Бразилският президент с положителна проба за вируса

Болсонаро опроверга информацията по-късно
Обновена: 13 мар 2020 20:52 | 13 мар 2020 18:41, Веселина Йорданова
31
Бразилският президент с положителна проба за вируса
Снимка: БГНЕС

Бразилският президент Жаир Болсонаро даде днес положителна проба за коронавирус, съобщи британският в. "Дейли телеграф", като се позова на местни медии.

Според британското издание Болсонаро е станал първият световен лидер, заразил се с новия вирус. Бил е посъветван да си направи изследване, след като неговият говорител Фабио Вайнгартен даде вчера положителна проба за вируса.

Вайнгартен придружаваше Болсонаро при неотдавнашното му посещение в Съединените щати, по време на което бразилският лидер се срещна с американския президент Доналд Тръмп.

Информацията за положителната проба на Болсонаро бе потвърдена от телевизия "Фокс нюз". Синът на Болсонаро Едуардо заяви пред "Фокс нюз", че бразилският президент ще се подложи на допълнителни изследвания, за да бъде потвърдена диагнозата му.

По-късно Болсонаро съобщи на страницата си във Фейсбук, че не е носител на коронавируса, предаде Франс прес.
Той си направи тест, след като миналата седмица бе на посещение в САЩ и се срещна с американския си колега Доналд Тръмп. Бразилският държавен глава беше придружен от делегация, член на която вчера даде положителна проба за вируса.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма страшно, Тръмп каза че ще мине бързо, а и си миел ръцете и не се притеснявал че се срещнал с лидер чийто говорител е болен. Да видим сега. Щото той само FOX гледа и им вярва.
2
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този човек се опитва да извади Бразилия от корупцията, престъпността и соца. Пожелавам му бързо оздравяване. Дано Тръмп да е добре. Левите се надяват двамата президенти да си отидат от този свят за да превземат тези държави. Няма да стане, партизанчета.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
се срещна с американския президент Доналд Тръмп.А той с ***, чакаме и тях..., да вземат отношение по въпроса!