Феновете ще издържат Левски до лятото, а после...

Иван и Андрей опростиха дълг от 60 000 лв. на сините
5 мар 2020 07:50, Анисия Иванова
9

Феновете на Левски ще издържат клуба до лятото, а след това на "Герена" ще се уредят със сериозен спонсор, който най-вероятно ще бъде държавното тото, пише Gol.bg.

В момента Левски оцелява благодарение на привържениците си, които само за 20 дни събраха 1 165 862.43 лева под формата на дарения и изкупени абонаментни карти и фенски артикули.

"Сините" обаче имат и сериозни разходи, които само за месец февруари са 1 143 288.61 лева. Трябва обаче да се отбележи, че за този период бяха изплатени само половината от възнагражденията на футболистите, а треньорите не получиха и лев от заплатите си.

Това показва, че колкото и активни да са феновете, те няма как да издържат клуба повече от 2-3 месеца и то при положение, че разходите са сведени до минимум, а заплатите се изплащат на "парче" и не в цял размер.

Именно поради тази причина ръководството на клуба ще стартира след края на сезона усилена кампания за намирането на сериозен благодетел. Изпълнителният директор Павел Колев дори призна, че за тогава ще планира и разговори с новото ръководство на държавното тото в лицето на Христо Йовов и Гошо Гинчев.

Според Колев най-голямото предизвикателство е свързано с това тимът да успее да завърши сезона.

Телевизионните водещи Андрей Христов и Иван Арнаудов обявиха, че опрощават 60 000 лв. дълг на "Левски" към тях, допълва Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо се плаща на едни некадърници по 6000 до 10 000 лева заплата ?! Те знаят, че всеки месец ще вземат пари за дискотека, дрехи и кола им дреме на дедовия, дали печелят- НЕ СИ ДАВАТ ЗОР
7
1
 
6
 
! Отговори
София Лапат преди 4 години
Наща фракция вече преговаря сас тотото. Ш а станат спонсор и ша наливат по милион на месец. Ш а има за нова селекция, ша има и за агитките, постарали сме се пак да се дават по 20 лв на лепилари, биричка и питка с кебапчета при организиран протест. Само Левски и тесни пичета ве ей
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време ходеха хора да гледат футбол, сега ходят за да се бият. За какво жалите за тези отбори! Или ако фалира Левски няма да има къде да се биете всички вие де били!
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някак, малко измамно е , тотото уж е държавно, а ще е официален спонсор на този клуб! Или не е държавно или яко ще се перат пари! Другия вариант е , феновете, играейки тото, да спонсорират този отбор! Следователно от лятото, само левскарите ще играят тото , а при спечелен джакпот,той отива директно в касата на клуба!
4
3
 
9
 
! Отговори
само так преди 4 години
всеки българин е задължен да плаща якооо (10-20 пъти повече отколкото получава) на всякакви пришълци.
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще спасят и "Левски" по подобие на "ЦСКА". Интелектуалната маса на "феновете" на тези два отбора не е висока, а това се харесва на управниците и затова на всяка цена трябва да ги оставят да мърдат над водата.
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте ни занимавали с тези...некадърници.
1
1
 
22
 
! Отговори
суз бе говеда преди 4 години
тототое на всички откъде накъде