ЕС осъди откриването на Кримския жп мост заради Украйна

Това било ново погазване на суверенитета на Киев
138
ЕС осъди откриването на Кримския жп мост заради Украйна
Снимка: БТА

Европейският съюз осъди откриването днес на Кримския железопътен мост като "поредно погазване на суверенитета и териториалната цялост на Украйна от Русия", предаде Франс прес.

Още по темата
"Железопътната връзка е още една стъпка към принудително интегриране на незаконно анексирания към Русия полуостров и към изолирането на Крим по отношение на Украйна, от която той си остава част", заяви в комюнике говорител на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел.

"Освен това мостът ограничава преминаването на кораби през Керченския проток към украинските пристанища в Азовско море. ЕС очаква от Русия да осигури свободно и безпрепятствено преминаване през Керченския проток, в съответствие с международното право", допълни той.

Руският президент откри тържествено железопътното движение по Кримския мост, който свързва град Керч на Кримския полуостров с континенталния град Таман. Путин беше в локомотива редом с машиниста при първото преминаване по жп трасето на 19-километровия мост - най-дългият в Европа.

Паралелен мост, предназначен за автомобилно движение, беше открит през май 2018 г. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: УкрайнаРусияЕСКрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха, мишоци те мислеха да правят на Крим база на НАТО, пък то какво стана.
90
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ко шъ напрайте бе тапири, само ще гледате как влаковете си минават и ще си гризете ноктите, само това ви остава.
89
4
 
6
 
! Отговори
Kiorsufra преди 4 години
A nato kato radru6iha polovinata sviat sa6to na6ti medii I trolove mal4at?????
88
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ауууу, и сега руснаците много ще се притеснят.
87
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Осъдил, дреме им на руснаците какво мислят тия мишоци.
86
23
 
10
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Животинската омраза към украинците демонстрирана от руските роби изобщо не се връзва с техният култ към освободителите на България. Над 50% от състава на армията на руския император е била съставена от етнически украинци. Украинци, а не руснаци са първите стъпили на българския бряг край Свищов. Украинци а не руснаци са войниците от 36-ти Орловски и 35-ти Брянски пехотни полкове били се геройски с българските опълченци на Шипка. Всичко това го има документирано, украинските фамилии на загиналите са изписани на стените на храм паметника в село Шипка. Само, че днес руските роби изпитват омраза к
85
8
 
7
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До Много експертиА ти много си се загрижил за агресивната руска ***, бе путлераст! Истината не е антируска а е единствено истина.
84
3
 
23
 
! Отговори
Много експерти преди 4 години
Това българина от всичко разбира. Знае всички тънкости на международната политика и особено руската и украинска история. Както виждате тук на ден по десет анти руски статии се пишат, как смогват не знам, а кой им ги пише това е отделен въпрос. За благоденствието на българина обаче нито дума. Като погледнеш по улиците само щастливи хора, голям благодат ни заобикаля отвсякъде, колко е хубаво да си у нас. Но за руснаците много сме се загрижили въобще щедър народ сме като и на тях сега ще помогнем.
83
4
 
9
 
! Отговори
Weiss преди 4 години
Какъв мост бе, няма никакъв мост. Това е просто декор на Мосфильм :-)
82
18
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
УКРАЙНА НАПЪЛНО СИ ЗАСЛУЖАВА БЕДИТЕ ЩОМ ТОЗИ МЕСЕЦ ПОДПИСА С КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НОВ ДОГОВОР ЗА 5 ГОДИНИ ТРАНЗИТ НА ГАЗ ПРЕЗ ТЕРИТОРИЯТА И!А КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ТЕРОРИСТ НОМЕР 1 НА СВЕТА НАПЪЛНИ ЕС С БЕЖАНЦИ !! КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПЛАШИ С ЯДРЕНОТО СИ ОРЪЖИЕ ИНАЧЕ ДА СА ИЗБИТИ И В СИРИЯ И КЪДЕТО И ДА БИЛО ДРУГАДЕ ТЕРОРИСТИТЕ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ! ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА СЕ СЪЗДАДЕ ЗА ДА СЕ БОРИ С КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ СЛЕДОВАТЕЛНО ЗЛОТО Е КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ !
81
7
 
14
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
Първата връзка СанктПетербург Крим е от преди 145 години !!!Сега е възстановена със супер съоръжение и уникалнно строителство . Така е и при другите грандиозни обекти открити тази година .Човечеството се радва и на М-11 и газопровода с Китай и другия огромен мост в Далечния изток .1 % от българите плюем ???!!!
80
18
 
8
 
! Отговори
Баба Ванга преди 4 години
До 2025 година Русия ке връща три територии започващи с буквата "К" - Крим, Курилски острови и Калининградска област!
79
22
 
9
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Лавров каза че целия свят мрази Русия. И е прав.Написаното в материала дава точен отговор защо ?Империя на злото.
78
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Waffen SSУкраинците не са руснаци точно толкова, колкото македонците не са българи...
77
11
 
10
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"Колкото в България някой желае руснаците, толкова и в Украйна."Не казвайте "хоп",преди да сте скочили
76
5
 
33
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
До Анонимен 82 ""Ако Путин реши може да превземе Украйна за 3 часа, и то не с червената армия, а с духовата музика на червената армия""Освен това ,голяма част от украинският народ го желае,с изключение на една малка,купена,"неолибералстична" прислойка,както и някаква малка част от западните части.Неолибералният хленч не е за Украйна,а за това,че НАТО не можа да спретна една военна база в Крим,а бяха на една ръка разстояние и просто им го измъкнаха от грабливите ръчички
75
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен84А кой мислите, че ще влезе във война с Русия заради Украйна? Иначе съм съгласен че им е нужен на тях, а и на всички е нужен мир, прогрес, просперитет и ръст на благосъстоянието на народа. Ако съдите по реакциите на останалите държави - Уверявам Ви че всичко отдавна е планирано и разпределено. Изказванията които изразяват възмущение са "дежурни", и никой няма да се мръдне даже заради Украйна. Просто поредния театър.
74
1
 
30
 
! Отговори
колелото се върти преди 4 години
И така на практика Русия стана по-голяма с едно Азовско море,а ЕС по-малък с една Британия!..............................................Честито!
73
2
 
28
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"ЕС осъди откриването на Кримския жп мост заради Украйна"Е, това не е сериозно .Щеше да е смешно и водевилно,ако не беше жалко.Нали вече се разбра,че Крим е винаги бил руски с изключение на едни 60 години,когато Н.С.Хрушчов,без да се посъветва с никой ,го подари на Украйна,но тогава тя беше неразделна част от СССР
72
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
82, Путин няма да реши и няма да предприене подобни действия. Да вкара Русия във война - това е мечтаната цел на световната либерастия. Путин с всички сили се пази от подобен сценарий. На него му е нужен мир, прогрес, просперитет и ръст на благосъстоянието на народа.