Великобритания не иска нискоквалифицираната работна ръка

Целта е да намали цялостният брой на имигрантите
Обновена: 16 фев 2020 19:18 | 16 фев 2020 16:07, Анисия Иванова
93
Великобритания не иска нискоквалифицираната работна ръка
Снимка: Pixabay

Великобритания няма да допуска нискоквалифицираната работна ръка от чужбина и ще изисква от всички квалифицирани работници, желаещи да работят в кралството, да имат предложение за работа, да отговарят на стандартите за заплащане и да владеят английски, предаде Ройтерс.

"Нашата нова имиграционна система ще затвори кранчето за нискоквалифицираната работна ръка от чужбина", написа британският вътрешен министър Прити Пател в статия за неделното издание на в. "Сън". "От догодина всички квалифицирани работници ще трябва да съберат достатъчно точки, за да работят в Обединеното кралство. Те ще трябва да владеят свободно английски, да имат твърда оферта за работа и да покриват изискванията за заплащане", допълва тя. Пател посочва, че с този план "цялостният брой" на имигрантите ще намалее.

Според някои опозиционни политици ограничаването на имиграцията може да навреди на сектора на обществените услуги, например на Националната здравна служба, разчитаща донякъде на граждани от ЕС, които работят като медицински сестри и лекари.

Правителството заяви, че ще дава допълнителни точки на тези, които работят в сектори, където има недостиг от подготвени кадри.

Лондон и Брюксел ще прекарат тази година в преговори за споразумение за отношенията след Брекзит, което да влезе в сила от 1 януари догодина. Основната конфликтна точка в тези преговори е доколко ще се отклонява Великобритания от регулациите на ЕС.

Обединеното кралство напусна Евросъюза в края на януари, но до 31 декември е в сила преходен период, през който няма да има особени промени в досегашната ситуация.

Към момента европейските граждани имат право да се движат свободно между държавите членки. Някои британци гласуваха за Брекзит на референдума през 2016 г., за да бъде намален броят на пристигащите във Великобритания хора, отбелязва Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До аЗащото явно жената в България не може да си намери работа а във ВБ трябва да завърши тяхното образование за да може да работи по специалността си. Този въпросник да вземе да спонсорира обучението й а не да не се прави на интересен. Защото с чистене на къща не можеш да завършиш университет. А пък вие, драги, ако не е тайна с какво си изкарвате хляба там? Дайте да говорим по същество, а не общи приказки.
51
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Класовата разликата и разликата в стандарта на живот между България и Англия постепено се топи.Силно вярвам,че до 5 години желаещите за емиграция там ще са много,много малко,поради простата причина,че няма да е рентабилно да живееш като ск()т и да те мачкат без грам право за да получиш пари,от които трудно ще спестиш.И там поскъпна живота- наеми,услуги,транспорт,та дори и храната.Все по-често чувам познати в Англия,на които месечният им баланс е на 0.
50
3
 
6
 
! Отговори
Испания преди 4 години
За 950 я взех. Къде тия 6 бонa?
49
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИспанияКатегория Ц струва 5-6 бона и рушвети в България. То и затова няма много кандидати.
48
1
 
16
 
! Отговори
Stuttgart преди 4 години
И в Германия в провинция Baden-Württemberg тьрсат 2000 (да двехиляди ) шофьори за камиони и автобуси . проблема е в намиране на жилища под наем , няма и са скьпи.
47
2
 
11
 
! Отговори
Испания преди 4 години
Ако имате категория С, идвайте в Испания. Работа за една камара народ има.
46
1
 
6
 
! Отговори
гост преди 4 години
партийте най- много ошетили държавата за 30 год. преход са две ,сега е на ред втората .
45
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горките квалифицирани британци, само искат, а нищо не дават. Кибичат на евро помощи, а сега искат да си берат киселите ягоди и ябълки на които и прасетата им се мръщат. Тези още си вярват, че живеят през 15-ти век и са много велики, но много скоро ще се събудят от зимен сън, когато евро мангизите секнат, а горкия квалифициран британец ще трябва сам да си бере киселиците, защото колониите им са по- мързеливи и от тях. Много поздрави от Германия от един бивш...
44
1
 
