Българин е разследван за трафик на хора в Полша

Мъжът е задържан в Добрич, грозят го 15 години затвор
Обновена: 6 яну 2020 17:21 | 6 яну 2020 16:35, Анисия Иванова
10
Българин е разследван за трафик на хора в Полша
Архив: Булфото

Окръжният съд в Добрич допусна българин, разследван за склоняване на други лица към проституция, както и за трафик на хора, да бъде предаден на съдебните власти в Полша, съобщават от съда.

53-годишният мъж бил обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест, издадена от Окръжния съд в град Гданск. Полското законодателство предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 15 години за посочените в заповедта престъпления, посочват от съда.

Европейската заповед за арест е издадена на 26 ноември 2019 година, а на 18 декември издирваният български гражданин е установен и задържан в Районното полицейско управление в Балчик.

Два дни по-късно му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража", поясняват от пресцентъра.

Съдебният състав е потвърдил днес наложената мярка на задържания и е разпоредил той да бъде приведен във Варненския затвор до предаването му на полската държава. Решението на Добричкия окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прочуваме сееееее, всеки ден и по цял свят.
3
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Унижение е по-точно това, че тук сводниците получавали условни присъди или никакви, поне така съм чел. Явно са много богати и се измъкват. Затова да ги съдят правилно, пък дори и не тук.....
2
10
 
6
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Според законодателството на повечето европейски държави (напр. Франция), НЕ СЕ ДОПУСКА предаването на собствените им граждани на правосъдието на чужди държави. За САЩ да не говорим. Може да бъдат екстрадирани само чужди граждани, които се издирват. Българя трябва да се поучи от тези практики, защото в противен случай излиза (и е така), че не защитава собствените си граждани, което е унижение за държавата!
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А така,когато нашите не ги ловят и съдят,поне поляците да си свършат работата и го осъдят!