Гришо плащал на нашите в Сидни? Централата: Фалшива новина

Федерацията по тенис опроверга слухове, които плъзнаха във Facebook
6
Гришо плащал на нашите в Сидни? Централата: Фалшива новина
Снимка: БГНЕС

Разпространявана в социалните мрежи фалшива новина запали скандал в родния тенис. Във Facebook от вчера циркулира съобщението, че родната федерация по тенис е отказала помощ и подкрепа за участието на отбора ни на ATP Cup, а това е наложило личната намеса на Григор Димитров.

От централата реагираха днес, като определиха публикациите като "грозна фалшива новина".

"Крайно разочароващо е и лековерното споделяне на фалшивата новина, при положение, че всички факти са напълно достъпни и лесни за проверяване, което веднага изобличава откровените лъжи", пишат от родната тенис федерация.

"ATP Cup е нов формат, който се провежда за първи път през 2020 г., и е състезанието на ATP с най-голям бюджет - 15 милиона щатски долара, от които 6 милиона са гарантирани суми за участие и 9 милиона премии при победа. Във формата вземат участие 24 отбора от 24 страни, които са разделени в шест групи по четири отбора. До финалните осем достигат победителите в групите и двата отбора на второ място с най-добри показатели.

Страна може да се класира за участие в ATP Cup, ако има минимум трима играчи с точки в ранглистата на ATP, като поне двама от тях трябва да имат ATP точки в ранглистата по единично. Ако страна има повече от петима играчи с АТР точки, тогава поне трима от тях трябва да имат АТР точки от ранглистата по единично.

Всеки отбор има капитан, който трябва да се избере от играч №1 в отбора в консултация с останалите членове на отбора. Ако играчът №1 е капитан, тогава друг не се избира. Играчите от всеки отбор получават част от наградния фонд и според изиграните мачове от тях печелят точки респективно за ранглистата на АТР по единично и на двойки съгласно регламента на ATP Cup.

ATP провежда събитието в партньорство с Австралийската тенис федерация (Тенис Австралия), която реално има лиценза за ATP Cup, и поема хотела, храната и транспорта по време на състезанието. Играчите се записват в системата на ATP директно и като на всеки турнир на ATP си поемат транспортните разходи до мястото на провеждане", посочват от федерацията ни по тенис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Фен преди 4 години
Прочетете си отново последното изречение от тази декларация, като че ли играчите се записват в турнира индивидуално , а не представят България на този нов турнир на АТР.По идиотска позиция от тази няма.
4
0
 
8
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 4 години
Ми на мен фалшиво ми се струва изявлението на федерацията. Така и не разбрах какво е финансирала тя.
3
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Григор само самолетни билети им взел и нищо повече, останалото се поема от организаторите на турнира.
2
0
 
7
 
! Отговори
Гринго преди 4 години
Федерацията през миналата година не организира традиционното държавно за ветерани.Пълни изм***кяри.
1
2
 
43
 
! Отговори
художника преди 4 години
Не ми стана ясно, с какво е помогнала нашата федерация на тенисистите ни, след като сами си се записват и си поемат транспортните разходи. А откъде толкоз пари в нашите и ако не е бил Гришо, май щяха да си останат у нас. Явно спорта в БГ е само за лапачи, ама не и за играчи. Фалшива новина ли?...... Нъцки!!!