Учените бият камбаната, спада катастрофално интелекта ни

Това се случва заради повишения въглероден диоксид
23 дек 2019 11:56, Петя Славова
114
Учените бият камбаната, спада катастрофално интелекта ни
Снимка: pexels.com

Учени от университета в Боулдър, щата Колорадо, предричат катастрофално спадане на човешкия интелект заради повишеното съдържание на въглероден диоксид в атмосферата, съобщава БТА, позовавайки се на сайта Физ.орг.

Изследователите проследили как увеличените нива на въглероден двуокис влияят върху обучението на децата. Предишни експерименти доказаха, че високите концентрации на газа действително въздействат върху умствените им способности, като било намерено лесно решение, проветрявайки помещението. В същото време не е бил известен ефектът, който оказва пресният въздух, наситен с въглероден двуокис.

Специалистите разгледали два сценария. При първия човечеството намалява изхвърляните в атмосферата парникови газове. При втория вариант вредните емисии остават на същото ниво.

При направените компютърни симулации се оказало, че конгнитивните способности на учащите ще спаднат и в двата случая. Според направените прогнози до 2100 година понижаването на интелекта на човечеството в най-добрия случай ще бъде с 25 процента, а в най-лошия - с 50 процента

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
1
 
! Отговори
От 101 продължение преди 4 години
Ако средата е крайно негтивна по време на израстването това може да попречи на нормалното развитие. Ако обаче е достигнат един минимум от условия за живот тогава човек достига генетичния си потенциал и средата няма асбсолютно никакво влияние. Може да подобриш условищята стократно но *** няма да стане по-умен.
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бате Гойко"В каква среда си роден е без значение, само до момента в който се родиш. От там нататък средата е от първостепенно значение"Не е вярно. Средата има влияние само ако е крайно лоша. Например ако нямаш достатъчно храна докато подрастваш и постояанно гладушваш тогава ще останеш по0-нисък и няма да стигнеш генетичния си потенциал. По тази причина северно корейците са по-ниски от южно корейците. Ако обаче увеличиш храната 10 пъти корееца никога няма да стане висок колкото холандец.
94
0
 
2
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Голяма част от белите и всички останали, значи над 94% от човечеството са без всякакъв интелект, не може - дават ли ти еж гонят ли те беж, да е интелект. И най важното: за тези с интелекта по голямо зло е съжителството с диваците от парниковите газове.
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСладур, нямаш нито едно дете и си нямаш представа как е "намалял" материалът в училище - напротив, става все повече и все по-лошо обяснен, за да може всяка година да се преиздават нови учебници.
92
0
 
2
 
! Отговори
... преди 4 години
Еми не ги купувайте/използвайте. Аз взех мерки като махнах всички мобилни телефони, че даже направих дарение с микровълновата печка от кухнята.
91
0
 
9
 
! Отговори
Засегната Блоондинка преди 4 години
Еми тъчскрийн, ABS, ESP, Парк асистент, автоматик, автопилот, автоматични светлини, асистент при потегляне, дистроник, асансьор, дистанционно за кво ли не, GPS, и т.н. ... как да не затъпееш ...
90
0
 
6
 
! Отговори
Ддгхдфхгфс преди 4 години
То и без въглероден двуокис, само с фейсбък у главите, не става.
89
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спомнете си телетъбисите. Създадени бяха в съзвучие със същата теория, по която трябва да се намали натоварването на децата в началните класове. И в основата на това стоят няколко книги, написани 2 от лесбийки преди около 35 години...
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората трябва да са крайно неуки. Иначе няма начин некадърни и злобни създания като феминистките да влязат във властта. Те за това намаля интелекта. Особено изявено е в таканаречените "крайни демокрации", където "правата на жените" достигнаха върхови абсурдни нива. И където сега се чудят как да намират работа на към 20% от хората, понеже интелигентността им не позволява да вършат каквато и да е полезна и приемлива работа за обществото.
87
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интелекта се развива. Не е само природна даденост. Основната причина за падане на нивата му днес е, че преди 30 години започна намаляне на материала за учене в началните нива на образованието. А тези години са критични за развиване на когнитивните способности. А започнаха да намалят "стреса" в началните училища под влияние на една изключително вредна група същества - феминистките. Същата е и причината, поради която основно феминистките отричат значението на интелекта за обществото.
86
2
 
6
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
И без да ни казват някакви учени е ясно , че интелекта спада - въглероден диоксит, тотално замърсяване , компютри , смартфони , изкуствени храни пълни с ГМО продукти с палмово масло и естествено хора приличащи на китове , замърсяване на ефира с ниско и високочестотни вълни , смляна информация - какво друго може да се очаква ?
85
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За спадането на интелекта са виновни мобилните телефони...
84
0
 
5
 
! Отговори
BoBau преди 4 години
Хей, не бързайте да критикувате статията.Можете да я ползвате като прекрасно алиби, вече не сте просто мал..ници а жертви на глобалното затопляне. :)
83
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия "учени" очевидно са си дишали във вратовете или пръднята за да стигнат до такова откритие.
82
0
 
25
 
! Отговори
IQ преди 4 години
Интелектът на средностатистическия човек намалява рязко, но не заради въглеродният диоксид в атмосферата , а заради електронното зомбиране от телефони, компютри, антени, лоша храна с консерванти и хормони, СТРЕС, *** вода, мръсен въздух и т .н.
81
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИнтелектЪТ!
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 82Всъщност белите хора са само 8% от човешката популация. Така че твоето 2 към 5 е силно оптимистично.
79
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютни глупости, няма пряка връзка м/у концентрацията на въглеродния диоксид в атмосферата и интелекта!!!Освен това CO2 не е опасен и не е токсичен, опасен и токсичен е CO................това го знае всеки, който е учил химия до 10 клас!!!
78
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно е. В университетите вече влизат хора които не могат да решат линейно уравнение. Нивото на обучение там е на ниво 7 клас от 1989г. Иначе би трябвало да се намали приема с 2/3. А и не е само това, компютърните игри са също фактор. Ако оцените способностите на гемърчетата ще бъдете ужасени.
77
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съгласен съм с твърдението. И обяснението е че манннннгггалите се множат като *** и от там нивото на интелигентност е размито. На всеки 2 бели деца, има някъде по света цигггаааааанско семейство с 5 чавета. Те нито ще ходят на училище, нито ше работят някога през живота си.