Предпразнично във Франция: Транспортен хаос заради стачки

Хиляди хора търсят алтернативни варианти за предвижване
Обновена: 21 дек 2019 09:45 | 21 дек 2019 09:40,
11
Предпразнично във Франция: Транспортен хаос заради стачки
Снимка: БТА

Отменени влакове, задръстени пътища, изхабени нерви - пътуващите във Франция се готвят да започнат коледните празници, притеснени от транспортната стачка заради планираната пенсионна реформа, предава AFP.

Надеждата за примирие за празниците бе съкрушена, след като разговорите между правителството и профсъюзните лидери тази седмица не успяха да облекчат противопоставянето, като железопътният оператор SNCF предупреди за масови анулирания на влакове преди празниците, пише "Фокус".

Много пътуващи се обърнаха към агенции за коли под наем или платформи за споделено пътуване, но поради голямото търсене, шансовете и там са малки.

"В някои региони получаваме два пъти повече заявки", главно в Париж и югозападна Франция, заяви Робърт Остерман, директор на Франция за Europcar.

Таксиметровите компании в Париж вече са спрели да правят резервации за петък още в началото на тази седмица, тъй като много линии на метрото останаха затворени, , платформата „Юбер“ вози на няколкократно завишени цени, според потребителите.

Други резервираха пътувания с автобуси, на чиито шофьори е разрешено до 24 декември да останат зад волана повече часове на смяна, за да се справят с „извънредната ситуация“, съгласно правителствено постановление, публикувано в сряда.

Премиерът Едуар Филип заяви в четвъртък, че преговорите са постигнали напредък и призова профсъюзите да отменят стачката, "за да могат милиони французи да се присъединят към семействата си в края на тази година".

Въпреки че умереният съюз на UNSA се съгласи, твърдолинейните CGT и Force Ouvrier заявиха, че няма да отстъпят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Константин преди 4 години
Teзи няма да мирясат, има клипчета в нета, как полицаите бягат и тълпата ги мачка. Браво. Няма само политици, съдии и изп. власт да са добре и да взимат големите кинти, а бачкаторите да блъскат като роби. И макрон като нашите само ги излъга в обещанията.
6
0
 
3
 
! Отговори
TOUR DE FRANCE преди 4 години
Да яхвате колелетата и да не се правите на луди. Вашите номера мъррзеливи ги знам
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навсякъде е страшно..Очакваме само зло.
4
0
 
12
 
! Отговори
Смит енд Уесън преди 4 години
Проблемите във Франция каквито и да са имат един соновен източнил.Неконтролируемата миграция на парапитеци от Африка и Азия.Тази система е отвоювана от белите французи когато не ги е имало или са били малко парапитеците.С идването си те се закачат към същата система и почват да цоцат и когато се наруши баланса почват да липсват пари и хората белите работещите образованите се превръщат в работещи бедни и следват протести а може би и гражданска война.Просто на планетата има хора и ПО хора!
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро проблемите във Франция ще станат много по-големи. Липсата на видими протести е свързана с много по-дълбоки сътресения. Обединеното Кралство също го очаква срив, не само заради Брекзит.
2
1
 
7
 
! Отговори
Отиващ си преди 4 години
Прогрес чрез протест.Ако имаха оръжие щяха по-бързо да постигнат исканията си!Така се прави!Ал Капоне: С пистолет и блага дума се постига повече отколкото само с блага дума.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Предвижване"? Да не би да си искала да напишеш "Преяждане"