Половин милиард евро загуби досега в туризма на Гърция

Дори за юли не може да се прогнозира дали ще влезе в сезона
13 апр 2020 17:45, Елка Василева
19
Половин милиард евро загуби досега в туризма на Гърция
Снимка: архив, БГНЕС

Туристическият сектор в Гърция е голямата жертва на коронавируса, сочат проучвания в страната. Ресорното министерство в Атина работи в посока за бързо възстановяване на загубите в сектора и предотвратяване на фалити, предаде БНР.

Докъде ще достигнат загубите в туристическия сектор все още не е възможно да се прогнозира, заяви пред медиите ресорният министър Теохарис.

Над 70% са анулираните резервации, половин милиард евро загуби досега и 40 хиляди са закритите работни места, според изследване на Центъра за туристически проучвания.

Още по темата

Дори за месец юли не може да се прогнозира дали ще влезе в туристическия сезон, което е свързано със срока на  ограничителните мерки за пътуване.

Хотелиерите от гръцките острови изразиха оптимизъм, че тази част от Гърция ще бъде предпочетена дори и за кратък период, защото по островите няма досега случаи на масово заразяване от вируса.

Показателен за състоянието на туристическия пазар в момента е остров Корфу, където предишните години сезонът започваше от Великден. Кметът на острова заяви пред медиите, че в Корфу няма нито един турист и дори призова местните жители, които живеят на други места, да не пристигат за празниците.

Министърът на туризма Теохарис изрази надежда, че „гръцката туристическа индустрия ще издържи на кризата“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
1
 
! Отговори
Барба Яни преди 4 години
Ааа,още може...
12
4
 
8
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
Айде да се научиш малко на Бизнес а !Когато затвориш един обект хем търпиш пропуснати ползи хем и реализираш загуби защото много мастрафи продължават да ти вървят-комунални сметки , данъци ,счетоводство ,подръжка на хотела,охрана и амортизации. Като гледам и колко плюса са ти сложили разбирам, че всички тук сте слуги на началниците си и нищо не разбирате от бизнес да не говорим за хотелиерство !!!
11
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
E..AL SAM MU GARCIQTA. TUK TRQBVA DA MISLIM KAKVO 6TE QDEM PREZ IDNATA ZIMA A TE TUK MI PI6AT ZA GRACKIQ TURIZAM...
10
3
 
2
 
! Отговори
2 преди 4 години
Както обикновенно съм прав макар че това не е новина за мен самия!!!Не е нужно да си гении за да прозреш какво се случва и какво ни чака.Друг въпрос е че мнозинството българи нито са умни нито образовани."Спорт, концерти, събирания... най-рано през септември 2021 г."Това е мнението на специалисти от САЩПрочети още на: https://dnes.bg/koronavirusat/2020/04/13/sport-koncerti-sybiraniia-nai-rano-prez-septemvri-2021-g.445896
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Какво да гледаме гръцкия туризъм,колко са загубили ние трябва да си гледаме нашия туризъм,като че ли на тях им пука за нашето черноморие!!!
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
европа ще развърже кесията да не фалират пак. Скоро Европейския ще се разпадне защото на богатите държави ще им писне да ги спонсорират тях и подобните плазмодии
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ги компенсираме. Няма да си развалят панхедонията заради някакъв вирус я.
6
5
 
10
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ТУРИЗЪМ ЛИ ДА ХВАЩАТ ЧАПИТЕ И ДА КОПАЯТ
5
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Половин милиард евро загуби..."Айде да ги наричаме нереализирани печалби. Загуба е ако имаш нещо и го загубиш. Опитвате се да редуцирате българския език до 5000 думи ли? И всички други да ги ползвате за синоними без разлика в значението?
4
7
 
5
 
! Отговори
дано преди 4 години
Мъчителен маратон ни редстои. Дано наесен преброим минимум загубени човцци. Материаалните щети ни дават възможност да отстраним досегашни грешки, множеството калинки, несправедливост и неравенства.
3
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англетата избегаха хитро от ЕС, точно за да не хранят хитреци като гърците.
2
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вбесяват ме такива слабоумни статии.Хотелите НЯМА ДА РАБОТЯТ тази година!!!Толкова по темата туризъм.Разбирам че хУтелиери като братя Велчеви/Хотелчеви им е притеснено както и на разни селски бичкии по черноморието но това е положението.Няма да има футмол-мутбол и всякакви спортни събития.Това е положението.ДА, идва глад и няма измъкване.
1
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още 20 милиарда ще загубят.