Ердоган: Турция започна да изпраща военни в Либия

Целта им - да осигурят прекратяване на огъня
6 яну 2020 08:30, Елка Василева
23
Ердоган: Турция започна да изпраща военни в Либия
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турция е започнала да изпраща военни в Либия. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган в интервю за телевизия Си Ен Ен Тюрк.

Турският парламент разреши в четвъртък разполагането на турски военни в Либия, което последва отделно споразумение за изпращане на военни експерти и на оръжия, прието като закон от парламента още през декември, припомня Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Още по темата

В интервюто за Си Ен Ен Тюрк Ердоган каза, че турските военни вече поетапно отиват в Либия и допълни, че тяхната задача е координация в команден център.

"Целта на турските въоръжени сили не е да се бият, а да осигурят прекратяване на огъня в Либия, докато подкрепят правителството в Триполи", поясни Ердоган, като нарече това правителство законно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: военнитурцияЛибия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
7
 
! Отговори
оcмaн пaшa преди 4 години
иcкa им cе нa тези които ca нaпиcaли негaтивни коментaри cрещу Tурция дa не зaбрaвят че вcички държaви иcкaт военнa помощ от Tурция кaкто либия тaкa и ирaн дa не зaбрaвяме че в моментa те пaзят бългaрите нaли cме в нaто .без никой дa рaзбере acкерa cлезе в либия
13
7
 
2
 
! Отговори
Кокал преди 4 години
Е СЕГА ще тръгне бизнеса с чували за трупове.Схемата е следната... Ердоган ще праща войници аааа либийците ще им ги връщат в ЧОВАЛИ ЗА ТРУПОВЕ. ОСТАНКИТЕ НА ТЕЗИ ВОЙНИЦИ.
12
1
 
14
 
! Отговори
Господин Ердоган преди 4 години
Дано скоро влезнат и в Европа. Много поздрави на аскера
11
0
 
13
 
! Отговори
Червонец преди 4 години
До KubilayСпоред мен, целта на Ердоган е, разполагайки турските въоръжени сили в Либия, да наложи контрол над цялото източно средиземноморие, простиращо се източно от линията Дарданели - Триполи.
10
4
 
26
 
! Отговори
Султанът е велик! преди 4 години
Правилно, семитските братовчеди гърци и евреи останаха с пръст у гъззз.
9
0
 
23
 
! Отговори
Сержант преди 4 години
Европа, с тази либерална политика, с това гейско мислене, в тази динамична обстановка не я чака нищо хубаво.
8
11
 
5
 
! Отговори
u2 преди 4 години
Абе време си е за трета световна, така ще се утолят всички страсти !
7
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иран, Турция, Русия, Китай - надигат се в противовес на САЩ. В Сирия, Либия, Ирак. Какво ли ни чака? Европа спи зимен сън толкова скапани европейски лидери не сме имали от 100 години
6
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Между другото, в момента правтелството на Либия е ислямистко и общо взето контролира само районите около Триполи, но е признато от ООН за законно. Останалата територия е на страната на маршал Хафтар, който е донякъде антислямист и негласно има подкрепата на САЩ и Русия. Защо му е на Ердоган да се забърка в тая каша, не знам...
5
2
 
23
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
Либия се разпадна именно след американските бомбардировки. Даже Хилъри Клинтън се радваше на убийството на Кадафи.
4
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето защо трябва да има световна цивилизована сила която да влезе в държави като Либия и да въдвори нужният ред!Преди тази роля са я изпълнявали колониалните сили ,след ВСВ, САЩ се нагърбиха с тази задача в конкуренция със СССР.САЩ изглежда се отказват да са световен полицай, и всякави бандюги се опитват да се наместят, да се правят на велики и изпомпват петрола на Либия!Дано някой им прекърши мераците.
3
24
 
12
 
! Отговори
Амин! преди 4 години
Дано Либия да стане турския Виетнам!
2
8
 
26
 
! Отговори
Kubilay преди 4 години
Аз помислих, че се е вслушал в думите на Себастиан Късия, хаха. Докато Европа не разбере, че стария ред от след ВСВ умря само ще страда. Турците са готови да оспорят лозанския и да искат обратно островите си. И без това е бил нарушаван вече два пъти с Антакия и Кипър. Европа, ако не се събуди ще загуби много скоро и територии.
1
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тоя се побърка съвсем.