15
 
! Отговори
гост преди 4 години
направиха си СЕПУКО.
43
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Накрая си дойдохме на приказката - не искаме ниско квалифицирани от Европа защото си имаме достатъчно такива от Индия и Пакистан.Освен това тези които работят по полето и в градините на англичаните често не са ниско образовани, а просто хора без работа в страната си които търсят препитание другаде.Това беше целта -да се освободят от ненужните и пречещите им хора.Цялата кампания за Брекзит беше основана на това.Иначе още не са излезли от ЕС. Дали ще стане до края на годината? Казва ли ти някой
42
0
 
29
 
! Отговори
Йово преди 4 години
Имат пълно право да искат нали са си във ВБ. Искат някой инженер да бере ягоди, искат някой икономист да бере аспержи, искат някой студент последна година на бере малини. То и сега си е така разни студентски и работнически бригади все това правят и никой не ги пита какво образование имат а дали ще могат да свършат работата за която са наети защото тази работа местните не я работят.
41
4
 
19
 
! Отговори
Ана преди 4 години
Езиковата бариера е голям проблем,но не непреодолим.Майка ми е на 56г,специалист е в професията си,от три месеца е на острова,посещава курсове по английски/въпреки ,че цял живот е твърдяла,че физиката и механиката са по лесни/,трудно и е ,но се справя,още по вече,че колегите и много и помагат.
40
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Странната фамилия на министъра - Пател,си е баш индийска!А както знаем, там живее най-висококвалифицираната работна ръка - целия индийски народ!
39
13
 
10
 
! Отговори
а преди 4 години
от 7 год. сме на островамъжът в семейството за което жена ми чисти къща веднъж седмично я попитал след като е завършила икономика у нас защо чисти тяхната къща вместо да си намери работа по това в което се е учила и аз това я питам а тя няма смислен отговор
38
9
 
13
 
! Отговори
маус преди 4 години
слабо конкурентни сме на висококвалифицирания пазар на труда тук във кралствотои поради това сме зле платенитва е като примерно у нас ром без професия да иска висока заплата и да не може да говори добре българскиангличаните приемат всякакви хора които са подходящи да свършат добре определената работа голямо изключение са дискриминационните случки а и ги има навсякъденашия проблем е че си харесваме нискоквалифицирания труд и не пробиваме с усилия
37
13
 
9
 
! Отговори
панчо преди 4 години
аз получавам 45 000 годишно преди данъците и толкова получават всички останали националности около мен работещи същото със същия стаж като мояникой не ме е наемал спрямо цвета на кожата ми а според уменията ми включително и добрия ми писмен и говорим английски който 80% от нашенците тук не се напъват да постигнат и съответно си се самопоставят по ниско по стълбицата а после обвиняват всеки друг за лошото си положение
36
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай Дончо ги подведе и мишоците британски веднага клъвнаха. Просто САЩ не иска да има конкуренция. На прицел са им ЕС, Китай и Русия.
35
8
 
16
 
! Отговори
хъша преди 4 години
До Анонимен 37работа се предлага без значение какъв цвят етнос религия и произход сине създавай погрешно или изкривено впечатление защото изобщо не е така както си го описалза предлаганата работа всеки със подходящитте умения и квалификация има равен шанс , в много случаи източно европейци са предпочитани защото са по малко капризни и работят по усърдно без да получават по ниско заплащане спрямо друга националностно понеже на нашенците професиите са прекалено слаби не взимат много
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стандартни препоръки всъщност се дават лесно и формулировките в тях имат такива тънкости, че човек даже не може да знае дали препоръката е толкова положителна, колкото изглежда. А особено в големи фирми, които търсят повече работници наведнъж и затова взимат чужденци, човек първо трябва да мине през лелките от HR. На тях всъщност не им пука какво може човекът реално, а дали бумагите му отговарят на условията на обявата. Оттам всичко е късмет, каквото и да си говорим за това кой колко е гениален.
33
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навсякъде искат препоръки (References), а за нова работа и Enhanced DBS (съдебно минало). За представители на не бивши колониални държави се предлага по-ниско квалифицирана или по-ниско платена работа. Единствено чрез познати, които имат някакво положение там би могло да се намери някаква опция. А там разни дето приказват за някакви 6 цифрени заплати, малко по-кротко за Англия. Големите заплати са за единици и много рядко за хора от източна Европа.