Драстична промяна във водите на Венеция показват сателитни изображения

Каналите са станали по-чисти откакто лодките ги няма
18 апр 2020 15:20, Нели Христова
36

12

Европейската космическа агенция разпространи две изображения направени на водите край Венеция. Едната е от 19 април 2019 година, а другата - от 13 април тази година. Двете снимки ясно показват ефектът, който намаляването на броят на лодките в лагуната има върху чистотата на водата.

От 8-ми март Италия е под строга карантина. Това сложи край на тълпите туриси във Венеция и рязко ограничи броят на лодките в каналите - дори гондолите са на сушата, водните таксита са спрели, а графикът на водните автобуси е силно редуциран. А това се вижда дори и от космоса.

На снимките от Европейската космическа агенция се вижда липсата на лодки в Канале Гранде, виждат се и по-ясно теченията около Венеция.

От епидемията, единственият печеливш се оказа природата. Хималаите за пръв път от десетилетия се виждат в Индия, а сателитни кадри показват, че замърсяването в САЩ също е намаляло осезаемо.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
0
 
! Отговори
бил там преди 4 години
До АнонименВсички фекалии се спускат в каналите,през лятото е голяма смрат .
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пецата (аутокоректа го преправя на овцата ...)Супер, ни когато нти си човек с проблем, как си решаваш проблемите? Остраняваши ли се сам.
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До крайЧе те си на ток вече. И не е само Тесла. Киа, Шевролет и Яхщгуар имат адекватни модели. Цената на производство спада постоянно, някой места са способни да вървят изцяло на възобновяеми енергийни източници, въпреки, че ако трябва да сме честни, по-добро от ядрената енергия, засега няма и е срамота, че е в застой, защото американската публика е наплашена ...
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще това, ще онова, ще..., ще..., ама кога ще...
30
14
 
5
 
! Отговори
Край преди 4 години
Колите ще станат на ток НО ще са скъпи и само за баровци. Втора, трета пета употреба коли реално няма да има. ДВГ колите ще бъдат забранени.Нещата се връщат в 50те години на миналия век. Богатия с ел. кола и самолет /супер скъп/. Средния с влака и метрото а бедния с колело рикша или с крачоли.Работете повече ако искате да видите Венеция и Париж и да имате кола.
29
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грета остана без работа, язък.
28
1
 
6
 
! Отговори
До 28 преди 4 години
Абе аз като съм ходил там покрай каналите винаги ми е миришело на ан*си а не на наноси
27
3
 
6
 
! Отговори
Potres преди 4 години
Водите на Венеция изглеждат по-чисти, защото при липсата на трафик наносите са се утаили по дъното.Също така водите нормално не са мръсни, а мътни именно поради същите тези наноси, които лодките постоянно вдигат от дъното при движението си.
26
1
 
0
 
! Отговори
мисирка умно преди 4 години
показва човек наличие природа пречи само
25
4
 
17
 
! Отговори
пецата преди 4 години
"нет человека нет проблем"важи с пълна сила във всички времена
24
1
 
16
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
На език какъв в заглавието словоредът е?
23
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирусът направи страхотна реклама на Илон Мъск, защото показа как би изглеждала земята ако нямаше коли на бензин и дизел, и ако всичко е на ток. Самолетите няма как да станат електрически, но всичко останало може да стане. Производствата могат да се направят значително по-чисти (енергетиката и тежката промишленост са най-големите замърсители, след това е транспорта). Дано хората да си направят необходимия извод.
22
13
 
12
 
! Отговори
Край преди 4 години
Не ви е виновна Грета Тумберг че сте се родили късно че и беднички.7 млрд. човечета по света вече могат да си купят някаква кола с ДВГ - има и за по 300 долара Н-та употреба.7млрд човечета искат да видят Венеция, Париж, Флоренция, Рим, Пиза, Барселона...в голямата си част могат да си позволят пътуване със самолет. Даже и круизите вече са масови.Ако света не се промени ще загине.
21
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Венеция е клоаката на Европа.В края на лятото е по-зле и от нашето Кафявоморие.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИванНели не си е чела уроците.
19
2
 
3
 
! Отговори
Бай Жаньо преди 4 години
Хмм, ако не сте били там няма как да разберете. Защо е чисто? Ами няма хотели с хора, няма кухни и ресторанти, няма толкова лодки, макар лодките да са транспорт те не цапат толкова колкото сградите. Никой не живее в самата Венеция, това че всичко е празно в момента я прави чиста. Не е проверено дали е възможно да има канализация там, която да държи чиста водата.
18
0
 
8
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Не се научихте да пишете заглавия и това е!
17
2
 
7
 
! Отговори
Мдаа преди 4 години
*** са се утаили на дъното
16
4
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Нали повечето лодки са с гребла, какво замърсяват? Дори моторните не изхвърлят гориво във водата, те са като автомобили.
15
1
 
15
 
! Отговори
Асана преди 4 години
Всяко зло за добро това е !