При нотариус само за спешни и неотложни заверки

Очаква се работата на нотариусите да намалее
19 мар 2020 10:37, Ния Христова
11
При нотариус само за спешни и неотложни заверки
Снимка: Pixabay

Работата на нотариусите би трябвало да намалее драстично поради обявеното извънредно положение. Нотариусът няма как да затвори кантората си, защото той изпълнява държавни функции, но могат да се правят само спешни и неотложни заверки, като строго се спазват всички санитарни изисквания. Това и още по темата коментира Димитър Танев, бивш председател на Нотариалната камара, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria

"Факт е, че има ограничаване на сделките с имоти и затрудняване в прилагане правото на собственост, но извънредното положение го налага. Казано по друг начин в момента няма хора по канторите". 
 
Танев обясни, че сегашната ситуация не позволява сключването на някои сделки. Според него всяка сделка в момента трябва да има обективност за спешност, която трябва да се обоснови в писмен вид. При посещение в кантора пък трябва да бъде спазено изискването да няма повече от двама души в едно помещение, като те трябва да бъдат с маски и ръкавици.
 
Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
Таня преди 4 години
Поредната лудост и малоумщина!При положение, че много предприятия продължават да работят при спазване на противоепидемичните мерки КОЕ налага затварянето на НОТАРИУСИТЕ ??????Те не са нито МОЛ, нито Ресторант, нито КАФЕ МАШИНА!Чудят се как да спънат кънките на малкото останал бизнес, и съм убедена, че ще успеят!
8
0
 
2
 
! Отговори
от 1 преди 4 години
Да си извадиш данъчна оценка ( от 7 до 20+ лв., която важи от началото на годината до 30 юни и от юли до 31 декември) трябва оригинална характеристика на имота - 20лв. от кадастъра, при условие, че имаш скица + 5лв
7
5
 
4
 
! Отговори
Нотариус преди 4 години
Кое му е спешното на това да си продадеш жилището,питам?Нотариусите си стоят в къщи,наели са хора в повечето случаи без договори,които треперят в канторите им по време на сделки.Алчни ,алчни .....и министъра каза:Който има смелост да работи!!!! Егати изказването!!!!
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А най-добре да махнат нотариусите и върнат тази работа на държавата.
5
7
 
18
 
! Отговори
zed преди 4 години
В България има твърде много нотариуси, които са завладели периметри и се занимават с неща, които никъде другаде в Европа не се извършват от нотариуси.Примерно безкрайните и безумни пълномощни, нотариално заверени, които ви искат на всяка крачка. Или налудничавата система за прехвърляне собствеността на автомобили, която никъде в Света не се извършва от натариуси.Или печатането на нотариални актове, където на предврително подготвен шаблон подменят няколко цифри и имена и ви таксуват хиляди
4
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да има "след тая олелия".Това беше краят ви като хора с права.Оттук нататък сте овци с маски и собственост не ви се полага.
3
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който има скътани пари след тая олелия, ще е цар. Имоти, коли, техника ще се продават по две за лев.
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иначе казано, само специални хора могат да правят сделки с имоти, за овците с маските е забранено.
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е па данъчните оценки са с 6м. валидни, както и други документи. Ще пълним пак бюджета с такси ли?