат за вредни за околната среда. Миналата седмица сп. "Тайм" определи Грета Тунберг за "Личност на 2019 година" заради усилията й да накара правителствата да действат по-бързо и решително в борбата с климатичните промени.

Германските железници Дойче бан (Deutsche Bahn), които бяха известни с точността си, са критикувани през последните години за закъсненията, отмяната на влакове в последната минута и скъпите билети.

Дойче бан отговори на туита на тинейджърката, пожелавайки й лек път към дома и допълвайки: продължаваме да работим усилено за повече влакове, връзки и места".

На снимката в Туитър Грета Тунберг е седнала на пода в края на вагона с куфари, раници и празна кутия от храна край себе си, загледана към прозореца. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
46
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
А иначе самата транспортна компания на която е влака, отговори на сникава в Туитър, /груб превод / "Че ще е още по хубаво ако спомене колко приятелски и компетентно са я обслужили в първа класа" ....... Абсолютно закопаване на опита за евтина пропаганда, създавайки и образ на съвременен мъченик. Жал ми е за хората които се връзват на такива глупости все още....
11
2
 
23
 
! Отговори
Милениъл преди 4 години
Пишете една статия и колко хартия харчи за лични нужди.
10
2
 
24
 
! Отговори
Lan преди 4 години
Ам, че тя ако се носи с целия този багаж, в самолета ще я одерат яко, няма как да го ползва!
9
2
 
33
 
! Отговори
Ddd преди 4 години
Разкарват я като чу.ело по разни конференции да си правят реклама.
8
2
 
47
 
! Отговори
Невена преди 4 години
Вие какви журналисти сте, прощавайте? Никой ли не провери тази информация? Със снимката си Грета направи скандал, защото се оказа поредната нейна лъжа! Четете малко и чужди медии, стига сте преписвали
7
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добивът и производството на материалите вложени във влака са свързани с отделяне на парникови емисии, както и електроенергията използвана в процеса. Всичките й чанти и раници също. Не я ли е срам да си вози *** на нещо, което е замърсило атмосферата?Или всичко е само до речи, а после си ползва благинките на човешката дейност, която уж осъжда?
6
4
 
50
 
! Отговори
факт преди 4 години
ВАЖНО Е ДА СИ ПИЕ ХАПЧЕТАТА!
5
3
 
47
 
! Отговори
аман, бе! преди 4 години
За какво само ни я пробутвате марионетка?
4
0
 
36
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Това въобще не е инсценирано, както снимката за корицата на Таймс, дето ще излезе в няколко милионен тираж на ХАРТИЯ!!!!!!
3
2
 
40
 
! Отговори
Рашо преди 4 години
Тя не ходи до тоалетната за да пести вода, тя ходи "наповънка".
2
2
 
54
 
! Отговори
fact преди 4 години
Велето я разкри, таз.нътувала е първа класа. това е само снимка за пред рекламата.
1
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не забравите да пишете и когато отиде до тоалетната.