Вирусът в Китай отне живота на четирима, 10 - в критично състояние

Извънредна среща свиква СЗО, заради болестта
21 яну 2020 08:40, Петя Славова
24
Вирусът в Китай отне живота на четирима, 10 - в критично състояние
Снимка: БГНЕС

Заради новия вирус в Китай Световната здравна организация свиква извънредна среща утре. Експерти от китайското правителство потвърдиха, че коронавирусът може да бъде предаван от човек на човек. Заразата вече стигна Пекин и Шанхай, а броят на новите случаи се утрои през последните дни.

Още по темата

Китайските власти потвърдиха за четвърти починал човек от пневмония след заразяване с коронавируса. 200 заразени са в болница, а състоянието на близо 10 от тях е критично. Световната здравна организация ще реши утре дали да обяви международно извънредно положение.

"Над 95% от случаите са свързани с Ухан – това са хора, които или отиват, или идва от града. Това е първата особеност. Втората е, че вече е потвърдено предаването на вируса от човек на човек на две места – в Кантон и в Ухан. Третата особеност е инфекцията на медицински служители. 14 медици, които се грижат за заразени с коронавируса пациенти, са били инфектирани", посочи пулмологът Жон Наншан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
KOMUNIST преди 4 години
Trqbva da se sprat poletite kym Kitay tozi virus e opasen za choveka.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнтиконспираторМутациите не дават гаранции относно вирулентността, но това не е ли нож с две остриета? Да не говорим, че комбинаториката и законът на Мърфи винаги могат да доведат до среща между "неподходящият прилеп и неподходящото прасе" с всички възможни от това последствия, вкл. повторение на пандемията с инфлуенцата от 1918 г.
17
0
 
1
 
! Отговори
... преди 4 години
До ...Естествена саморегулация на природата.
16
0
 
0
 
! Отговори
... преди 4 години
До Анонимен 6
15
1
 
0
 
! Отговори
Това Беше преди 4 години
Така ще ни изтребят... Тва сега не мож го спряхме. Китайците ще са аут първи, после индийците, арабите, след това сме ние и рашките...
14
2
 
1
 
! Отговори
Антиконспиратор преди 4 години
Точно пък вирусите не са подходящи за биологично оръжие именно поради непредвидимите им мутации. Дългата им в сравнение с бактериите генетична структура им позволява обменят гени и с други вируси, което на практика означава изключително голям брой възможни щамове. Виж с бактериите е по-различно, къса генетика и дори да обменят гени с други бактерии, поради късата РНК не могат да запазят такива устойчиви на други лекарства.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От прословутата тайна реч, до която имат достъп всички тук, за намаляване населението на Земята, са минали повече от 30г. За това време населението е нараснало с три милиарда.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дами и господа конспиратори.да разбирам ли, че преди 300 г, когато е нямало САЩ, Шорош и фармацевтична индустрия, е нямало болести. и хората не са умирали.
11
1
 
2
 
! Отговори
за вирусите преди 4 години
Вирусите са много интересно нещо, те са на границата м/у живата и мъртвата природа и са най-устойчивата форма на живот!Дори е спорно дали са живи или не, защото се състоят само от ДНК или РНК(+ белтъчна капусла) и могат да се размножават само като използват ресурсите на клетката!!
10
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 6 преди 4 години
Абсолютно прав си, една от характерните особености на вирусите е да мутират!И въпрос на време е да излезе някой смъртоносен вирус, дали изкуствено създаден в лаборатория, дали познат вирус, който ще мутира!Ще доживеем, ще видим....................................ако не умрем от рак или не ни убие тоя вирус, преди това!!
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Нищо странно няма. Пренаселено е и всякакви болести се предават и разпространяват по-лесно. За съжаление е въпрос на време да се пръкне наистина нещо смъртоносно. Я в Китай, я другаде. И не са нужни никакви генетични лаборатории. Вирусите си мутират по принцип - такава им е природата. А понеже вируси има навсякъде и мутират непрекъснато, вероятността да се появи такъв вирус от само себе си е много по-голяма, отколкото да го направят в някоя лаборатория някакви хипотетични злодеи.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Биологичното оръжие е още по-страшно от атомната бомба!!Добро утро, селяни прости!!!
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лаборатириите бълват все по-нови и все по-опасни вируси......................да, станахме много маймуни на Земята.....................а трябва да останат само един милиард хора........................има си хора, които работят по въпроса усилено!!
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много големи учени бяха против експериментите в областта на генното инженерство...............оказва се, че са били прави............................един ден от там ще излезнат големи чудовища......................човечеството не е узряло за това и един ден контролът ще бъде изпуснат................тогава ще стане страшно!!!
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Биологично оръжие съзадено в лаборатория на ЦРУ!
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бялата мафия някой ден ще пусне нещо което няма да може да контролира и ще изтреби човечеството!Според класация на NG биологичната зараза е най-вероятната причина която би довела до апокалипсис!И като се замислиш че това се прави заради някакви хартийки (разбирай долари), и ти става много тъпо...
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май всички такива страшни вируси се появяват в Китай.Не е ли малко странно?
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новите вируси , създадени в генните лаборатории ще убиват все повече и повече хора..................свиквайте!!!
1
8
 
4
 
! Отговори
От преди 4 години
Изток рядко идва нещо хубаво!