Меркел: Ердоган да не използва бежанците!

ЕС и Турция трябва да подновят разговорите по споразумението
56
Меркел: Ердоган да не използва бежанците!
Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че разбира, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган е очаквал повече помощ от Европа, за да се справи с бежанската криза, но добави, че той не би трябвало да използва бежанците, за да изрази недоволството си, предаде Ройтерс.

Още по темата
Над 10 000 мигранти, повечето от Сирия, други от Близкия изток и Афганистан, достигнаха сухопътните граници на Турция с членките на ЕС Гърция и България, след като Анкара заяви миналия четвъртък, че ще спре да ги задържа на своя територия, посочва Ройтерс.

"Аз разбирам, че Турция е изправена пред много голямо предизвикателство във връзка с Идлиб. И все пак, според мен е неприемливо президентът Ердоган и неговото правителство да изразяват недоволството си не в диалог с нас като Европейски съюз, а по-скоро на гърба на бежанците. За мен това не е пътят, по който трябва да се върви", каза Меркел пред журналисти.

Тя добави, че Европейският съюз и Турция трябва да подновят разговорите по споразумението за бежанците. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
браво на Либийците никъде няма никъде бежанци от либия хората воюват срещу ц...а "демокрация"
20
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
щом пращат Лойко да решава с Ердо на 4 очи, смятай колко са го закъсали в ЕС... за какво са външни министри, председатели на незнам си какво си?!? за какво вземат стотици хиляди евра заплати?!? марш при султана!!! долни бюрократни мишоци...
19
2
 
6
 
! Отговори
ЕСССР преди 4 години
геносе мерлек, геносе вон дер ботокс, ни са кахърети, геносе порко ке спаси ЕСССР като приеме половин милион джедая борещи се за свобода в сирия. вие само трява да му простите за барцилона и пито платено.
18
3
 
16
 
! Отговори
От Германия преди 4 години
Ей сега Мерксуна ако е пич,за всяка тарамбука да връща по трима безработни турци в Турция и веднага ще му секне мерака на ердо да праща скакалци гнусни.А дано ама надали....
17
3
 
28
 
! Отговори
ха преди 4 години
А нима Меркел не ги покани преди време, с което предизвика първата бежанска криза? Да изпращат от Фронтекс хора от цял ЕС при нас и в Гърция, иначе и тук ще започнат да оскверняват църкви, като тази на остров Лесбос днес. С мекушава охрана по границите не става. Съжалявам за хилядите невинни бежанци, но между тях се крият джихадисти, без документи за самоличност няма как да бъдат разграничени. Финансов рекет за Турция е най-добрия вариант според мен. Нямаме евро-армия, храним чужда, стара истина
16
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая кукувица, вместо незабавно да обяви, че ЕС и в частност Германия не приема повече бежанци, и ще връща всеки, който пристигне....съчувства на Турция. Бааааси офцата! Заради нейната чутовна простотия, ще разпали война на Балканите, защото гърците са на ръба!
15
3
 
21
 
! Отговори
aa1830 преди 4 години
В един от австрийските вестници днес на първа страница се четеше (цитирам по памет) - "Ако бежанците тръгнат, ЕС е безпомощен!" Тая бабушкера да се маха, че начало с нея Германия ще затрие Европа този път окончателно.
14
1
 
33
 
! Отговори
българин преди 4 години
И ти ли се осъзна бе " госпожо"? Ами то това " послание". Че са " добре дошли" мигрантите в Германия.Стигна до всеки в цял свят! И сега какво? И ти ли усети че Германия се задушава. И от много " толерантност" към бежанците и мигранти, Усещаш че Германос се задушава и превзема, обезформя като нация отвътре?! През тия няколко години н " емиграция". Европейските " лидери" Заслужавате живи да ви одерем но к ш у ци Европейски и продажни нЗ САЩ!
13
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС е толкова немощен, че да ти се доплаче.
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Osman BaturТя иска инженерите които са 4-5 на брой а другите стотици хиляди ги иска за България.Яша.
11
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Gospojo Merkel, a ako Vie ili gospodin Makron ste na miastoto na gospodin Erdogan i turskia narod, kak bihte zastitili naroda i darjavata si?
10
4
 
24
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Изперкел е същата като тиквата ,назначена знаете от кого да продава бъдещето и интересите на родината си !!
9
5
 
22
 
! Отговори
Osman Batur преди 4 години
Треперещата бабичка нали ги искаше и каза Willkommen. Сега пък да не ги пускал. Да реши накрая какво иска или чака от Вашингтон да й кажат. То в окупираната територия не се случва нищо от Маршал насам без Вашингтон да се изкаже. Та къде е тръгнала да дава акъл на империя, която не е, не, и няма да дава сметка на никого за нищо. Никога!
8
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая съсипа Европа. Вие създадохте силна Турция. Вие наливахте пари в Турция, за да я хвърлите срещу Русия. А сега използвате България и Гърция като буферна зона срещу бежанците. Германия три пъти съсипва Европа...
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Геносен Меркел сама твърдеше, че са и необходими бежанци. Да си ги при прибира.
6
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ясно е от години,че бабето е тотално изкуфяло. Жалко,че е за сметка на нормалните хора.
5
0
 
38
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
И това го казва жената Канлцер която ПОКАНИ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ОРДИ НЕВЕРНИЦИ В ГЕРМАНИЯ - И ИМ КАЗА -ДОБРЕ ДОШЛИ СТЕ ,,ЩЕ ВИ ПРИЕМЕМ ВСИЧКИ!! ТАЗИ ЕВРЕЙКА Е ЗА БЕСИЛОТО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
2
 
37
 
! Отговори
а бе вие преди 4 години
продължавайте да инвеастирате в турция ...егаси тъпите шваби са тия !! а меркел трябва да я съдят за предателство срещу европейците
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да ги използва баба Меркел тогава.
2
1
 
13
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
..ia pa taa ?!?? Razmisli li ma?!??