Българско семейство е хотела под карантина в Тенерифе

Лекарят, дал положителна проба, е под изолация в местна болница
25 фев 2020 16:35, Нели Христова
26
Българско семейство е хотела под карантина в Тенерифе
Снимки: БГНЕС

Сред туристите, блокирани в хотел в град Адехе в южната част на о-в Тенерифе има и българско семейство, съобщават от bTV. По-рано днес стана ясно, че италиански лекар, отседнал там, е дал положителна проба за коронавирус.

Около хиляда души са под карантина в хотела. Семействата са помолени да се приберат по стаите си и да не ги напускат. Все още не са били тествани за коронавирус. Няма и достатъчно медицински маски за всички туристи.

Лекарят, който е бил отседнал в четиризвездния хотел заедно със съпругата си, е настанен в изолация в местната университетска болница. Той ще премине втори тест, за да се получи потвърждение за наличие на вируса.

Вестник "Ел Паис" цитира полицейски източници, според които здравните власти са наредили гостите в четиризвездния хотел в югозападната част на острова да останат под наблюдение.

Един от гостите публикува във фейсбук изображение на бележка, поставена под вратата на стаята му във вторник, на която пише: "Съжаляваме да ви съобщим, че поради здравословни причини хотелът е затворен. Докато санитарните власти не кажат друго, трябва да останете във вашия стаи."

 “Завеждащият консулската ни служба в Мадрид е в контакт с тричленно българско семейство, което се намира в хотела, и е готов да им окаже пълно съдействие при необходимост. Към момента няма данни за други български граждани в хотела. Испанските власти все още не са разпространили официална информация за националността на гостите на хотела. Хотелът е поставен под полицейско наблюдение и е затворен към момента заради съмнения за наличие на коронавирус на един от гостите – италианец. Очаква се утре да станат ясни резултатите от втория му тест и тогава испанските здравни власти ще решат какви мерки да предприемат, включително дали да поставят хотела под карантина”, пишат от МВнР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари